На общо събрание на Баскетболен Клуб „Тунджа“-Ямбол ,непосредствено след конфузната домакинска загуба от Берое в четвъртфиналните плейофи, за президент на баскетболния клуб бе предложен ,а след това и избран треньорът на мъжката гарнитура Иван Чолаков.Факт  е ,че мъжкия тим трябва да поеме посока ,различна от сегашната.След оттеглянето от ръководната длъжност на един от най-успешните президенти в историята на клуба-Валентин Ревански,мъжката представителна гарнитура пое   посока към дъното на таблицата за класиране в НБЛ. Роля в миманса на първенството,обаче в никакъв случай не удовлетворява феновете и техния брой значително оредя , а тази тенденция продължава и това е тревожно.Последният мач от първенството  е показателен- загуба пред своя публика с  над 30 точки-64:99   най-малко носи  престиж и определено притеснява феновете .Всъщност за представителния мъжки тим в последните няколко сезона участието в плейофите  е с предизвестен  край.

По принцип-да ,хубаво е градът да има представителен отбор в елитна група,но пък  там да  е с твърда роля сред опашкарите  не изглежда приемливо за спортната общественост  в града.

И още нещо- четвъртфиналния плейоф срещу старозагорския Берое според статистиката е гледан от малко над  500души. Толкова вероятно бяха и зрителите на мача Ямбол1915-“Червена звезда“-Каменец в селската футболна група.Така че….изводи могат да бъдат направени.

И след като няма зрители идва друг въпрос-защо тогава да се наливат стотици хиляди левове  общински пари-т.е.пари на данъкоплатците ,а отборът да е в ролята на аутсайдер  …..защото тези стотици хиляди са пари само за мъжкия отбор- за детско-юношеската школа дума да няма-там трябва да се дава и помага и за това две мнения няма.

В последните няколко сезона Иван Чолаков се опитваше  да бъде човекът-оркестър в клуба ,но явно не се получават нещата така ,както се иска от феновете: отборът не е желаното ниво, публиката чувствително оредя….

Хубаво е ,че кандидатурата на Иван Чолаков за президент на Баскетболния клуб  бе предложена от  железния капитан на клуба Станислав Говедаров,а това е индикация ,че двамата  много заслужили към играта мъже са си подали ръка в името на спорта.

За отбелязване е ,че Общото събрание се проведе , без за това да бъде уведомена широката общественост и най-вече медиите,което определено не говори за прозрачност.

На практика на събранието са присъствали  треньорите от клуба с много малко допълнения….Е, решението е взето и върху плещите на Иван Чолаков ще падне  отговорността за  управлението на клуба.В управителния  съвет влизат няколко бизнесмени ,които не са присъствали на събранието,както и деятели.Накъде ще тръгнат нещата,  съвсем близкото бъдеще ще покаже. Факт е,че трябва да има  неотложна  промяна в стратегията ,за да се върне представителния мъжки тим на Ямбол на победния рубеж. Ако не се получи, кадровите кадрили  са без смисъл.

От Ямболспорт желаем успех на Иван Чолаков  и неговия екип!

 

Tags

 

2 коментара

  1. справедлив казва:

    Чолаков и досега крадеше и с ръцете и с краката , но вече цялата баница е на масата му.От години в клуба се получават едни пари , а баскетболисти и треньори се разписват за съвсем различни суми.Разликата влиза в джоба на Чолака и…ето ти го новия хотел на мястото на морския клуб.Но рано или късно далаверите на пияницата от с.Кабиле ще стигнат до Прокуратурата.

  2. Анонимен казва:

    Поредната порция помия върху от този сайт върху човек дал толкова много на ямболския баскетбол. Разбира се не мина и без “общинска намеса” . Стига сте ни занимавали с политически кампании (или това целите) а коментирайте чисто спорто-технически нещата в Ямбол и региона . Не виждам статия за момчета юноши или кадети а само плюнки. Или си прекръстете сайта или дайте по същество

Остави коментар