Ямболският тинейджър Драгомир Драганов продължава със силните си изяви  на международния корт.В турнира в Кобленц-Германия Драганов е шампион на сингъл заедно със съотборника си Динко Динев от Бургас и трети в индивидуалната надпревараБългарските национали победиха на финала Константинос Кошис (Кипър) и Константин Бенман (Германия) с 6:2, 6:4 и триумфираха с трофея. За двамата това е трета титла на двойки това лятослед тези в Добрич и Сливен.За отбелязване е обаче,че Драго както още няколко ямболски таланти не се състезава за ямболския клуб и това буди само съжаление.За да не играят за Ямбол таланти като Драго,Светльо ,Макси  явно си има причина…но непременно трябва да се съжалява ,че тези чудесни момчета носят успехи за чужди клубове.

 

 

15 коментара

  1. Драганов казва:

    Бях обещал да ви информирам :
    Светльо с титла на двойки а Драго остана втори на турнира от ТЕ U12 в София, на сингъл и двамата достигнаха до 1/4 финал.
    Еми Любенова след като премина квалификациите отпадна в първи кръг на турнира , но и самото и участие в основна схема е успех като се има в предвид че е една година по малка .
    Добро представяне на децата-Браво

  2. 123 казва:

    За да има спорт в България трябва това да е държавна политика: да са урегулирани възнагражденията на треньорите, за да се отсеят истинските треньори, които милеят за децата, а не за парите.
    Успехите които постигат Макси, Светльо и Драго са изцяло благодарение на техните усилия и усилията на техните родители. Затова и изборът е техен къде да тренират и за кой клуб да се състезават. В търсене на най-добрия вариант, те правят големи жертви.
    Конкретно за тениса в Ямбол, няма „треньори“. Не е задължително да са Ямболии. Децата се водят насила от родителите, за да ги отделят от телефоните и компютрите. Те стоят без желание на корта и развалят дисциплината, а треньорът си трае. Сформират се прекалено големи групи, а индивидуално се работи не с този който показва качества, а който може да си го позволи.

  3. Анонимен казва:

    Абе доколкото знам този сайт е близък на диана кабел защо не организирате дебати Кой? унищожава спорта в Ямбол.защото освен тениса в града се унищожи и футбола,бокса,борбата и мн други спортове с които сме популярни.

  4. Драганов казва:

    Мисля че е време да взема отношение по въпроса като родител на Драго .Мислех да не го правя но доста хора явно се интерисуват от тениса в града е да някой се радват други злобеят но това е нормално.Няма да пиша какво са постигнали Драго,Светльо и Макси защото това може да се провери.на сайта на БФТ .Искам да Ви кажа обаче че по турнирите тези деца казват че. са от Ямбол но в същото време са прокудени от собственият клуб . Всъщност в България почти забравиха че в Ямбол има такъв.
    Всъщност не познавам г-н Станчев ама той явно е запознат с тениса в града и браво че си е писал името, защото всички други писачи и разбирачи са Анонимни ама те и така ще си останат Анонимни Мишки.
    Всъщнос ви гарантирам че от тук на татък ще получавате пълна информация за тези талантливи деца които не представят тенис клуба но достоино представят Ямбол и то не само в България.
    Пожелавам Успехи на всички Ямболски деца независимо за кой клуб се състезават .

    • Станчев казва:

      Всъщност се познаваме , но само визуално.
      не искам да бъда разбиран погрешно-аз съм просто любител,който когато е имал възможносте помагал не само на тенисисти-в ямбол по принцип не се ценят собствените състезатели.драго и светльо много малки са част от националните отбори-имат бъдеще и вместо да ги пазим за ямбол,тука хора си позволяват да омаловажават постигнатото от тези момчета-ТО НИКАК НЕ Е МАЛКО И МНОГО ГОЛЕМИ СПОРТИСТИ ПРЕЗ КАРИЕРАТА СИ НЕ СА ГО ПОСТИГАЛИ!
      Факт е че тези таланти играят за други клубове,факт е че няма читав треньор на кортовете,факт е че на кортовете няма и състезатели,факт е ,че кортовете съвсем затихната като спортно-подготвителна дейност .Е ами какво говорим! Тук някой е написал-наистина общинската управа трябва да види за какво става въпрос-да си има изисквания-спортен клуб със състезатели- да кажем по 8-10 във всяка възраст и при момичетата и при момчетата.тогава вече говорим за клубна дейност сега в момента нищо

      • Драганов казва:

        Ами добре би било да се запознаем.Всъщност доста точно сте описали ситуацията с тениса в Ямбол . Виждам ,че сте от хората които наистина ги боли че се унищожава един от спортовете в града и не смятате че спорта е арена и поле за задоволяване на лична и финансова изгода на определени хора , а както казвате сте помага ли ,защото на спорта трябва да се помага и той е инвестиция във възпитанието и здравето на нашите деца .Благодаря за подкрепата !

  5. Анонимен казва:

    Всеки ден минавам покрай кортовете в парка и виждам само едни и същи пет човека да играят нещо като тенис а деца няма и доколкото знам наем за кортовете не се плаща ,че чак и общината им дава някой лев.та това ако са футболни или баскетболни терени поне ще е пълно.
    Това се казва безстопанственост на общината и разхищение на парите които ми вземат от данъци.

  6. Анонимен казва:

    Жалко за грозния коментар! Можете само да се радвате и да се гордеете с техните успехи и да съжалявате че не се състезават за Ямболския клуб!

  7. Анонимен казва:

    Добре че децата се махнаха от това гнездо на комплексари и се развиват добре .

  8. Анонимен казва:

    Ами ,пиши и за тези,които сега се състезават за Ямбол!!!И те донесоха успехи скоро,ама интригата ти е по-интересна!!!!Аман от селянчета!!!

    • Анонимен казва:

      Ами подавайте информация , явно сте в кухнята на тк ямбол .
      Та кои са другите състезатели? Къде са в националните ранглисти?
      На кои турнири са участвали? На кое място са се класирали?
      Кой треньор ги тренира?А да видим сега кой е селянчето интригант!

      • 123 казва:

        Ранглисти има от 12 годишни. На ТК Ямбол 2005 единствен представител е Емилия Любенова. Треньор и е Пламен Симеонов.

        • Станчев казва:

          Следя тениса на корт в Ямбол от над десетилетие,макар да не съм от тенис обществото,което се чувства доста елитарно,а не трябва да е така…преди години при Данчо Янков и жельо Георгиев имаше поне по 7-8деца във всяка възраст с класации в националната ранглиста.Тренираше се много ,имаше куп вътрешни турнири,имаше живот на корта .От тези поколения излязоха много добре възпитани млади хора и това се дължи до голяма степен на това ,че жельо и данчо ги учеха да бъдат и хора.А да не забравим и покойният Стоян Вълчев-Чачо,който също беше всеотдаен към децата.после се появяваха лястовички-по-често привличани от други клубове …После нищо.сега имаме Драго и Светльо,имаме и Макси,ама те неслучайно се махнаха оттук.ще ви кажа -пречи им така нареченото тенис-общество.На кортовете няма тренираща група подрастващи-е да появиха се едно-две момиченца,сега идва и малкия шиков,но той е откритие на жельо георгиев ако не се лъжа.Имам и конкретно предложение-ами да се направи нов тенис-кслуб с управа ,която да обича този спорт и да се намерят начини Керемедчиев ,Драганов и Макси да заиграят отново за Ямбол.този клуб да може да ползва базата в парка,която си е общинска-прави се някакъв график и тогава ще имаме един от най-силните отбори при подрастващите.Помислете ,че и успешни тренььори като Сашо пенев,като Ники георгиев са много млади и защо не се направи необходимото да се върнат в ямбол-те научиха вече много.Тогава пак ще има ямболски тенис.В момента без да ми се обиждат от клуба в парка -ама тенис няма-има чики-рики и бирички с кебапи-това не е спорт…

    • Анонимен казва:

      Мисля че тук няма интрига. Просто истината боли но тя не убива. Но си мисля че с действията си Вие убивате тениса и тенис клуба в Ямбол.

Остави коментар