Полина  Тодорова е спортист номер 1 на Ямбол за 2020-та година. Състезателката от Клуб по лека атлетика „Тунджа“ е републиканска шампионка на 800 метра в зала, четвърта на 4х400 и пета на 800 метра в зала на Балканския шампионат в Истанбул Възпитаничка  е на заслужилия треньор Йордан Атанасов.

Спортист №2 е Валентин Захариев от Спортен клуб „Водомоторен спорт 69 рейсинг“, който е републикански шампион в категория Expert Stock Box, бронзов медалист в категория GP2, носител на златен медал от турнир Европейска купа, категория GP2, златен медалист от Балканската купа – категория Expert Stock Box.

Спортист номер 3 е  Александрина Драганова, републиканска шампионка по скокове на батут и национален състезател. Тя е от Спортен клуб  по скокове на батут „Енчо Керязов“, а неин треньор е Теодора Димитрова.

Под номер 4  в десятката е класиран Георги Герганов-една от баскетболните надежди на страната.

Под номер 5  в класацията е републиканският шампион по борба свободен стил в категория 57 килограма Мехмед Мехмед. Той тренира при Михаил Михов в клуб „Борба и самбо“.

Спортист № 6 в класацията  е Ива Найденова от Спортен клуб „Водомоторен спорт 69 рейсинг.

На седмо място е Денис Михайлов- републикански шампион по борба свободен от клуб „Борба и самбоИ той е възпитаник на Михаил Михов.

Осми в подреждането е  шампионът в средните  бягания  при подрастващите Пламен Драганов от Лекоатлетически клуб „Радио 999“ .Негов наставник е  Петрана Чамова.

Деветото място е за  шампионите Станимир Стоянов и Таня Йосифова от Клуб по спортни танци „Ямбол“ с треньор Станьо Иванов.

На десета позиция е Кристиян Дойчев от Спортен клуб  по карате „Киокушин“, с наставник  сенсей  Георги Георгиев.

За треньор № 1 бе обявен наставникът на шампионската гарнитура  по баскетбол при юношите старша възраст -Стойо Чолаков

Награждаването на най-добрите ямболски спортисти се проведе Културно-информационен център „Безистен“. Поради епидемиологичната обстановка в страната церемонията се проведе при закрити врати в присъствието единствено на наградените състезатели и техните треньори.

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански се обърна към присъстващите с думите: „Уважаеми треньори, скъпи спортисти. радвам се, че макар и в различна обстановка, тази година отново имаме възможността да сме заедно. Искам от сърце да поздравя вас и вашите треньори за успехите, които сте постигнали и да ви пожелая всяка следваща година да бъдат все по-големи. Щастлив съм, че с това което постигате отново ни карате да се гордеем и прославяте името на нашия град! Искам да споделя с вас, че още преди няколко месеца взехме решение и тази година в бюджета ще бъде заложен ремонт на лекоатлетическата писта на стадиона. Предстои и капиталов ремонт на зала „Диана“, след като правителството ни подкрепи със сумата от 4 млн. лв. Работим и в посока за създаване на възможно най-много места и за спорт на открито, защото за нас е важно да се развива професионалния, така и аматьорския спорт. Вие, нашите спортисти, заслужавате да имате добри условия, в които да се развивате и Община Ямбол ще съдейства за това според възможностите си. Само няколко дни преди най-светлите празници, ви пожелавам да бъдете здрави – вие и вашите семейства и приятели, да бъдете щастливи, да имате много победи и най-важното – да бъдете заедно! Благодаря ви!“

Най-добрите ямболски спортисти бяха определени от Общинската експертна комисия, председателствано от заместник-кмета на Община Ямбол Енчо Керязов, въз основа на резултатите от анкета, попълнена от ямболските журналисти.

В анкетата бяха включени двадесет и четирима спортисти, предложени от спортните организации, който са завоювали престижни награди през 2020 година

Кметът Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов наградиха десетте най-добри състезатели на Ямбол и техните треньори.

 

 

 

 

Tags

 

0 Коментари

Вие може да бъдете първия написал коментар.

Остави коментар