Утре в лесопарк Боровец стартира  първото за града ни  екстремно и зрелищно велосъстезание  XCO Challenge 2022. Домакин на проявата е община Ямбол,чието ръководство  за пореден път показва изключително позитивното си отношение към спорта. Нека припомним  и това ,че  благодарение на усилията на общинското ръководство бе изградено и уникалното трасе за крос-кънтри в лесопарк Боровец.

В утрешния ден продължава регистрирането на  участниците в състезанието от 09:00 часа до 11:00 часа, а до 12:30 часа състезателите ще се подготвят за финалите, които стартират в 13:00 часа. Церемониите по награждаването на призьорите ще се започнат 30 минути след финала на последния състезател.

Категориите в състезанието ще бъдат: деца от 10 до 14 години; момичета и момчета от 15 до 16 години; девойки и юноши от 17 до 18 години; жени и мъже „Елит 19+“; мъже под 23 години; мъже ветерани.

Участието в дадена категория се определя според възрастта, която участникът навършва през 2022 година.Класираните на първо, второ и трето място колоездачи в отделните категории ще получат парични награди и подаръци, осигурени от Община Ямбол. Общият награден фонд е 3500 лева.

 

Tags

 

0 Коментари

Вие може да бъдете първия написал коментар.

Остави коментар