В неделя -на 14ти май стартират мачовете от  осмия шампионат по  минифутбол.14отбора стартират в шампионата,който ще се проведе на терените на комплекс Арена.В последния момент заявка подаде  съставът на  дългогодишния  участник в турнирите-отбора на Екзекутор и  представителите на  участващите отбори  единодушно обявиха ,че няма проблем с включването в състезанието на   екзекуторите.

За техническата конференция –бяха обсъдени   няколко казуса:

Състезанието ще се проведе по системата всеки срещу всеки-т.е.в 13кръга.

Решено бе подвиквания и реплики към реферите също да се санкционират с жълти картони,или пък с червен по усмотрение на рефера.

Беше избрано и Жури д,Апел на турнира в състав-Стефан Стоянов/Тяната,Панайот Балахуров и Николай Москов.

 

Теглен бе жребият за мачовете-Ето и програмата за първия кръг:

 

НЕДЕЛЯ:   14ТИ МАЙ:

 

11.00-ЛЯГалакси-All steps

11.00-Каргонь-Палфингер

11.00-Голдерс-Играем за кеф

11.50-Траките-Щурмовик

11.50-Екзекутор-Ел Класик

12.40-Харвест-Черните ангели

12.40-Лос Магос-Силма60

Припомняме,че отборите трябва да бъдат  подготвени за началото на мача в точно обявения час-толерансът за закъснение е до10 минути-след това се присъжда служебна загуба.

Днес по-късно в сайта ще бъде публикувана и наредбата за провеждане на турнира и изискването от отборите ще бъде тя да се спазва стриктно.

Програмата за всички останали кръгове на шампионата ще бъде публикувана до вторник и  всеки участващ състав ще трябва да си направи организацията за   двубоите.

От екипа на Ямбол Спорт желаем успешно първенство на всички ,уважавайте противника,бъдете внимателни и не забравяйте ,че шампионатът е да се забавлявате и  да прекарвате приятно времето си.Успех!

ЕТО И НАРЕДБАТА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРНИРА:

НАРЕДБА
ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ И ПРОВЕЖДАНЕ НА ОСМИЯ ШАМПИОНАТ ПО  МИНИФУТБОЛ-СЕЗОН 2017 ГОДИНА

Раздел І

 

Общи положения

 

1. С тази наредба се определят реда и условията за организиране и провеждане на турнира по минифутбол  за купа „Диана Кабел/Оптинет”:

2. Целта на турнира е развитие и популяризиране на футболната игра.

3. Турнирът се провежда всяка неделя  на игрищата на комплекс Арена

4. Срещите в турнира се играят с топка – размер №5.

5.Всички спорни ситуации в състезанието се разглеждат от Жури д, Апел ,което бе избрано от представителите на отбори по време на техническата конференция.Жури д, Апел на шампионат по минифутбол за сезон 2017 година е в състав: Панайот Балахуров, Стоян Стефанов-Тяната и Николай Москов.При възникване на спорни ситуации представител на отбора с претенции ги отнася към организатора на турнира,който информира Жури д,Апел за проблема или пък към член на Жури д, Апел.Взетото решение от Жури д, Апел е меродавно и с него се съобразяват всички отбори.

 

Раздел ІІ

 

Право на участие

 

1. В турнира имат право на участие свободно сформирани отбори

2. Един състезател има право да участва само в един отбор в рамките на един шампионат.

4. Няма ограничение за участие на състезатели, картотекирани в държавните първенства  от „А”, „Б” и „В” футболна група за сезон 2016-2017 година.

5. Нямат право на участие съдии, обслужващи турнира.

 

Раздел ІІІ

 

Брой на състезателите:

 

1. Максималният брой на записаните  за участие  състезатели от всеки отбор е неограничен.

2. Записване на състезатели за участие се  разрешава до края на 6ия кръг

3. Състезателите, посочени в първоначалния списък на отделен  отбор могат да бъдат заменяни с други, но губят правото да участват в първенството до неговия край.

5. Срещата се играе между два отбора, всеки от които е съставен от 6 състезатели/5+1/, един от които е вратар. Когато, след изгонване или контузия на състезатели останат по-малко от 3-ма  полеви играчи в един отбор, срещата се прекратява.

6. Могат да бъдат използвани неограничен смени във всяка среща,а смените могат да бъдат извършвани и на хокеен принцип.

 

Раздел ІV

 

Облекло на състезателите

 

1. Играчът не трябва да носи нищо, което е опасно както за неговото здраве, така и за здравето на другите състезатели.

2. Стандартната екипировка на един състезател се състои от: фланелка, гащета, чорапи и специални футболни обувки (маратонки, гуменки с гумени подметки или от друг подобен материал, футболни обувки тип „стоножки“). Не се разрешава използването на футболни обувки с бутони.

3. Минималното изискване за Фланелките на състезателите е да бъдат поне в един цвят/Желателно е отборите да бъдат с еднакви  фланелки и те да бъдат номерирани/

4. На вратаря е разрешено да е с долнище на анцуг. Екипът му трябва да бъде с цветове, които лесно да го отличават от останалите играчи на терена.

 

Раздел V

Етапи на провеждане:

1. Системата за провеждане на първенството е „всеки срещу всеки“.

2. Класирането на отборите се осъществява по броя на спечелените точки, като за победа се дават три точки; за равен мач – една точка; при загуба – нула точки. Ако точките на два или повече отбора са равни, класирането се определя по критерии в следната последователност:

а/ резултат от прекия двубой;

б/ обща голова разлика;

в/ повече отбелязани голове;

е/ жребий.

3. При всички случаи, когато трябва да се тегли жребий за определянето на победителя, това трябва да стане в съблекалнята, в присъствието на капитаните на двата отбора.

 

Раздел VІ

 

Статични положения

 

1. При изпълнение на  свободен удар и ъглов удар, противниковите състезатели трябва да бъдат на разстояние най-малко 3 метра от топката.При изпълнение на тъч-поне на 2 метра

2. Страничното хвърляне /тъч/ се изпълнява с крак. При изпълнение на страничното хвърляне от негов съотборник вратарят няма право да хваща топката с ръце.

3. Аут се изпълнява с ръце от вратаря.

4. Всеки шпагат или опит за такъв се счита за нарушение и се санкционира с жълт или червен картон-по решение на съдията.

 

Раздел VІІ

 

Отбелязване на гол

1. Гол е отбелязан, когато топката е преминала през голлинията с целия си обем, при условие, че тя не е била хвърлена, носена, или умишлено тласкана напред с ръка, или долната част на рамото, от играч на атакуващия отбор.

2. Гол от начален удар се зачита.

3. Гол не се зачита след изпълнение на аут, или ако вратарят от игра хвърли топката с ръка, без друг да я е докоснал.

4.От ъглов удар и от странично хвърляне може да бъде отбелязан директен гол.

 

Раздел VІІІ

 

Дузпа:

 

1. Дузпата се изпълнява от белега за наказателен удар, директно

2. При изпълнение на дузпа вратарят трябва да стои на гол линията.

 

Продължителност на срещата:

 

1. Продължителността на срещите трябва да бъде от 2 равни полувремена по 20 минути всяко, между които има почивка от 5 мин.

 

 

Раздел IX

Наказания

 

1. Отбор, неявил се на терена 10 минути след определения час за начало на срещата, губи служебно. Резултатът от служебната загуба е 0:3.

а/Ако отбор  е предупредил два дни преди   мача си  организаторите ,че няма да се яви и се договори с противника за провеждане  на мач в десетдневен срок  и изиграе мача си запазва  правото  да продължи участие в турнира .

б/ ако противниковият отбор не уважи желанието на възпрепятствания тим да отложи мача си- на неявилия си тим  се присъжда служебна загуба.

в/При две служебни загуби даден отбор автоматично се изключва от участие в състезанието.Ако се случи така ,че отбор   е записал две служебни загуби,но едната от тях е по уважителна причина-Жури д,Апел на турнира се  произнася дали отборът може да продължи в  състезанието.

г/  три  кръга преди края на турнира-т.е. от 11тия кръг включително не се разрешава отлагането на мачове поради организационни  и етични причини

д/ ако отбор напусне  турнира поради служебни загуби  и това стане след средата средата на турнира-т.е. до седми кръг включително  резултатите му със съперниците до момента се зачитат,а в останалите мачове му се присъждат служебни загуби.В противен случай-ако вапускането е на по-ранен етап се анулират всички резултати и му се присъждат служебни загуби.

 

2. жълт картон

а/ при получаване на жълт картон, състезателят излиза от игра за 2 минути и отборът му играе с намален състав. След изтичането на двете минути, на терена може да се завърне същият състезател или друг, вписан в списъка, предаден преди началото на мача;при втори жълт картон  играчът  автоматично получава червен картон,при което в сила влизат правилата от т.2.2 – червен картон.

 

2.2. червен картон

а/ състезател, получил червен картон, е отстранен от игра до края на срещата и не може да стои на резервната скамейка, а отборът му играе в намален състав 5 минути. След изтичане на определеното време на негово място влиза друг.

б/ състезател отстранен от игра (червен картон) за саморазправа с противникови състезатели, съдии, организатори или други лица, се отстранява до края на турнира.

3. Организаторите на турнира имат право, по собствена преценка и при системно неспазване на правилата на честната игра, некоректно поведение, провокации или опит за саморазправа от страна на даден отбор, да отстранят същия от по-нататъшно участие в първенството.

 

 

Раздел X

 

Документи за участие:

 

Отборите, подали заявки за участие представят следните документи:

1. Списък на отбора за първия мач,като допълват списъка ,ако имат  нови играчи

 

Раздел XI

финансови условия:

1. Определена такса  за мач се заплаща преди началото на срещата

Раздел XII

награди:

Първите три отбора в класирането  получават  медали-съответно  златни,сребърни и бронзови,а победителят получава и купата „Диана Кабел/Оптинет“

 

 


 

Tags

 

8 коментара

 1. Анонимен казва:

  Харвест и Силма бият

 2. Анонимен казва:

  daite rezultati

 3. Анонимен казва:

  All steps biqt, kargona bie, golders X, trakite biqt, el klasik slujebno bie.

 4. Анонимен казва:

  Резултати ако знае някой мерси

 5. Анонимен казва:

  Прогнози

 6. Анонимен казва:

  koq nedelq taz i li drugata

 7. Анонимен казва:

  Дано и вие си спазвате и вашите обещания. До вторник

Остави коментар