Както съобщихме и в другите материали , публикувани в сайта ни,  YAMBOLSPORT.NET прави своя рестарт,след като заради  субективни и обективни причини ,сайтът не беше  обновяван за малко повече от месец ,но вече отново сме на линия и ще ви правим съпричастни ,на  спортни вести от Ямбол и региона и съответно на успехите на ямболските спортисти и треньори.

Материалът ни е за чудесното до момента представяне на ямболски лекоатлети-от клуб „Радио 999″ в стартовете от държавния спортен  календар:

ДО 18 ГОДИНИ:

Отлично представяне в държавния шампионат за юноши до 18 години регистрира състезателят на ямболския клуб „Радио 999“   Зинга Барбоза Фирмино. Възпитаникът на треньорката Петрана  Чамова спечели по безапелационен  начин надпреварата в тройния скок с 13.77м    и стана втори в скока на дължина с постижение от 6.39м

Много силно се представя и  съотборникът на Зинга от клуб „Радио 999“-Йордан Грудев ,който печели  сребро в бягането на 400метра.За отбелязване е и класирането на Александрос Красиас-10-ти в бягането на 60 метра и на Александър Георгиев -11-ти в бягането на 400метра и 9-ти на 800метра.

Много силно се представи щафетата на  „Радио 999“  на 4 по 200метра. Александър Георгиев,Александрос Красиас,Йордан Грудев и Зинга Барбоза Фирмино печелят среброто на фона на много силна конкуренция.

При девойките  щафетата на  „Радио 999“ е на осмата позиция ,за отбелязване е и 13-тата позиция в скока на дължина  спечелена от Сияна Стоянова ,която е родена  през 2009-та година ,но се представя успешно сред далеч по-големи състезатели ,като регистрира постижение от 5.05 м. Деляна Начева от „Радио 999“ се класира  на  10-тото място.

ДО 20 ГОДИНИ:

Поредно силно представяне направиха  атлетите от  клуб „Радио 999“ в държавното първенство  по лека  атлетика за възрастовата  група на младежи и девойки до 20 години.

В бягането на 60 метра Зингра Барбоза Фирмино е 12-ти ,но нека припомним ,че той е от по-малката възрастова група. На 400метра Пламен Драганов е с бронз, а на 800метра Драганов печели среброто.Той допълва  комплекта си медали със злато ,спечелено в щафетата 4 по  400,където заедно с  Ивайло Москов,Йордан Грудев и  Никола Караманолов печелят  по убедителен начин държавната титла.

В скока на дължина Никола Караманолов е пети, с пето място е и Ивайло Москов  на троен скок.

В отборното класиране при младежите ямболският клуб „Радио 999“ е на  престижната пета позиция от участвалите в надпреварата 36 клуба.

При девойките в бягането на 800метра Полина Иванова е на десетата позиция,а на 1500метра е с девети резултат. В скока на дължина Катерина Станчева е с 11-ти резултат.Това е поредното силно представяне на атлетите на треньорката Петрана Чамова. Нека припомним ,че преди седмица -в първенството за възрастта до 18 години Зинга Барбоза Фирмино спечели злато на троен скок, Йордан Грудев е със сребро  на 400метра, а в щафетата на 4 по 200 метра  тимът на „Радио 999“ в състав Александър Георгиев ,Йордан Грудев, Александрос Красиас и Зинга Барбоза Фирмино  спечелиха сребро.

ДЪРЖАВНО  ПЪРВЕНСТВО-МЪЖЕ И ЖЕНИ

В държавното първенство за мъже и жени Никола Караманолов от клуб „Радио 999″ стана пети  в бягането на 60 метра,а той е още в юношеска възраст, съотборникът му Пламен Драганов е  осми на 400метра и  четвърти на 800,като за отбелязване е ,че Пламен също е в юношеска възраст.Друг състезател на „Радио 999″-Ивайло москов ,също юноша , е девети в скока на дължина.

В началото на годината Никола Караманолов стана трети  на 60метра в международния турнир „Академик“ и взе сребро в скока на дължина, а Пламен Драганов стана  шести на 800метра.В същото  състезание на 200метра при юношите Йордан Грудев е пети на  200метра.

 

Tags

 

0 Коментари

Вие може да бъдете първия написал коментар.

Остави коментар