Българската федерация по бокс обяви безплатен вход за финалния кръг на Националната боксова лига за мъже, който ще се проведе на 24 ноември в ямболската зала „Диана“. Това е жест към местната публика, тъй като оттам са тръгнали и тримата братя Асенови – Даниел, Боян и Катин, като Даниел-Тайсъна от Кукорево стана впоследствие водеща фигура в българския аматьорски бокс.В последния момент сред главнодействащите лица бе включен и Георги Манов.Двуметровият боец е възпитаник на школата на БК Ямбол.

След третия кръг на надпреварата ще бъдат излъчени и първите шампион в отделните категории. Трима национали – Тинко Банабаков (52 кг), Даниел Асенов (56) и Петър Белберов (+91), имат всички шансове да вдигнат купите. И тримата имат по две победи от кръговете в Пазарджик (през май) и София (през октомври) Крайните победители във всяка от категориите ще получи премия от 1000 лв. Водещите български състезатели са разделени в 4отбора- „Ханове“,„Лъвове“ „Багатури“ и „Вълци“ . В следващото издание на Лигата ще има и отборен победител.

Очакванията са за много хора по трибуните,които ще имат възможност да наблюдават бокс на много високо ниво,очакванията са и за победи на боксьовия клан Асенови от кукорево и на Георги Манов

 

 

0 Коментари

Вие може да бъдете първия написал коментар.

Остави коментар