В Търговище се проведе държавонто пъревнство по спортна стрелба с малокалибрено оръжие за всички възрасти. СК „Диана –по спортна стрелба“ гр.Ямбол  участва със състезатели във всички дисциплини на стрелбата с пистолет и защити позиците си на водещ център в това оръжие в страната. Треньор в ямболския клуб е Георги Стоянов.  В стрелбата спортен пистолет за момчета,  първият си медал-бронз  от държавно пъревнство спечели Петко Митев .Отборът на за СК „Диана –по спортна стрелба“ гр.Ямбол в състав Митев, Калоян Калчев и Пламен Симеонов завоюва отборната титла, а при момичетата  на пистолет Мадлен Христова се класира четвърта.

При юношите младша възраст Петко Турлаков спечели сребърен медал в дисциплината 50 метра пистолет свободен образец и бронз в бързата стрелба с пистолет на 25 метра.

При юношите старша възраст Атанас Чакалов е шампион в бързата стрелба с пистолет на 25 метра ,втори е съотборникът му Димитър Драголов. Двамата си размениха класирането в дисциплината спортен пистолет Драголов е шампион , а Чаколов вицешампион. Атанас Чакалов завоюва и втора титла от пъревнството в стрелбата на 50метра с пистолет свободен образец, като третото място и бронзовият медал спечели отново състезател на за СК „Диана –по спортна стрелба“ грЯмбол Георги Михалев.

За втора поредна година шампион в бързата стрелба с пистолет на 25 метра при мъжете е Борис Кукучев.

Атанас Чакалов  взе злато ,а  Георги Михалев -бронз 50 метра пистолет- юноши старша

Информация: Г.Стоянов

 

 

 

0 Коментари

Вие може да бъдете първия написал коментар.

Остави коментар