Поредния  екшън сътвориха баскетболистите на Ямбол в четвъртия кръг на първенството на НБЛ.Те победиха гостуващия Рилски спортист с 95:93 след страховити перипетии в зала Диана.След  постоянна гонитба в резултата  48секунди преди края  на редовното време Ямбол водеше  с 6 точки в резултата.Гостите обаче с две тройки на Паркър се върнаха в мача.В последвалото  петминутно продължение  ямболските баскетболисти доведоха до еуфория над 800зрители в зала Диана  след като  успяха да се наложат в драматичнти последни секунди.Всички от домакините се раздадоха  на макс в мача.Ники Върбанов хвана 14 борби и вкара 15 точки.Железният капитан Станислав Говедаров   вкара 26точки,а даде и 7асистенции. Венци Петков отново израгна с 19точки.Много ключови изяви имаш в решителните последни секунди Евгени Иванов-хвана  важна бора,вкара и фалове.Стоян Петков беше на суперниво-17точки и 6 борби.Цветослав  Острев също  блесна-11точки.Своя принос за победата дадоха и младоците Росен Иванов и Андрей Иванов.Срещу  скиорите Ямбол отново демонстрира качества и характер и показа,че е стойностен тим.Пълен запис на мача гледайте от  22.20 в програмата на ДТВ

 

 

13 коментара

  1. Анонимен казва:

    dobre 4e Samokov ni podceniha. Amatior6tina

  2. тзб казва:

    браво на играчите. желание за победа- докрай. това искат да виждат хората и винаги ще са до отбора, независимо от резултата!
    искам специално да отбележа формата на говедаров, който прави мн.добър сезон !!!
    невероятен човек и спортист. радвайте се , че в този материален свят , все още има хора като него!

  3. 123 казва:

    Страхотна победа, браво на момчетата. И в мача със Спартак и сега играха с голямо желание и себераздаване. Но треньора ни има още много да учи. Държи Върбанов на игрището при условие, че Рилски играят с ниска петица и се вижда, че Върбанов е уморен и трудно се връща в защита. А на края на редовното време, когато водихме с 6 точки, вместо нашите да ги фаулират за две точки, ние позволихме да ни вкарат две тройки. Цялата зала знаеше какво трябва да се направи само Петър Петров, не разбра.

  4. Анонимен казва:

    Евгени Иванов-хвана важна бора
    hahaa

Остави коментар