Силни изяви регистрираха състезатели от ямболските клубове  „Радио 999“ и Тунджа в приключилите в столица държавни първенства за мъже и жени и за момичета и момчета под16години.

Пламен Драганов от клуб Радио999 е с две титли при момчетата –съответно на 400 и 800метра като демонстрира още веднъж огромния си потенциал.Възпитаникът на Петрана Чамова направи много силно впечатление на специалистите..За отбелязване е  и четвъртото място на друг атлет от радио 999-Ивайло Москов ,който е четвърти в шестобоя.

При момичетата под16години Християна Дичева от клуб Тунджа  е  пета на 800 и втора на 400.Треньори на Християна са Йордан и галина Атанасови.В същите дисциплини силни изяви имаше и  Паолина Иванова от Радио999-седма на 800 и  бронз на  400метра.

В щафетата на 4 по 100метра отборът на радио999 в състав Ирена Георгиева,Дебора Денова,Паолина Иванова и Катерина Станчева се класирха осми.Катерина Станчева влезе във финал и е 11та на скок дължина .

При жените Полина Тодорова от клуб Тунджа е втора на 400метра ,а трета стана бившата и съотборничка Габриела Георгиева ,която в момента се състезава за пловдивски клуб.Полина спечели титла в бягането на 800метра,а в тази дисциплина трета е съотборничката и  Виктория Георгиева,а във финала влезе и друга състезателка от Тунджа-Деница Георгиева,която е осма.Щафетата на клуб Тунджа е четвърта на 4 по 400метра,а съставът и бе Полина Тодорова ,Весела Клещанова ,Виктория Георгиева ,Деница Георгиева.

Добре се представи и Георги Начев от клуб Радио999 в тройния скок при мъжете.Възпитаникът на Петрана Чамова стана четвърти.

Християна Дичева и Паолина Иванова на почетната стълбичка

опит на Катерина Станчева

 

 

0 Коментари

Вие може да бъдете първия написал коментар.

Остави коментар