Младите ямболски състезатели по спортни танци-Емилия Джелебова и Мирослав Бонев ,въпреки младостта си ,са вече утвърден и водещ тандем в България.Двамата  танцуват заедно от шест години  си,спечелили са две шампионски и две вицешампионски титли на страната и са представяли България на четири световни и три европейски първенства.Имат и поредица  от изключително успешни представяния и спечелени призови места в класирането  на много силни международни  турнири, и специалистите говорят за тях само със суперлативи.Миро и Еми бяха абитуриенти през тази година и младостта им е голямо обещание за бъдещи успехи.С двойката  работят  едни от най-известните  и утвърдени имена в спортните танци по света. Най-голямата част от подготовката им преминава в Русия, тъй като техен дългогодишен главен треньор и „виновник „ за постиженията им дотук е Олга Седова- Абрашева.

Преди малко повече от месец Джелебова и Бонев дадоха поредното доказателство за своята класа- спечелиха златото  на силен международен турнир по спортни танци в Москва, станаха първи и в държавно първенство на България, а това  им осигури  квоти за участие в две световни първенства през тази година-съответно в началото на септември в Москва и  на  22-ри същият месец в Китай.


Очакванията към чаровната ямболска танцова двойка  от родителите ,приятелите, спонсори и треньори,са за много силни изяви и  призово класиране в планетарните шампионати.


Освен като професионални танцьори, Миро и Еми започнаха развитие  и на треньорски умения.От две години те предават опит и знания на по-малките. Те подготвят групи и индивидуални двойки в България и Русия и работата им вече дава своите плодове-една от техните двойки грабна златото на държавното първенство в Панагюрище  ,а това показва ,че Емилия и Мирослав имат много сериозни перспективи и като треньори.

Автор:Даниела Ничева


 

Tags

 

0 Коментари

Вие може да бъдете първия написал коментар.

Остави коментар