За седми пореден път оспорвани битки между малките футболисти от детските градини на град Ямбол изправиха на крака многобройната публика, дошла да ги подкрепи в ежегодния турнир „Децата – бъдещето на Ямбол”, организиран от Детски футболен клуб „Шампион” – Ямбол. Спортната зала в Гимназията с преподаване на чужди езици „В. Карагьозов” отново  стана арена на голямото спортно събитие.  В градската надпревара взеха участие рекорден брой отбори – 23. На всяко дете, обучавано по програмата на клуба, се даде възможност да изяви себе си в мачовете. Екипът от треньори и доброволци, ръководен от Костадин Меразчиев, който от седем година с огромна енергия и ентусиазъм работи с малките ямболийчета и е посветен  на каузата да популяризира спорта сред децата от най-ранна възраст, отново сътвори един невероятен празник за спортистите  и близките им.

Както винаги футболният клуб беше украсил празнично  залата и бе осигурил  богат и разнообразен награден фонд  – футболни кори, вратарски ръкавици, учебни пособия,  шалове, паметни плочки, настолни игри, грамоти, свидетелства,  подаръчни торбички с лакомства за всяко дете. Отборите получиха красиви купи. Детските мажоретни състави на ДФК „Шампион” под ръководството на  талантливия им  треньор Стефка Попова предизвикаха истински фурор сред състезатели и публика. Танцьорки от различни възрастови групи от  ДГ „Валентина” и ДГ „Щастливо детство”  вдъхновиха  футболните си отбори  и зарадваха публиката с оригинални  хореографии, като накараха състезателите да пляскат  и танцуват заедно с тях.  Гост на турнира бе мажоретният състав от ДГ „ Свобода”-3 в кв. „Бенковски”, който  зарадва  отбора си  със оригинален танц  и поздрави цялата публика.

Графичен дизайнер се погрижи за художественото оформяне на свидетелствата и грамотите, които децата получиха , а незабравимите мигове на битките и лицата на малките състезатели бяха запечатани от професионално фотографско студио. Телевизия „Диана кабел” бе традиционен медиен партньор на спортното събитие.

Ето и крайното класиране по възрастови групи:

 

Втора възрастова група:

1. ДГ „Свобода”-3

2.ДГ „Пламъче”

3.ДГ „Валентина”

най-добър вратар: Мартин Колев

най-полезен състезател: Емилиян Енев

голмайстор: Георги Солаков

 

Трета възрастова група – първа подгрупа:

1. ДГ „Свобода”-2

2.ДГ „Червена шапчица”-1

3.ДГ „Пламъче”  -2 отбор

най-добър вратар: Христо Иванов

най-полезен състезател: Кристиян Иванов

голмайстор: Айдън Мехмед

 

Трета възрастова група – втора подгрупа:

1. ДГ „Щастливо детство”

2.ДГ „Слънце” – 2 отбор

3.ДГ „Биляна” – 1

най-добър вратар: Виктор Барбазонов

най-полезен състезател: Иван Стойчев

голмайстор: Митко Петков

 

Трета възрастова група – трета подгрупа:

1. ДГ „Слънце” – 1 отбор

2.ДГ „Валентина”

3.ДГ „Червена шапчица”-2

4.ДГ „Пламъче” – 1 отбор

най-добър вратар: Калоян Бенев

най-полезен състезател: Даниел Джаферов

голмайстор: Виктор Левков

 

Четвърта възрастова група – първа подгрупа:

1. ДГ „Пламъче”

2.ДГ „Свобода” – 2

3.ДГ „Биляна” – 2

най-добър вратар: Александър Музикантски

най-полезен състезател: Станимир Хаджиев

голмайстори: Александър Динев

Александър Насков

 

Четвърта възрастова група – втора подгрупа:

1. ДГ „Биляна” -1

2.ДГ „Свобода” -3

3.ДГ „Червена шапчица” – 1

най-добър вратар: Александър Музикантски

най-полезен състезател: Станимир Хаджиев

голмайстор: Александър Динев

 

Четвърта възрастова група – трета подгрупа:

1. ДГ „Валентина” -1 отбор

2.ДГ „Валентина ” -2 отбор

3.ДГ „Свобода” – 1 и ДГ „Слънце”

най-добър вратар: Ейдриан Тодоров

най-полезни  състезатели: Иван Стайков

Теодор Проданов

голмайстор: Стилиян Сотиров

 

Прекрасно впечатление направиха уменията  и борбеността на футболистките  Мария Петрова, Радина Иванова  и Весела Стоянова от трета възрастова група, както и на Габриела Стоянова  и  Илияна Илиева от четвърта възрастова група. Те заслужено получиха награди за старанието си.

Както е във всяко състезание, имаше победители и победени. Залата ехтеше от възгласи на радост,но имаше и  искрени  сълзи при загуба на отбора.Важно бе, че всички деца са на терена и се забавляват, спортуват, радват и вълнуват! Особен бе трепетът на тези от най- малката възрастова група – втора, които за първи път се изправят пред толкова многобройна публика. Радостно е за родителите да виждат пред себе си как  трета възрастова група само след  една година тренировки по програма, специално създадена за обучение по футбол в най-ранна детска възраст,  са станали по-уверени,  по-можещи, по-екипни играчи. Четвърта възрастова група правят голяма крачка напред по отношение на техниката си за боравене с топката, издържливост, комбинативност. Открояват се много талантливи футболисти, чиито качества изискват специални грижи, за да се развият в бъдеще. ДФК” Шампион” полага много усилия за успеха на тези деца.  Ямбол има спортни таланти – трябва да ги откриваме навреме и да ги стимулираме!

Клубът изказва благодарност  от сърце на всички малки футболисти и мажоретки от детските градини в гр. Ямбол за показаните  умения и сърцатост на терена! Децата изнесоха невероятен спортен спектакъл пред феновете си и показаха, че са вложили много труд и старание при тренировките. Децата са бъдещето на града ни – нека да им дадем възможност да се изявяват и да се развиват здрави и умни! Благодарим на страхотната публика! Подкрепата й бе особено необходима за децата. Благодарим на екипа на ГПЧЕ „ В. Карагьозов” – Ямбол за топлия прием, съдействието и чудесната спортна база. Благодарим на треньорите и доброволците в ДФК”Шампион”, които участваха в Седмия ежегоден турнир „ Децата – бъдещето на Ямбол” и  го превърнаха  чудесен спортен празник!

ЗАЕДНО МОЖЕМ, ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ!

ИНФОРМАЦИЯТА Е НА ПЕТЯ МЕРАЗЧИЕВА

 

 

0 Коментари

Вие може да бъдете първия написал коментар.

Остави коментар