Изтеглен бе жребия  за  първия кръг на първенството по минифутбол.В неделя/21 юни  ще стартира 11-тия шампионат  на Ямбол и региона.Ето и програмата за първия кръг:

19.00- Петкото-Ген.Инзово

19.00-Джуниър -ЛЯГалакси

19.50-Силма 60-Мищереците

19.50-Екзекутор- Африка

 

Публикуваме и наредбата за провеждане на турнира:

НАРЕДБА
ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ И ПРОВЕЖДАНЕ НА 11-тия  ШАМПИОНАТ ПО Минифутбол-2020 ГОДИНА

Раздел І

 

Общи положения

 

1. С тази наредба се определят реда и условията за организиране и провеждане на турнира по  минифутбол  за купа „Диана Кабел/Оптинет”:

2. Целта на турнира е развитие и популяризиране на футболната игра.

3. Турнирът се провежда всяка неделя   на игрищата на спортен комплекс „Арена“

4. Срещите в турнира се играят с топка с топка за футзал размер№4.

 

Раздел ІІ

 

Право на участие

 

1. В турнира имат право на участие свободно сформирани отбори

2. Един състезател има право да участва само в един отбор в рамките на един шампионат.

4. Няма ограничение за участие на състезатели, картотекирани в държавните първенства  от „А”, „Б” и „В” футболна група за сезон 2015-2016 година.

5. Нямат право на участие съдии, обслужващи турнира.

 

Раздел ІІІ

 

Брой на състезателите:

 

1. Максималният брой на записаните  за участие  състезатели от всеки отбор е неограничен.

2. Записване на състезатели за участие се  разрешава до края на 8мия кръг

3. Състезателите, посочени в първоначалния списък на отделен  отбор могат да бъдат заменяни с други, но губят правото да участват в първенството до неговия край.

5. Срещата се играе между два отбора, всеки от които е съставен от 6 състезатели/5+1/, един от които е вратар. Когато, след изгонване или контузия на състезатели останат по-малко от 3-ма  полеви играчи в един отбор, срещата се прекратява.

6. Могат да бъдат използвани неограничен смени във всяка среща,а смените могат да бъдат извършвани и на хокеен принцип.

 

Раздел ІV

 

Облекло на състезателите

 

1. Играчът не трябва да носи нищо, което е опасно както за неговото здраве, така и за здравето на другите състезатели.

2. Стандартната екипировка на един състезател се състои от: фланелка, гащета, чорапи и специални футболни обувки (маратонки, гуменки с гумени подметки или от друг подобен материал, футболни обувки тип „стоножки“). Не се разрешава използването на футболни обувки с бутони.

3. Минималното изискване за Фланелките на състезателите е да бъдат поне в един цвят/Желателно е отборите да бъдат с еднакви  фланелки и те да бъдат номерирани/

4. На вратаря е разрешено да е с долнище на анцуг. Екипът му трябва да бъде с цветове, които лесно да го отличават от останалите играчи на терена.

 

Раздел V

Етапи на провеждане:

1. Системата за провеждане на първенството е „всеки срещу всеки“.

2. Класирането на отборите се осъществява по броя на спечелените точки, като за победа се дават три точки; за равен мач – една точка; при загуба – нула точки. Ако точките на два или повече отбора са равни, класирането се определя по критерии в следната последователност:

а/ резултат от прекия двубой;

б/ обща голова разлика;

в/ повече отбелязани голове;

е/ жребий.

3. При всички случаи, когато трябва да се тегли жребий за определянето на победителя, това трябва да стане в съблекалнята, в присъствието на капитаните на двата отбора.

 

Раздел VІ

 

Статични положения

 

1. При изпълнение на начален удар, тъч, свободен удар и ъглов удар, противниковите състезатели трябва да бъдат на разстояние най-малко 3 метра от топката.

2. Страничното хвърляне /тъч/ се изпълнява с крак. При изпълнение на страничното хвърляне от негов съотборник вратарят няма право да хваща топката с ръце.

3. Аут се изпълнява с ръце от вратаря.

4. Всеки шпагат или опит за такъв се счита за нарушение и се санкционира с жълт или червен картон-по решение на съдията.

 

Раздел VІІ

 

Отбелязване на гол

1. Гол е отбелязан, когато топката е преминала през голлинията с целия си обем, при условие, че тя не е била хвърлена, носена, или умишлено тласкана напред с ръка, или долната част на рамото, от играч на атакуващия отбор.

2. Гол от начален удар се зачита.

3. Гол не се зачита след изпълнение на аут, или ако вратарят от игра хвърли топката с ръка, без друг да я е докоснал.

4.От ъглов удар и от странично хвърляне може да бъде отбелязан директен гол.

 

Раздел VІІІ

 

Дузпа:

 

1. Дузпата се изпълнява от белега за наказателен удар, директно

2. При изпълнение на дузпа вратарят трябва да стои на голлинията.

 

Продължителност на срещата:

 

1. Продължителността на срещите трябва да бъде от 2 равни полувремена по 20 минути всяко, между които има почивка от 5 мин.

 

 

Раздел IX

Наказания

 

1. Отбор, неявил се на терена 10 минути след определения час за начало на срещата, губи служебно. Резултатът от служебната загуба е 0:3.Ако съставът е предупредил два дни преди   мача си  ,че няма да се яви ,запазва  правото  да продължи участие в турнира ,като му се присъжда служебна загуба.При две служебни загуби даден отбор автоматично се изключва от участие в състезанието.

а/при неявяване на отбор  за мач във втория етап на шампионата,освен ако няма уважителни причини за това,същият тим се изключва от участие в състезанието.

 

2. жълт картон

а/ при получаване на жълт картон, състезателят излиза от игра за 2 минути и отборът му играе с намален състав. След изтичането на двете минути, на терена може да се завърне същият състезател или друг, вписан в списъка, предаден преди началото на мача;при втори жълт картон  играчът  автоматично получава червен картон,при което в сила влизат правилата от т.2.2 – червен картон.

2.2. червен картон

а/ състезател, получил червен картон, е отстранен от игра до края на срещата и не може да стои на резервната скамейка, а отборът му играе в намален състав 5 минути. След изтичане на определеното време на негово място влиза друг.

б/ състезател отстранен от игра (червен картон) за саморазправа с противникови състезатели, съдии, организатори или други лица, се отстранява до края на турнира.

3. Организаторите на турнира имат право, по собствена преценка и при системно неспазване на правилата на честната игра, некоректно поведение, провокации или опит за саморазправа от страна на даден отбор, да отстранят същия от по-нататъшно участие в първенството.

 

 

Раздел X

 

Документи за участие:

 

Отборите, подали заявки за участие представят следните документи:

1. Списък на отбора за първия мач,като допълват списъка ,ако имат  нови играчи

 

Раздел XI

финансови условия:

1. Определена такса  за мач се заплаща преди началото на срещата

Раздел XII

награди:

Първите три отбора в класирането  получават  медали-съответно  златни,сребърни и бронзови,а победителят получава и купата „Диана Кабел/Оптинет“

 

 

Tags

 

48 коментара

 1. Анонимен казва:

  Petkoto shte stanat shampioni manqci nedeite spori

 2. страничен наблюдател казва:

  чудя се как може да даваш пари за да играеш нещо като ръгби-футбол в този измислен и смешен турнир ,,организиран“от митьо – спорта.тепърва предстоят още батални сцени/като във всеки турнир до сега.ама няма как да е по друг начин след като участие в турнира вземат тъпи селски пръчки като симеоново,бар сохо и др. .между другото в тези турнири участие вземат нереализирани тренирали футбол момчета имащи самочувствие на роналдо.поради тези причини от година на година отборите ще бъдат по-малко.

  • Ти си човека казва:

   Ами организирай ти нещо бе плюнка ! Отстрани всичко много лесно , компетентен си по доста теми но ръцете ти в газът навряни

   • страничен наблюдател казва:

    плюнка,ръце в гъза. много ниска топка си .трябват обективни аргументи да ме опревергаеш,а не обидни квалификации.аз няма да сляза на твойто равнище и да те обиждам.тебе живота те е обидил и ще продължава да те обижда

 3. Крокодилски сълзи казва:

  Колкото и да ревете си оставате едни ебани гургори и затова не сте могли да станете футболисти , защото само ревете и неможете мъжки да приемете факта че бяхте надиграни

 4. Анонимен казва:

  Футбола е мъжка игра не за жени отбора на Африка за ЕАС се отнася

  • Анонимен казва:

   Всичко добре , ама има една наредба , има един етичен кодекс има едно название феърплей , има един съдия и има 2 отбора , който играят на аматьорски-приятелски начала и трябва да спазват всичко това. Във футбола има правила и те трябва да се спазват ,ако не можете има бойни спортове идете и там се показвайте какви сте мъже с други назобани индивиди , на които агресията им е в повече. Значи , ако някой от отбора на Сименово направи финт и преодолее съперник и го спрат по непозволен начин , веднага тръгват да се бият , а ако някой от от тои отбор бъде преодолян с финт веднага следва балтия , ами обяснете ми как да се играе футбол срещу такъв отбор ? Като не уважавате правилата и съперник и сте по над 100 кила идете да участвате в MMA- смесени бойни изкуства , а не тук да ходите да ритате и биете децата.

   • Анонимен казва:

    Напълно съм съгласен с теб,не уважават противниците си и се мислят за нещо,а те свине

    • Анонимен казва:

     Точно и на място ти да ги минеш с финт и те те вдигат свине, тоя съдията пък един картон не даде те юмруци си бият всичко той само си гледа мача

 5. Анонимен казва:

  И двата отбора играха здраво имаше на моменти по остри влизания но това е съвсем нормално хубав мач стана поздравявам и двата отбора

 6. Анонимен казва:

  to tez afrika cql ma4 samo revaha si4kite meki kitki

 7. Анонимен казва:

  Симеоново може да играят всичко но не и футбол

 8. Анонимен казва:

  Напълно заслужена победа за отбора на Симеоново

 9. Анонимен казва:

  e opasni sa tes afrika kato padnat i po4vat dase opravdavat

 10. Анонимен казва:

  КОЛЕВ , ДАЙ ИМ КУПАТА НА СИМЕОНОВО СЛЕД ТОЗИ КРЪГ , ЗА ДА ЛИШИШ ОСТАНАЛИТЕ ОТБОРИ ОТ УДВОЛСТВИЕТО ДА СЕ СРЕЩНАТ С ТОЗИ ОТБОР И ДА ИЗПИТАТ , ОБИДИТЕ , УДАРИТЕ , РИТНИЦИТЕ И Т.Н. ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ОТБОРИ СА СЪГЛАСНИ ДА ИМ ВРЪЧИШ КУПАТА И ДА НЕ ИГРАЯТ С ТЯХ , ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ СМИСЪЛ НЯМА ,ТЕ НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ ДА СЕ ИГРАЕ ФУТБОЛ СРЕЩУ ТЯХ.ВРЪЧИ ИМ КУПИЧКАТА ,ЗА ДА МОЖЕ ОСТАНАЛИТЕ ОТБОРИ ДА СЕ НАСЛАДЯТ НА МАЧОВЕТЕ ДО КРАЯ.НИЩО ПРОТИВ ОТБОРА НА ЕКЗЕКУТОР-СИМЕОНОВО-ХАРВЕСТ , ПРОСТО МАНТАЛИТЕТА ИМ Е ТАКЪВ , ПОЗВОЛЯВА ИМ СЕ ОТ СЪДИЯТА И ОРГАНИЗАТОРИТЕ И ТЕ СИ ИГРАЯТ ТЯХНАТА ИГРА.

  • Анонимен казва:

   Напълнихте гащите еййййййй , заради такива настанковци сме били полвин век под робство

   • Анонимен казва:

    Къде сравняваш едно спортно събитие – аматьорски футболен мач с турското робство. Тук е всичко на приятелски начала и за забавление,няма наградни фондове.Не ни стана ясно защо беше тази злоба и простащина от отбора на Сименово ?

    • Анонимен казва:

     Кой си ти пък че да ми говориш за приятелски начела ?
     Уважението е нещо което трябва да се заслужи !
     Това е състезание и на игрището сме врагове , извън него е друг въпрос.. събирайте се хомодружинката и си играйте през седмицата на приятелски начела

     • Анонимен казва:

      Какви врагове, имаш много сбъркано разбиране за нещата. Никой не ти е виновен , ако са ти се случили някакви лоши неща в живота и да мислиш всеки за враг.Има спортна злоба , но това не означава да нариташ някой , който не ти е виновен ,че си некадърен и ти е счупил кръста с финт.Ако имаш прекалено много агресия и те избива на бой , това не е спорта.Конкретно за мача с Африка на отбора на Екзекутор бяха спестени 3 червени картона. Първия , когато играч на Африка се откъсна сам срешщу вратаря и последва балтия , показан бе само жълт картон.След това имаше обида към съдията , отново спестен червен картон.Дойде и момента когато играч на Африка бе на земята и получи удари от същия играч , който беше за червен картон преди това и освен ,че не бе изгонен , дори жълт картон не получи.Разбираемо е и съдията да не смее да вдига картони , понеже целия отбор на Екзекутор са много груби и арогатни и веднага тръгват на бой и човека гледа как да избута мача и да не си навлича неприятности , но за сметка на това го отнася другия отбор , който търпи всичко това.

     • Анонимен казва:

      Хах , какво уважение ? Така , ако ще ми печелите уважение , ставате за смях.Все повече хора ви намразват. Спечете уважение с приятен футбол и феърплей.Кой ви поздрави от публиката след този мач? Чухте ли коментарите от всички , които гледаха мача ? Ако помежду си си печелите уважение , кой по-голяма балтия ще направи това е друг въпрос.Странното е ,че не го осъзнавате това , а продължавате тук да биждате хората , които ви казват истината. Никой не ви е обидил , а вие продължавате да обиждате и да насаждате омраза.

      • Анонимен казва:

       Футбола е КОНТАКТЕН спорт ЖЕНИЧКИ !
       Жалки сте със постоянните си хленчения и претенций .. Типично българина винаги е сърдит , Когато няма и за него , все едно са му задължени

 11. Анонимен казва:

  te tez afrika palni roga4i te sqka godina sas golemi pritencii sa

  • Анонимен казва:

   Шепа пикльовци облечени в самочувствие без покритие , на който типично по български все някой им е виновен

 12. Африка казва:

  Въпрос към Колев,Мечо и другите съдии,червен картон само за убийство ли се дава? Всяка година едно и също и се чудиш що нямало отбори

  • Смит казва:

   От къде да дойдат тези отбори бе ЛьоЛЬо !?
   В градът от 10 години че и повече футболистите и качествените отбори са едни и същи… от подрастващите нищо впечатляващо не идва ! Другото е любители и паднала маса

   • Анонимен казва:

    Не те знам от кога участваш на този турнир , но преди 3-4 години отборите бяха около 15 ,че и повече.На един зимен турнир мисля ,че бяха 20 даже.На последния зимен бяха 4-5.

    • Анонимен казва:

     Най много са били 17-18 но никога 20 ! тъпотий не ми се слушат ! Часовника върви само напред и чички вече като Муцо , Тяната , Поньо и ел класик с доктора и марата ли кскаш още да играят ? Ограничено момченце си щом неможеш фа го осъзнаеш

  • Анонимен казва:

   Категорично съдията спести 2 червени картона на отбора на Екзекутор.Има видето и там всичко ще се види. Подайте си жалба и да ги накажат, иначе турнира се опорочава още в началото и като няма санкции те ще продължат да действат по същия начин.После се чудите защо Голдърс и много от останалите отбори не се били записали.

 13. Анонимен казва:

  Евала на рогачите от Симеоново сладка да им е победата

 14. ? казва:

  Като гледам отборите преди да е минал първият кръг смятам , че отборът
  който бие лошо ще напляска всички

  • Анонимен казва:

   Африка няма да има кой да ги бие.Там малко избиване на комплекси се получава.

   • ? казва:

    МАЙ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ

    • Анонимен казва:

     Това мач ли беше или корида ?

     • ? казва:

      Заминавай в Испания да гледаш корида рунгел !
      Пак започнахте некадърниците да си измисляте оправдания за жалките си животчета

      • Анонимен казва:

       Защо да ходим чак до Испания като и тук можем да гледаме.Всъщност , като се замисли човек в Испания коридите са много по-интересни и има повече уважение между хората и животните, а тук между човек-човек липсва тотално.

 15. Анонимен казва:

  4. Няма ограничение за участие на състезатели, картотекирани в държавните първенства от „А”, „Б” и „В”
  Колев виж какво пише в наредбата,която си публикувал.Преди всеки турнир публикуваш наредба ,която винаги променяш в последствие заради дадени отбори и играчи.Точно тази точка ще я следим ,да видим играчи от „В“ група дали ще бъдат допускани до участие.Да не я промениш в движение и да се окаже ,че само от А и Б няма да имат право да участват.С подкрепянето на даден отбор , с промяна на наредбата в движение и т.н. се губи доверие в турнира и на хората им става апатично.Искаме равнопоставеност!!!

  • Анонимен казва:

   Нямало ограничение … Във всички аматьорски турнири има ограничение за играчи от профи отбори само тука ще позволяваме на разни комплексари да си избиват комплексите.Отборите , които са изцяло съставени от хора-аматьори ина ли смисъл да си губят времето и парите.В един отбор 1-2 като има ,които са играли и тренирали и разликата става голяма и се губи смисъла.Хората ,които играят и тренират в отбори от А,Б и В групи имат поле за изява.

 16. Анонимен казва:

  Голдърс почиват ли ?

  • Анонимен казва:

   Колев каза ,че Голдърс са се отказали.Щом и те напълниха гащите ,където бяха

   • Голдърс казва:

    Мишко не сме се уплашили. Решихме,че турнира отдавна е опорочен. Винаги се подкрепя даден отбор и го бутат да стане шампион. Играйкайте се и не се заявайте с нас да не ядете дебелия ми Х.й.

Остави коментар