Здравейте приятели!

Казвам се  Димитър Колев и от  26 години съм спортен журналист.Пред очите ми израстнаха поколения ямболски спортисти и аз  през годините съм  бил и продължавам да бъда един от най-възторжените им фенове.

Обикновено след баскетболна среща на мъжкия отбор получавам  десетки обаждания от познати,приятели ,пък и непознати  да ме питат   в колко часа ще бъде излъчен мача  в програмата на ТВ Диана.Така е било от зимата на 1997година насам при всички домакински мачове на мъжкия отбор- снимаме мача и го излъчваме.  Тази вечер бе трудно да обяснявам ,че излъчване на мач няма да има – новият  президент на клуба -общинският съветник от ГЕРБ Явор Брънков не  позволи да снимаме срещата,така че няма да имаме възможност ,както обикновено, да  направим  съпричастни  десетки хиляди към спортния успех на отбора,няма да имаме възможност  да популяризираме играта и тя да печели нови територии и почитатели. Жалко  и за зрителите , и за играта ,и за феновете!

Обръщам се  към Вас ,за да  обясня ситуацията и да съобщя и нашето решение.

Дни след като Брънков стана председател на  Управителния съвет на Баскетболния клуб   в  телефонен разговор го попитах :“Ще снимаме ли мачовете?“.Отговорът бе :“ще помислим“.Не знам ,кои освен него ще помислят, но повече разговори не е имало и това предполагаше ,че ще снимаме мача както обикновено ,а след това съответно  го пращаме и до сървъра на Баскетболната Федерация,каквото е изискването.По време на срещата днес  дойде пратеник на новоизлюпеният баскетболен началник и ни уведоми ,че не е желателно да снимаме мача.

Ситуацията е  обидна! Помислете как ще се почувствате ,ако  се поставите на наше място-снимате, влагате емоции и усилия и някой идва и ви  казва пред  няколкостотин зрители да се омитате…

Явно е ,че на  общинският съветник Брънков комуникацията не е от силните му страни.Нито пък дипломатичността.

Редно беше да ме уведоми ,че не желае ТВ Диана да снима  мачовете и нещата приключваха като при цивилизовани хора.

Другото -  от общинския съветник и баскетболен началник беше нает оператор да снима мача ,да го обработи  и да го изпрати до сървъра на БФБ-това струва,а ние го правехме  безплатно.Точно Брънков на Общото събрание говори  за това,как ще търси  пари  за клуба-наемането на видеооператор не ми се връзва изобщо със събирането на пари ,а с пръскането им.

Другото  е ,че Брънков явно не знае какво е допринесла  за баскетбола в Ямбол  „Диана Кабел“.Ръководството ни е  помагало през всички тези години със средства на  гарнитури от всички възрастови групи.Общинският съветник може да пита и ще му кажат -и състезатели ,и треньори.

А знае ли Брънков ,че през годините са излъчени близо 2000 мача на различните възрастови гарнитури,взети са хиляди интервюта от треньори и играчи ,знае ли Брънков до какво е довело това.Вие ,които разбирате от спорт ще си отговорите-до популяризиране и утвърждаване на баскетбола ,и то в големи мащаби. Той явно не си дава  сметка за това…

Обръщам се  към всички състезатели и треньори от Баскетболен Клуб „Тунджа“-Ямбол: Изключително много Ви уважавам и ценя и Вие знаете това.Очаквам и да проявите разбиране.Ситуацията е такава,че след като общинарят Брънков ни показа ,че спортният екип на ТВ Диана е нежелан в баскетболната зала, да взема адекватна позиция,а тя е да не се отразяват баскетболните събития в Ямбол.

Аз работя в институцията ТВ“Диана“ ,която е водещата медия в региона и е немислимо, да допускам уронването на нейния престиж.А точно това се случи тази вечер в зала „Диана“- не бяхме допуснати да снимаме и излъчим мач от общинския съветник  Явор Брънков,който отскоро оглавява баскетболния клуб в града ни.

На момчетата от всички гарнитури  желая много успехи и да защитават  безкомпромисно  баскетболната кауза на Ямбол.Играта е велика  и по-голяма от всички!

С уважение: Димитър Колев- спортен журналист

 

 

 

48 коментара

 1. Анонимен казва:

  Колко обществени поръчки е получил Валентин за благодарност че държеше баскета на ниво в Ямбол до колкото знам една голяма нула е как даси дава парите човека и за бъдещи спонсори важи неможе всичко дасе изсипва на БКП идиотите моню Тодоров и проданов и компания . По същият начин изгониха и овъргас хората искаха градският парк за 35 години с проекти готови за благоустройството но пияната Николина и банков другите БКП чугунени кратуни поискали рушвет от 10 процента на всички е известна историята за това градът ги запомни като 10 процентике

 2. Анонимен казва:

  Да ва е…..а и подлогите до вчера го величаехте кмета и му духахте сега ревете като вдовица за …..Ще си плащате да предавате и баскет и футбол и всички спортни събития . Давал пари собственика ви а парите за реклами докато е предавал на живо или запис ще обявите ли колко са??

  • Анонимен казва:

   Аве глупак какви печалби от реклами в Ямбол?????
   Веднага се вижда, че си нещастен свиркаджия на феодалите в общината дето си мислят, че могат да колят и бесят всеки който изрази позиция различна от тяхната.

 3. анонимен казва:

  кметееее, кмете само с ядене не става требе и акъл.по-голям ташак президент от този анонимник в баскета нямаше как да избереш.на ревански може само да му свалите шапки и да му направите по една свирка.еба мамата и на футбола и на баскета в града ни.отивай си на недялско достатъно се накраде.

 4. т казва:

  Четейки всичко написано тук, единственото, което може да се допълни е, че Ямбол си заслужава съдбата на провинциален, задръстен и селски град, без да обиждам селяните.
  Селянията е състояние на уха и тук го показваме с пълна сила.

  • Анонимен казва:

   Осъзнаването е умение само на силните и стойностни хора. Не мисля, че много хора ще те разберат, по-лесно е да си патриотар и прост. Самото наличие на хора с мнение като твоето показва, че не всичко е загубено и че в този град има и стойностни хора! Баскетбола в Ямбол е отдушник на много хора, но не и политика на местната власт. Никой не ни го е и обещавал предизборно. Аз бих задал и друг въпрос – защо толкова години освен Ревански няма друг представител на частният бизнес пожелал да помогне? Ако се поогледаме по улиците доста скъпи возила има, някои живеят втори живот покрай европрограми и далавери, по улиците е пълно с напудрени комплексари и накрая чакаме общината да е мощен мотор на баскетбола. Общината може да е само с помощна функция и затова този палячо е само временен персонаж за който скоро никой няма да си спомня. Но за да стане това трябва регионалният бизнес да се трогне. Общината може да е фактор само до толкова колкото да подпомогне по един или друг начин този който има на сърце да подари едни пари за щастието на града – баскетбола.

 5. O казва:

  Опа я прочетете статията в бгбаскет и после коментирайте въпросният Брънков. Ревански хубаво го е наредил.

 6. Анонимен казва:

  Влючваю се късно,дни след началото на темата,четох и реших да попитам знаем ли,какво коментираме?Освен госпожата отговорила на обидения журналист,всичко друго е хаотично и и не се знае кой за какво и защо?Ми искате истини,потърсете ги,то не е сложно,ама май е по-интересно да гпворим ,без да знаем какво търсим.Намерете приоротетите си и тогава споделяйте.

 7. Gecata казва:

  Момчето си е повярвало,няма лошо.Забранил е излъчването на мачовете,така е решил така е сторил.Но с голям интерес ще чакам,какво ще направи за по доброто развитие на баскетбола в Ямбол.Забрани може да дава всеки да видим какво ще направи за клуба в добро,на лошо се нагледахме,така че господин Брънков нещата са в вашите ръце ДЕРЗАЙТЕ!!!!!!!

 8. Анонимен казва:

  Абе сладур мамин дето като не те черпят и не стават , ми кажи ти кой черпиш.И като много те черпава Ревански каква му беше далаверата точно от тебе брато,имал пари _дал имал -пране-прал, имал -ресторант-хранил евалла ама айде пък да не е толкоз праведен и да има хора дето мислят и им пука за баскетбола а не сано за кафето дето ще им се налага да си го варят сами в тенжерката на кюмбето,няма кой да ги черпи горките…пфуууу

 9. Анонимен казва:

  Баскетболът в Ямбок,нищо не дължи на Ревански,моите уважения към него и бизнеса му,обаче защо Жрънков трябва да ви черпи с кафе,или защо Ревански ви е черпул,щото сте елементарни гъзове,дето сте на ниво – шамар да е,аванта да е,какво остава за йафе,та в този смисъл боли ва к…ра за баскетбола важно е черпня да има,вашта мама малоумници ,дето знаете,не знаете че и мнение изказвате.Абе байно ко та черпи Брънков ино кафе ша ти порасне …косата ли нъл та боли за спорта сладур недоразвит.Тебе точноРевански колко та терпи и к’во от туй.

 10. Стоян Ч. казва:

  Тези действия на господина Брънкова са следствие на враждата Славов-Ревански,ясно ми е че всяка тв би трябвало да си плаща за излъчванията,но едва ли този е начина.Някой тук попита какво е направил Ревански за града,за града не знам но за баскетбола имам представа,докато беше президент отделяше доста крупна сума пари,осигуряваше квартири в града и в хотела си на Боровец на състезатели и треньори + храна,поправете ме ако греша.Разликата между кмета и Ревански е че кмета винаги е давал държавни пари и такива от заеми които ще плащаме ние чрез данъците/сега е готов за нов кредит от 17млн.лв./,докато Вальо Ревански дава лични пари,които вади от бюджета на семейството си.Така че ако имате малко мозък наредете доминото и си помислете заслужава ли Ревански такова отношение.Помислете и за това че обричаме нашите съграждани извън Ямбол да гледат срещите на любимия си отбор.

 11. Анонимен казва:

  Може ли коментаторът дето говори за вотове да ми поясни,какво толкова е направил г-н Ревански за града ,че нещо се почувствах незнаещ,пък не е редно,моля образовайте ме съграждани,дан са излагам втори път

  • kur za vraga казва:

   brankov nqma sobstvenno mnienie ta toi v zalata ne e stapval toi edno kafe nemoje da po4erpi sas sobstveni sredstva tes pari sa nashte deto gi davat sega obshtinata sram i pozor sled godina nqma da gi ima i horata naroda shte gi mrazi a tova e gadna nqmash li narodnata liubov si palen debil i oligofren . nai redno shte bade tova mom4e da si dade ostavkata ako nqkoi stoi zad nego v koeto samnenie nqma sram i pozor za grada ni gospod gleda vsi4ko otgore pomnete tova

   • dimu казва:

    toq shte pogrebe basketbola v yambol sporen mene trqbva da se skandira ostavka nqma smisal nelicipreaten gnom da koli i da besi v zalata deto ima maistori na sporta sram sram sram sram za grada

 12. Анонимен казва:

  Илия циганина погреба футбола тоз брънков ще копае гроба и на баскета

 13. Анонимен казва:

  ревански сори

 14. Анонимен казва:

  ливански и каприза да се обединят и да вкарат футболния отбор в А група. И другите измислени президенти ще го духат.Тоз ми мяза на Илия циганина.за Явор става въпрос

 15. Анонимен казва:

  Яворчо като си голям икономист и умник, както и радетел за спазване на правилата…ще ми кажеш ли кога баскетболистите на Ямбол ще бъдат на договори заедно със здравни осигуровки? Нали уж сме честни към всички, а пък осигуряваме играчите на 4 часа на минималната заплата? Защо заплатите се плащат на ръка, а не по банков път?

 16. Анонимен казва:

  Кой каквото си избере на изборите, никой друг не може да му го избере… И другия път помислете,ако можете….

 17. Анонимен казва:

  Абе,хора,луди ли сте,или си нямате достойнство и ценности,та се занимавате с евтини каламбури?Не зная какво имате против Брънков,защото не го познавам,обаче така като ви слулам мога да ви кажа -този мъж ина топки и дано не обръща внимание на плашипутарниците дето се опитват да се правят на много знаещи и можещи и злобата ги дави до драйф

  • анонимен казва:

   Платени тролчета защо не вземете да му направите по една дълбока свирка на този известен с безизвестноста си президент на БК Ямбол.Едно жалко политическо назначение.За съжеление Ямбол е един от градовете в БГс най-селски манталитет.Потвръждение на това е,че от 60 и повече години с изключение кирил тодоров всички други кметове са селяндури родом от село.

 18. Станимир казва:

  Истината е ‘,че трябва да се плаща а Дк бягат…..а що се касае за Брънков…оставете момчето да ви докаже че е кадърно.Аз съм зад него и му вярвам.Що се касае за излъчването..предпочитам да го гледам на живо отколкото да слушам коментар от некомпитентен човек.

 19. Анонимен казва:

  Не се казва ревански лииии,смятайййй,и такива хора имат мнение

 20. Анонимен казва:

  Ехооо ,що един не рече -ей,дайте да поживеем,зорко да следим,да сравняваме,когато му дойде времето,ми пак -кой,кого използва,кой кого ще ритне и пр.Клюки и интриги май му требе на тоя град,а не да повярва,че може и нещо добро и различно може да му се случи.Боли ви шапката ,ако президента го ритнат,ша доди другия ми тогаз,що не изчакате да видите пък тогаз да пеете.Еййй,ни да има ред в тоз град,ни да няма – само да има кой да плюем и да сме недоволни,ха напишете нещо
  дет си стръва да се чете умно

 21. Анонимен казва:

  Здравей,пеиятелю Колев! Една толкова блестяща изповед,статия от мастит ямболски журналист,или каквото там си публикувал,щото не става ясно какво си се напънал да сътвориш,не може да бъде подмината без съпричасност от нас,достойните фенове на баскетболния отбор на Ямбол и твои скромни съграждани.Да наречеш ДК институция ,ако знаеш значението на думата е много смело и отговорно!
  Безбройните Ви интервюта са успешни единствено,когато събеседникът Ви умее да направи разговор,иначе е пародия ,не че не е забавно,даже е жалко…..Защо,като сте видна телевизия, много комуникативна и на която Ямбол дължи осведоменоста си,по те лефона си осведомявал ,кога ще се излъчват срещите,не е ли редно да се знае е ефир?Сега разбрах,защо а
  з все съм в залата _ами нямам ти телефона,велики журналисте….Както в спорта,така и в медиите позиции се печелят,спечелете вашата с нещо,освен да лежите на стари лаври,то е лесно да съм фаворит,когато телевизията е на тати,нали?И ние феновете мисля е редно да помним и славим във вековете вашия принос за спорта и града,не е нужно да ни го напомняте ежедневно,или не сте сигурни,че е толкова значимо и достатъчно,че да го помним?! Или не е било толкова безвъзмездно и безкористно???Обидена съм неновоизлюпени журналисте,не звучиш ,като петел,ами като квакаща кокошка неуважена от петела!!!Едва ли ще станеш по стойностен журналист,щом 26години са те докарали до тук,но опитай приятелю,може би ще имаш време да се научиш, знае ли човек.И като сте „медия“и “ институция“се научете и да губите и да си знаете мястото.Има книжки ,дето казват на незнаещите ,че има етикет,който се спазва от съответните институции – кой на кого да се обади и кога,например.Ние тука да не живеем по клоните ,че като се разплаче един посредствен писач,нарекъл себе си журналуст да ревнем в хор и да започнем да му пригласяме?Много си ни ,подценил приятелю ,нашият град има памет!И не си позволявай да пишеш повече,докато не се научиш,че е жалко за ДК.
  Не плачи Колев ,не жали,ами
  Дай път на новото законното и креативното,щото Колев – Ида от древността,Колев и сие и отивам в бъдещето!С приятелски поздрави и без задни мисли,една ямболска гражданка,която не разчита на ДК да бъде осведомена.

  Т

 22. Анонимен казва:

  Мите, казваш истини, но това е само част от истината. Другата я премълчаваш. А тя е , че по цял сват за излъчването се плаща. Както и че просто те е страх, че ще останеш без работа. То не че си бил много кадърен и досега, но все пак си ти е проблем, разбирам. На всички трябва да е ясно – това не е сватба за заснемане а събитие от обществен интерес. Докато Ревански е давал пари би било малоумие да му се искат пари за излъчване, сега е повече от нормално. Че новият президент е инструмент и не става за нищо също е ясно. Просто тези неща не се правят така. Сяда се преди сезона, договарят се правата колко струват, пък било да е и за символична сума и се подписват съответните документи. Сега бай Митко реве, че разбираш ли подаръците свършили….

  • Анонимен казва:

   Парите които Ревански е давал за БК Ямбол са достатъчни да покрият ТВ правата за около 30 години напред. Коя телевизия ще даде пари да показва един отбор пълен с корупция около кръгът Чолаков? Само ще ти кажа, че местните кабеларки в Ботевград, Варна и Плевен си дават мачовете на техните отбори от край време. Сигурно и те плащат ТВ права хахах

   БНТ, БТВ, Диема Спорт?

 23. Анонимен казва:

  Те хората се прескачат за да седнат пред телевизора и да гледат запис по ДК на баскетболен мач на Ямбол ;) )
  А всъщност който харесва спорта е или в залата и подкрепя отбора, или докато пуснете записа е разбрал от 20 човека какъв е резултата.
  Сега с какво ще си запълвате ефирното време, а Колев?
  Седнете и се разберете, вместо да се оплакваш в сайта.
  Успех на отбора!

 24. stefan казва:

  toq cais e palqk da go mahat kav prezident

 25. Анонимен казва:

  Болни мозъци сте !!!

 26. Браво г-н Колев! казва:

  Достойна позиция,подкрепям те Митко

 27. А.Стефанов казва:

  Браво ,Митко.Точно казано и жалко за новият,,президент“.Според мен това не е негово решение,а ако е така нищо добро не го чака като ,,шеф“ на БК,,Тунджа“
  п.с. Може Канал 1 да ги излъчва домакинските мачове….Жалка история!

 28. Иван Тодоров казва:

  Дребна душица си Брънков, толкоква дребна че ми е жал за теб.
  Поредното поставено лице, на което ще му бият шута когато вече не е полезен. Отиди питай тези, които вече си тръгнаха. Сега казваш НЕ на излъчването на играта, утре като ти кажат да пръднеш и ще се насереш.
  А за престижа на новия президент – първо трябва да направи нещо, което да може да се орони. Нека да видим резултати, защото досега виждаме само хаос и безумни решения като това.
  Брънков всъщност колко средства ще дава за отбора, че никой нищо не каза?

 29. kurti казва:

  bravo mitko pozdravi sram i pozor shte otkajat horata nacqlo da hodqt dobre 4e pone cholakov e tam toi e stabilen palqcite nestavat nesa karali 4as po fizi4esko apak golqma rabota

 30. kurti казва:

  az podkrepqm otbora no tova e rezil tezi hora za kakvi se mislqt sled godina dve kato polu4at nakazanie ot naroda ot nas grajdanite s otricatelen vot nikoi nqma da gi pomni s dobro a hora kato REVANSKI vinagi s dobro sram i pozor ta toi otbora e na nas yambolii i za nas ne na opredelini hora

 31. Анонимен казва:

  кви закони бе ,кви пет права и закони-ясен си ми-по-добре не се обаждай тука ,тотален аматьор си

 32. миньор казва:

  можело е да разговаря-то за това са президентите ,а не да ги гони

  • Анонимен казва:

   Разговори имаше, цена за излъчване на мачовете беше обявена, но телевизията отхвърли предложението! Истината е изопачена

   • Камен казва:

    Яворчо, ти ли си бе?:))

   • Анонимен казва:

    трябва да има отбор на високо ниво за да се искат пари за излъчванв. За това ниво даже трябва да плащаш за да те излъчват. Така че, само може да се радва клубът че има телевизия която да ги излъчва

 33. миньор казва:

  а бе луд-тук никъде нито се казва за ревански,а за това ,че не са допуснати да снимат

 34. Анонимен казва:

  А Вие знаете ли че навсякъде по света ТВ правата се ПЛАЩАТ? Да излъчвали сте дадени мачове, да спонсорирал е Ревански и тн, НО си има закони в които ЯВНО са опоненти именно тези ТВ права! Сигурен съм че пишете това за да ороните престижа на новия президент, знам че това целите заради дрязгите между кмета и Ревански но не е това начина !

Остави коментар