Във  Варна се проведе държавно първенство по спортни танци 1 ранг и международен турнир, кръг от световната ранклиста. КСТ “Тандем” блестящо представи нашия град. Клуба спечели на държавното 2 шампионски титли и 1 вице-шампионска.

Георги Йорданов и Антония Иванова на ДП в категория “Деца 2” латина взеха почетното 8 място, а в стандартните танци завоюваха 9то място. На международния турнир те влязоха на финал на стандартните танци, и станаха сребърни медалисти в латиноамериканските.

Мирослав Бонев и Емилия Джелебова станаха държавни шампиони в категория “Младежи” латина, спечеляйки право да представят България на световно първенство в Испания през месец октомври.

Атанас Атанасов и Ивайла Мечева станаха финалисти на ДП в категория “До 21 години” латина и 9ти в категория “Младежи”. На международния турнир те се класираха на 7мо място, за малко не влизайки на финал.

Стефан Дончев и Анжелика Илиева станаха вице-шампиони в категория “Сеньори 1”.

Георги Георгиев и Александрина Василева-Иванова взеха 1 място в категория “Сеньори 2”.

Клуб по спортни танци „Тандем“ иска да изкаже своята най-голяма благодарност на Община Тунджа с кмет Георги Георгиев, както и на всички фирми и на хора, които са помагали на танцовия клуб през годината.

Мирослав Бонев и Емилия Джелебова след спечелване на шампионската титла на държавното първенсто в петък, веднага заминаха за  участие вевропейско първенство в Киши нев, Молдова. Въпреки пътуването 11 часа и малкото време за почивка, двойката успя да даде максимума от себе си и да покаже своето най-високо ниво на танцуване.

Мирослав и Емилия спечелиха 7мо място на европейското първенство в категория “младежи” латина от 60 двойки от 32 държави. Тяхните треньори, Олга Седова и Георги Найденов, са много доволни от класацията. Това е голям успех и най-добрият резултат постиган от българска двойка през последните 4 години. Нашите състезатели имат още година и половина в категория младежи и със сигурност са едни от главните претенденти за финалните места на световни и европейски първенства през 2017 и 2018 години.

На тях им предстои ред важни състезания, като Sochi Open през месец юли, German Open Championship през месец август и световно първенство в Испания през октомври

 

 

 

0 Коментари

Вие може да бъдете първия написал коментар.

Остави коментар