По време на провелото се в четвъртък Общо Събрание бе изчетено специално обръщение от Валентин Ревански,който бе начело на ямболския клуб от 2010година.В края на 2013 заяви желание 2014 та да бъде края на мандата му . Не се намери обаче кой да приеме поста .И до момента Валентин Ревански помага със сериозни суми на ямболския баскетбол ,а и на ямболския спорт.


Нека припомним ,че по време на управлението на Валентин Ревански  мъжкия представителен тим стигна два пъти до бронзовите отличия ,което го прави и най-успешния ямболски баскетболен президент.Ето какво написа той до членовете на Общото събрание на Баскетболен Клуб Тунджа/Ямбол:

Уважаеми членове на Общото събрание на баскетболен клуб „Тунджа“, членове на управителния съвет, уважаеми фенове,уважаеми треньори, състезатели, г-н Чолаков, уважаеми представители на медиите и гости.Искам да изразя благодарността си към всеки един от Вас за всичките седем години, в които участвах в ръководството на клуба.Всички са запознати, че през първите четири години на мандата бяха постигнати най-големите успехи. За този период, всеки който е участвал в управлението на клуба ,знае какво му е коствало, за да се достигнат тези резултати.През 2010 г. бях поканен да заема този пост от ръководството на община Ямбол, в края на 2013-та  заявих и пред тях, че това ще е последната ми година, защото изтичаше 4-годишният мандат.Тогава, по необясними причини не бе намерен друг който да заеме тази длъжност.   За 4 години на обществен пост, който е свързан с много ангажименти, дълги пътувания и разходи, редно беше представляващият да бъде освободен и мястото да се заеме от човек, които да внесе в клуба нова енергия и финансова помощ.Бях помолен да продължа, въпреки че вече не можех, да помагам толкова активно, както през първите 4 години.Убеден съм, че ако се търсеше възход за клуба или се целеше да се запази нивото, трябваше още тогава  да се намери нов председател на клуба – човек с възможности и желание за безкористна работа в полза на клуба. Мисля, че в града ни има немалко такива хора. Не искам да вярвам, че през последните три години от страна на община Ямбол  е имало някакво желание Баскетболен Клуб “Тунджа“ да се представя по този начин, за да бъдат забравени трудно извоюваните през предните години добри резултати на представителния ни отбор.Преди няколко дни разбрах ,че ще има общо събрание на клуба. И днес ,вече по ясни за ръководството на община Ямбол причини, са успели да намерят сили и да предложат кандидат, за което благодаря! Надявам се новият президент да оправдае очакванията на общината, на членовете на управителния съвет, на общото събрание, на феновете на клуба, на ямболската публика, както и тези на състезателите и треньорите.За трудностите през годините, които трябваше да се преодоляват от мен и членовете на управителния съвет, мога да говоря много,но мисля, че не е нужно да се натоварват хората, които също са били съпричастни с представянето на клуба.Някои от тях са минали и са преодолени, други ще продължат и занапред, но трябва да се разрешават.

Искам да изкажа и моите огромни благодарности на членовете на управителния съвет на БК „Тунджа“ по време на моя мандат начело на баскетболния клуб.Благодаря на:Михаил Шевкенов,Христо Христов,Христо Добрев,Видьо Видев,Мария Тюфекчиева,Николай Георгиев и Ивайло Дуков.Не на последно място благодаря и на всички фирми, които успяваха да окажат финансова помощ на отбора.Благодарности и към всички фенове и към най-добрата публика в България , която подкрепяше отбора и в добри , и в трудни за него моменти.Искрено пожелавам повече успехи на новото ръководство и новия президент на клуба г-н Явор Брънков, дано още дълги години отборът да радва ямболската публика и фенове, защото те заслужат това.Пожелавам и на ръководството на община Ямбол да продължи да помага на ямболския спорт и култура финасово и справедливо, защото това са средства на ямболските данъкоплатци и трябва да харчат почтено и далновидно. А постиженията на тези две сфери са една голяма реклама за нашия град и олицетворяват просперитета му.

На играчите желая много успехи и здраве, защото са им много нужни в този спорт.Много призови места искрено пожелавам и на старши треньора на предствителния ни баскетболен отбор г-н Иван Чолаков!

 

С уважение: Валентин Ревански


 

 

3 коментара

  1. Анонимен казва:

    Всеки може да побеждава благодарение на съдиите

  2. иван казва:

    Чолака когато има пари лижи мажи има ли полза е там . С Ревански бяха дупи и гащи ,а сега Чолака подви опашка.Докато разберете Чолака какъв лисик е още много ще източи от баскетбола

  3. Илко Колев Капелев казва:

    Не познавам г-н Ревански лично, нито следя отблизо спорта, в частност баскетбола, но след всичко, което съм чувал за досегашния президент на Баскетболния клуб в Ямбол, а и след прочита на неговото болезнено-прощално обръщението към членовете на клуба, бих казал: Чест и почитания за г-н Ревански! Бъдете здрав и все така всеотдаен към народните дела и спорта! Господ ще ви възнагради в душата! С най-добри чувства: Илко Капелев (журналист, поет, публицист). и

Остави коментар