Както съобщихме и в другите материали , публикувани в сайта ни,  YAMBOLSPORT.NET прави своя рестарт,след като заради  субективни и обективни причини ,сайтът не беше  обновяван за малко повече от месец ,но вече отново сме на линия и ще ви правим съпричастни ,на  спортни вести от Ямбол и региона и съответно на успехите на ямболските спортисти и треньори.

 

ЗАГУБА В ПЛОВДИВ

Баскетболистите на Ямбол загубиха гостуването си в Пловдив срещу местния „Академик“ в първия си мач за 2023.Ямболският тим отстъпи със 71:79 точки. Първата четвъртина е абсолютно равностойна ,но през втората четвърт ,домакините от „Академик“ си осигуряват  аванс от десет точки на полувремето- 35:25.В третата част пловдивчани вдигат аванса си  до 17 точки разлика , пасив ,който не е по силите на ямболския тим и независимо от  от щурма в последните десет игрови минути на мача -силите стигат само разликата да падне до 8 точки-79:71  за „Академик“.В следващия кръг баскетболистите на Ямбол почиват по програма ,а на 21-ви януари приемат в зала „Диана“ състава на Шумен.

ПЕТАТА ПОБЕДА Е СРЕЩУ ШУМЕН

Баскетболистите на Ямбол записаха петата си победа в хода на шампионата в НБЛ. Възпитаниците на треньора Алексиев надделяха над гостуващия Шумен с  91:76. Домакините от Ямбол си осигуриха аванс още след първите десет игрови минути  ,а разликата от 16 точки на полувремето   реши изхода на двубоя.В третата четвъртина Шумен намалиха пасива си до десет точки,но ямболският тим не позволи  обрат и с разумна игра в последните десет игрови минути фиксира крайния резултат 91:76.Най-резултатен за ямболският тим бе Иван Лилов,който приключи с 21 точки.След тази победа Ямбол е на десетото място в класиране на мъжкия баскетболен елит на страната.

ЗАГУБИ В ПЛЕВЕН И БОТЕВГРАД

Баскетболистите на Ямбол отстъпиха в следващите два мача при гостуванията си в Плевен срещу местния „Спартак“ и в Ботевград срещу“Балкан“. В Плевен момчетата на Алекси Алексиев бяха на път да поднесат изненада,като отстъпиха в последните секунди с  82:84. В ботевград ,ямболският тим бе изцеден от мача в Плевен  и отстъпи със 76:98.

За отбелязване  е ,че в Ямбол се завърна  един от големите таланти ,излезли от местната школа -Александър Матушев.Треньорът Алексиев от доста време ,не може да ползва услугите на  контузения ас  Павел Маринов.

Утре вечер/събота   от 18.00 часа ямболският тим  среща в поредна шампионатна битка състава на  лидера „Рилски спортист“ от Самоков

 

 

Tags

 

0 Коментари

Вие може да бъдете първия написал коментар.

Остави коментар