Един от най-успешните играчи в историята на ямболския футбол-Ангел Червенков поема треньорския пост   на Ямбол1915 .Това бе обявено от ръководството на клуба. Червенков тръгна към големия футбол от ямболската школа.Той е родом от Болярово,като ученик в Ямбол се утвърждава в юношеската гарнитура на клуба,а качествата му са забелязани от гранда ЦСКА и като войник той облича екипа на  армейците,с чийто тим става шампион на страната. През кариерата си играе още за Етър,с чийто тим също вдига титлата на страната ,играл  е и за   “Локомотив“-Горна Оряховица и за Монтана. Червенков има и изключително успешна треньорска кариера. Започва в Детско-юношеската школа на червения клуб ,а скоро след това е помощник-треньор на мъжкия тим,с който става шампион на страната, носител на Купата и на Суперкупата.

В кариерата си е бил още помощник-треньор на Черно море от Варна,старши треньор на „Миньор“/ Бобов дол, „Каунас/Литва-там става носител на суперкупата на Литва, през 2007/2008 е наставник на  шотландския Хартс,със записани победи над грановете Рейнджърс и Селтик, следва нова шампионска титла с Литекс-сезон 2009/2010.След това Червенков води  Севастопол,където регистрира рекордно високо класиране в клубната история,бил е и  старши треньор на „Арсенал „-Киев и на словашкия  „Татран“ от Прешов.Прекъсва годините си в чужбина ,за да оглави  завърналия се в родния елит „Локомотив“ от Горна Оряховица, а за  последно е оглавявал отбора на Черноморец/Одеса през сезон 2018/20219.

Самото привличане на такъв колос в българския футбол като Ангел Червенков красноречиво показва  визията на ръководството на ФК“Ямбол1915″.С такъв треньор няма как ямболския тим да бъде в миманса и със сигурност ще се гонят високи цели.Адмирации за клубното ръководство, а на треньора желаем успехи и да изведе ямболския футбол до най-високото му ниво!

 

Tags

 

0 Коментари

Вие може да бъдете първия написал коментар.

Остави коментар