Ямболлията Драгомир Драганов ,който се състезава за ТК „Авеню“, гр.Бургас спечели титлата и на сингъл на турнира до 14 год. от трета категория на Тенис Европа в Скопие (Македония).

Във финалната среща Драганов победи с 6:2,7:5 Володимир Якубенко от Украйна.Преди това Драгомир триумфира и с титлата на двойки. Във финала поставените под №1 Драганов и Артур Геа от Франция победиха с 6:3, 6:3 вторите в схемата Андрей Лончаревич от Франция и Зоран Лудовски от Сърбия.

Същевременно продължава доброто представяне на  две ямболски деца-състезатели на клуб Ямбол2005 и на треньора Пламен Симеонов.Калоян Шиков спечели регионалното първенство за момчета и момичета до 10 г., което се проведе на кортовете на ТК „Спорт Палас“ в Сливен. Турнирът бе първи от календара на програмата „Тенисът – спорт за всички“ на БФТ и ММС за 2018 г.

При момчетата имаше само трима участници, които играха всеки срещу всеки. Калоян Шиков (ТК „Ямбол 2005″) не загуби нито гейм и победи с по 4:0 Димитър Топчийски (ТК „Авеню“, Бургас) и Самуил Милков (ТК „Черноморец“, Бургас) и заслужи първото място

В турнира с успех участва и друг ямболски  талант -Рафаела Симеонова,която  стигна до полуфинал .

Преди това на кортовете на ТК „Авеню“ в гр.Бургас се проведоха два Регионални турнири до 8 и 10 годишна възраст. В състезанията участие взеха 52 деца /21 до 8 год. и 31 до 10 год/  При момичетата до 10 год. Мая Енчева ТК „Авеню“, гр.Бургас победи във финала с 4:2 Рафаела Симеонова ,която за пореден път показа ,че расте в спортно-техническо отношение.

 

 

0 Коментари

Вие може да бъдете първия написал коментар.

Остави коментар