Баскетболистите на Ямбол продължават с впечатляващите си домакиски мачове в НБЛ.Срещу Академик Бултекс от Пловдив  момчетата на Петър Петров отново се раздадоха и   записаха третата си победа в кампанията.Тя дойде при резултат  94:81.Пловдивчани започнаха устремно и в първите няколко минути водеха в резултата.След това  ,водени от Станислав Говедаров домакините се вдигнаха  и излязопха напред в резултата ,за да спечелят частта с 26:16.До почивката Ямбол вдигна аванса си – 47:35.Гостите  опитаха в третата част да променят нещата-хвърлиха се в дздрава битка-успяха да стопят пасива си до 6 точки,но ямболските баскетболисти намериха отговор на агресията на съперника и показаха ,че са господари на ситуацията и контролират  мача.След третата част резултата  бе 72:62,а в последните десет минути ямболските баскетболисти  показаха  сериозни игрови стойности и  спечелиха ,за да  хвърлят в еуфория близо 1200зрители в зала Диана.Всички от ямболски тим играха стабилно  и с пълно раздаване.Най-резултатен в мача бе Ники Върбанов-23 точки,а Евгени Иванов изригна с 22 точки.Пореден силен мач записа и  Стоян Петков.

Публиката в залата многократно скандира името на Дечо Коешинов.Приходите от билети  за мача  ще бъдат приведени  за подпомагане на Дечо. Феновете  пък  показаха ,че  подкрепят  Дечо всеотдайно-така ,както той се раздаваше заради тях на терена!

Пълен запис на мача Ямбол-Академик Бултекс 99 гледайте от 22.00  по ДТВ

 

 

25 коментара

  1. smsa казва:

    Венци Петков контузен ли е или не е вече в отбора ?

  2. т казва:

    всичко около баскетбола в града ни, взе да става жалко и пошло за съжаление на истинските привърженици!!!

  3. Анонимен казва:

    ако в тоя скапан сайт се пише само при победа, като гледам програмата трябва да почакаме до м.Февруари

  4. т казва:

    за какво пътуваме за гостуванията въобще – пълна липса на желание за игра. мачът с левски бе пълна пародия.

  5. Анонимен казва:

    селска гордост!

  6. Andonov казва:

    Сърце > Пари ! ! !

  7. Анонимен казва:

    не виждам място за гордост, докъде стигнахме да се радваме, че сме във втората петица или че сме само с българи, то поне да не бяха наемници. Много е комично но и тъжно! Иначе последните години повечето центрове летят стремглаво надолу и се успокояваме, че първенството било оспорвано! Нямам думи.

  8. тзб казва:

    много се радвам, че напрвавихме отбор изцяло от българи, които играят стабилни мачове, при пълно себераздаване. честно да си призная знаех, че старите кучета няма да се предадат лесно, но не съм очаквал такъв отпор и то на отбори с два и три пъти по-голям бюджет.

Остави коментар