Двамата американски баскетболисти ,които позакъсняха заради уреждане на документи вече се включиха в подготовката на ямболския състав.Ето и информацията за тях ,която публикува авторетитния сайт www.bball.bg :

191-сантиметровият Брайкус Перин носи екипа на естонския Тарвас през миналия сезон, а след това за кратко играе и в Тунис. Преди това той е в ростера на друг тим от тази страна – Африкейн. Преминава и през британския Бристол, където записва средно по 15.8 точки, 2.8 борби и 3.4 асистенции в 18 двубоя. В кариерата си досега той е бил част и от холандския Вейрт, от унгарските ЗТЕ и Кечкемети, и от израелския Бийър Яков. Завършва университета в Уисконсин през 2011 г. 196-сантиметровият Алън Арнет е бивш възпитаник на университета в Югозападна Джорджия, а професионалната му кариера преминава през словашкия Лученец, където реализира средно по 21.8 точки и е избран за Играч №1 на сезона в лигата през 2015/2016. След това трупа опит в Южна Америка и Уругвай.

Американците са на десетдевни проби в Ямбол и треньорът Чолаков ще решава за тях -съответно кого да остави или пък да предложи и на двамата да носят през сезона екипа на Ямбол.Междувременно отборът отпътува за Шумен ,където ще тренира и ще играе контрола -вероятно с местния тим.

 

Tags

 

4 коментара

  1. Анонимен казва:

    Няма ли да се разбере кой как се е представил. Кои са игрли за Ямбол

  2. т казва:

    успех на отбора!

Остави коментар