Завърши Европейското първенство по баскетбол за мъже 20, Дивизия „Б“. Българският национален отбор зае 18-то място. За отборът на България участие взе и младият ямболски баскетболист Андрей Иванов. Андрей впечатли с изявите си. В действителност той е най-добре представилият се български баскетболист на това Европейско първенство. Индексът му от +14.2 е най-висок от всички негови съотборници от националния отбор и 15-ти по стойност от всички участници на Европейското.
Андрей Иванов доказа, че е и най-добрият борец под кошовете в България на неговата възраст. След като пет пъти подред печелеше приза за най-добър борец на финалите на Държавните първенства за кадети и юноши ямболският баскетболист е и най-добрият по този елемент от играта в българският национален отбор и на международната надпревара. Той овладя 9.3 борби (3.5 в нападение и 5.8 в защита) и то само за 22.6 минути. Андрей е 6-ти по борби на цялото Европейско първенство. ранглиста
С изявата си на Европейското първенство Андрей Иванов затвърди добрите впечатленията на специалистите към него, които преди месец го поставиха на 3-то място в класацията за най-добър млад баскетболист в страната след Александър Везенков и 18-т годишния Йордан Минчев от Левски 2014.

 

Публикацията е на www.yambolbasketball.com

 

 

23 коментара

  1. t казва:

    нещата започват да се изясняват.
    тези, които ще играят тук могат да го направят за всеки друг български отбор . Парите ще са същите , дори и повече, но идват заради нас – публиката, която е най-компетентната в България.

    • Анонимен казва:

      коя публика ве капут? Тази дето цяло лято не може 20 поста да напише тук или тази дето цяла година плю по отбора? Като няма пари се скривате като мишки, като има ставате всички големи патриоти. Всички искат в Ямбол! Всички, ама ние им отказваме един по един, то и Бочка искаше да остане ама ние такива като него не ги бръснем за слива. Айде малко по-премерено и скромно.

      • t казва:

        капут си ти прост и ограничен селски бек.
        когато не познаваш човек отсреща не го определяй, просто ей така, за да покажеш колко си велик.
        първо- нищо не мога да разбера от написаното от теб, или си на две-три бири или толкова ти е акъла и второ – кой се е крил и кой не не е твоя работа.
        лично аз съм в залата над 25г. убеден съм,че ти си някъде на тази възраст,и сте много велики пред компютъра, така, че по-полека с изказванията.
        и за какво да пишем тук като са останали само такива недоносени като теб.лично аз не бях влизал от месеци и отново няма да го направя скоро.

        • Анонимен казва:

          мноооого си далеч от истината, за всичко! Ама нямаш интелекта да ме разбереш, сори! Пък и няма да си трия повече клавиатурата за кооператор като теб!

  2. Анонимен казва:

    Върбанов е супер попадение за Ямбол!!! Но траекторията Лукойл – Левски – Балкан – Ямбол си е показно кариерно падение! Следва Черноморец!

  3. т казва:

    и още….двама-трима…

  4. т казва:

    този сезон ще е доста интересен! със сигурност, след като научите кои ще играят /се връщат / в ямбол!!!!

    • Анонимен казва:

      някои пенсионери ли?

    • smsa казва:

      Стоян Петков и Дурчев ?

    • Анонимен казва:

      Колкото миналите ли ще бъде интересен? Както е написано по-горе само Петков се връща, а Дурчев вече не е това което беше преди. А за др и аз не съм чувал,но кой знае какви ще бъдат..

      • Анонимен казва:

        че Дурчев кога не еиграл само за себе си? Его като за НБА играч, претенции също, видяхме го в последният в 2-а дивизия в Испания – по 1-2 точки на мач. В последният! И се върна посран ама пак с претенции, дори не пожела да чуе за Ямбол, как, той е играч от междупланетно ниво! Помияр, не искам да чуя за него!

  5. Анонимен казва:

    И този сезон си е ебало мамата

  6. Анонимен казва:

    Какво става с мъжкия отбор? Някакви новини скоро ще има ли? Другите отбори вече селекцията направиха ние още не знаем далу ще има отбор…

  7. Анонимен казва:

    само дето статията е безумно напомпана. БЛЕСТИ – да блестиш в Б дивизия срещу отбори като Албания, Армения и да ядеш бой от кого ли не……по добре да замълчим, само преди 10-на години същите набори играеха в дивизия А и думата блести не се употребяваше. Въпрос на стандарт!

  8. Анонимен казва:

    браво андрей.заслужяваш да играеш при мажете .а не да се пропилее поредният талант тои бил незнамси кво .другият бил слап.и прочие……………..абе много шефове и разбирачи бравоооооооо

    • Анонимен казва:

      ти пич с какво се мАжеш? Андрей никога няма да заиграае при мАжете! Виж при мЪжете може! Ти си голям мАж!

      • Анонимен казва:

        За статиите писани от Димитър Колев нещо да кажеш ?
        Имат ли грешки ? ? ?

        • Анонимен казва:

          казвам, че в училище е имал 3 по български. Освен ако даскалицата му не се е друсала и пишела нещо друго :) Митака си е сбъркал професията, аматьорче ама това е друга тема!

Остави коментар