видео от събитието тук:  https://youtu.be/-HnZ1qWVynI

 

Градският парк в Ямбол отново се превъ рна в арена за провеждане на петото издание на Национален ролерфест.

Събитието беше организирано от Община Ямбол, Младежки културен център „Георги Братанов“ – Ямбол и групата „Да караме заедно ролери“ – Ямбол. Момчетата от Младежки парламент – Ямбол  за поредна година оказаха съдействие на организаторите, като се включиха в обезопасяването на състезанията за деца и възрастни, измерваха безпристрастно времената в различните дисциплини и помогнаха при организирането на трасетата за тях.

За пета поредна година състезанието за любителите на ролери в България събра десетки участници от София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Септември, Ямбол и други градове. Един състезател дори се беше върнал от Чикаго (САЩ), за да участва в надпреварите.

На събитието присъства заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов, който изрази радост, че в Ямбол за пореден път се провежда страхотно състезание, изпълнено с много колорит и хубави емоции.

Участниците бяха разделени в четири възрастови групи: първа – деца от 6 до 8 години; втора – от 9 до 11 години; трета /юноши/ – от 12 до 14 години; четвърта – всички състезатели на повече от 14 години. Оценяването беше отделно за момичета и момчета, жени и мъже.

Категориите, в които се състезаваха любителите на ролерите, бяха: Speed Slalom – преодоляване на ред от 20 конуса на един крак за най-кратко време; Cross Country – преминаване по предварително зададен атрактивен маршрут със завои за най-кратко време.

На първо място при момчетата от 6 до 8 години в категория Cross Country се класира Стефан Ралчев от Варна, а негов подгласник стана Илия Кирилов от Ямбол.

При момичетата в същата категория първа позиция завоюва Велина Кирилова от Ямбол, на второ място се нареди Ередина Стефанова от Ямбол, а трета се класира Йоана Иванова също от Ямбол.

Във възрастова група от 9 до 11 години първа при момичетата се класира Сиана Иванова от Ямбол, а втора –  нейната съгражданка Полина Динева.

При момчетата на същата възраст победител беше Шаби Желев от Пловдив, на втора позиция се класира Стоян Донев от Ямбол, третото място зае Теодор Стайков от София.

Никол Павлова от София финишира първа при девойките от 12 до 14 години. На втора позиция остана Теодора Иванова от Ямбол.

Победител при момчетата в същата възрастова група стана Момчил Стефанов от София, на втора позиция се класира Стоян Димитров от Ямбол, а третото място зае неговият съгражданин Мариян Стефанов.

На финала при жените в категория Cross Country първото място зае Росица Стайкова от София, На второ място се класира Яна Узунова от Варна, а на трето място остана Кристина Желева от Пловдив. Росица Стайкова беше и единствената жена, престрашила се да участва в състезанието Speed Slalom – преодоляване на ред от 20 конуса на един крак за най-кратко време.

При мъжете в същата категория призовата тройка изглеждаше по следния начин: първи – Владимир Влаев от Ямбол, втори – Калин Стайков от София, трети – Любомир Ковачев от Варна. На четвърто място остана четиринадесетгодишният Виктор Влаев от Ямбол, който тази година за първи път се състезава при мъжете в тази категория.

На финала в дисциплината Speed Slalom за първа година купата отиде във Варна. Победител стана Любомир Ковачев от морската ни столица, на второ място остана Виктор Влаев на 14 години от Ямбол, трета позиция зае Боцко Божинов, също от Варна.

Владимир и Виктор Влаеви показаха, че Ямбол и занапред ще доминира при мъжете на националните състезания за любителите на ролери.

текст: пресцентър  община Ямбол

Tags

 

0 Коментари

Вие може да бъдете първия написал коментар.

Остави коментар