По-долу на посочените линкове може да гледате мачовете от първия кръг на шампионата по минифутбол за купата на „Диана Кабел“.

 

Златен рог-Искра/Симеоново-https://youtu.be/CP_-V33p1Q8

Силма60-Ветерани-https://youtu.be/jPINnWXG-KQ

Джуниър/Априлец-Щурмовик-https://youtu.be/WGCPqcsLNlk

Боец-Еврото -https://youtu.be/jzwU3eJB3z8

 

Нека припомним и програмата за втория кръг в турнира:

ГРУПА „А“:

НЕДЕЛЯ-9-ти ЮЛИ

19.30- Ветерани-Еврото

19.30-Силма60-Боец

 

ГРУПА „В“:

20.20-Щурмовик-Бар Сохо

20.20.-Искра/Симеоново-“Априлец“/ Джуниър

 

 

Публикуваме и наредбата за провеждане на турнира:

НАРЕДБА
ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ И ПРОВЕЖДАНЕ НА 12-тия  ШАМПИОНАТ по Минифутбол-2023 година

Раздел І

 

Общи положения

 

1. С тази наредба се определят реда и условията за организиране и провеждане на турнира по  минифутбол  за купа „Диана Кабел/Оптинет”:

2. Целта на турнира е развитие и популяризиране на футболната игра.

3. Турнирът се провежда всяка неделя   на игрищата на спортен комплекс „Ямбол1915“

4. Срещите в турнира се играят със стандартна топка за футбол

Раздел ІІ

 

Право на участие

 

1. В турнира имат право на участие свободно сформирани отбори

2. Един състезател има право да участва само в един отбор в рамките на един шампионат.

4. Няма ограничение за участие на състезатели, картотекирани в държавните първенства  от „А”, „Б” и „В” футболна група

 

Раздел ІІІ

 

Брой на състезателите:

 

1. Максималният брой на записаните  за участие  състезатели от всеки отбор е неограничен.

2. Записване на състезатели за участие се  разрешава до края на четвъртия кръг в турнира

3. Състезателите, посочени в първоначалния списък на отделен  отбор могат да бъдат заменяни с други, но губят правото да участват в първенството до неговия край.

5. Срещата се играе между два отбора, всеки от които е съставен от 6 състезатели/5+1/, един от които е вратар. Когато, след изгонване или контузия на състезатели останат по-малко от 3-ма  полеви играчи в един отбор, срещата се прекратява.

6. Могат да бъдат използвани неограничен смени във всяка среща,а смените могат да бъдат извършвани и на хокеен принцип.

 

Раздел ІV

 

Облекло на състезателите

 

1. Играчът не трябва да носи нищо, което е опасно както за неговото здраве, така и за здравето на другите състезатели.

2. Стандартната екипировка на един състезател се състои от: фланелка, гащета, чорапи и специални футболни обувки (маратонки, гуменки с гумени подметки или от друг подобен материал, футболни обувки тип „стоножки“). Не се разрешава използването на футболни обувки с бутони.

3. Минималното изискване за Фланелките на състезателите е да бъдат поне в един цвят/Желателно е отборите да бъдат с еднакви  фланелки и те да бъдат номерирани/

4. На вратаря е разрешено да е с долнище на анцуг. Екипът му трябва да бъде с цветове, които лесно да го отличават от останалите играчи на терена.

 

Раздел V

Етапи на провеждане:

1. Системата за провеждане на първенството е „всеки срещу всеки“ в две предварителни групи-съответно от по пет и четири отбора.След приключване на мачовете в групите ,се играе накръст-съответно 1 от група А-2 от група „Б“  и т.н. като провеждането на срещите ще бъде уточнено в предстоящото публикуване на цялата програма.

2. Класирането на отборите се осъществява по броя на спечелените точки, като за победа се дават три точки; за равен мач – една точка; при загуба – нула точки. Ако точките на два или повече отбора са равни, класирането се определя по критерии в следната последователност:

а/ резултат от прекия двубой;

б/ обща голова разлика;

в/ повече отбелязани голове;

е/ жребий.

3. При всички случаи, когато трябва да се тегли жребий за определянето на победителя, това трябва да стане в съблекалнята, в присъствието на капитаните на двата отбора.

 

Раздел VІ

 

Статични положения

 

1. При изпълнение на начален удар, тъч, свободен удар и ъглов удар, противниковите състезатели трябва да бъдат на разстояние най-малко 3 метра от топката.

2. Страничното хвърляне /тъч/ се изпълнява с крак. При изпълнение на страничното хвърляне от негов съотборник вратарят няма право да хваща топката с ръце.

3. Аут се изпълнява с ръце от вратаря.

4. Всеки шпагат или опит за такъв се счита за нарушение и се санкционира с жълт или червен картон-по решение на съдията.

 

Раздел VІІ

 

Отбелязване на гол

1. Гол е отбелязан, когато топката е преминала през голлинията с целия си обем, при условие, че тя не е била хвърлена, носена, или умишлено тласкана напред с ръка, или долната част на рамото, от играч на атакуващия отбор.

2. Гол от начален удар се зачита.

3. Гол не се зачита след изпълнение на аут, или ако вратарят от игра хвърли топката с ръка, без друг да я е докоснал.

4.От ъглов удар и от странично хвърляне може да бъде отбелязан директен гол.

 

Раздел VІІІ

 

Дузпа:

 

1. Дузпата се изпълнява от белега за наказателен удар, директно

2. При изпълнение на дузпа вратарят трябва да стои на голлинията.

 

Продължителност на срещата:

 

1. Продължителността на срещите трябва да бъде от 2 равни полувремена по 20 минути всяко, между които има почивка от 5 мин.

 

 

Раздел IX

Наказания

 

1. Отбор, неявил се на терена 10 минути след определения час за начало на срещата, губи служебно. Резултатът от служебната загуба е 0:3.Ако съставът е предупредил два дни преди   мача си  ,че няма да се яви ,запазва  правото  да продължи участие в турнира ,като му се присъжда служебна загуба. При две служебни загуби даден отбор автоматично се изключва от участие в състезанието.

- При неявяване на отбор  за мач във втория етап на шампионата,освен ако няма уважителни причини за това, същият тим се изключва от участие в състезанието.

 

2. жълт картон

а/ при получаване на жълт картон, състезателят излиза от игра за 2 минути и отборът му играе с намален състав. След изтичането на двете минути, на терена може да се завърне същият състезател или друг, вписан в списъка, предаден преди началото на мача;

при втори жълт картон  играчът  автоматично получава червен картон,при което в сила влизат правилата от т.2.2 – червен картон.

 

2.2. червен картон

а/ състезател, получил червен картон, е отстранен от игра до края на срещата и не може да стои на резервната скамейка, а отборът му играе в намален състав 5 минути. След изтичане на определеното време на негово място влиза друг.

б/ състезател отстранен от игра (червен картон) за саморазправа с противникови състезатели, съдии, организатори или други лица, се отстранява до края на турнира.

3. Организаторите на турнира имат право, по собствена преценка и при системно неспазване на правилата на честната игра, некоректно поведение, провокации или опит за саморазправа от страна на даден отбор, да отстранят същия от по-нататъшно участие в първенството.

 

Раздел X

 

Документи за участие:

 

Отборите, подали заявки за участие представят следните документи:

1. Списък на отбора за първия мач,като допълват списъка ,ако имат  нови играчи

 

Раздел XI

финансови условия:

  1. Определена такса  за мач се заплаща преди началото на турнира, освен ако няма изрична уговорка с организаторите на състезанието ,но задължително по-рано  от началото на участието на  даден отбор в турнира.

 

Раздел XII

награди:

Първите три отбора в класирането  получават  медали-съответно  златни,сребърни и бронзови,а победителят получава и купата „Диана Кабел/Оптинет“

 

Tags

 

0 Коментари

Вие може да бъдете първия написал коментар.

Остави коментар