Баскетболистите на Ямбол,макар и в доста камерен състав  играха добре ,но загубиха  при гостуването си на Спартак в Плевен със 77:87 точки.Проблемите с реденето на състава пред треньора Нино Марянович продължиха с пълна сила   и в този мач,затова и той даде много игрово време на младоците Андрей Иванов и Стилиян Иванов.Първата част бе спечелена от Ямбол с19:18.На полувремето Спартак излезе напред-42:38.В третата част  плевенчани вдигнаха с още две точки аванса си-59:53.Ямболският тим се бори докрай ,но нямаше сили да обърне мача-в крайна сметка 87:77точки за Спартак.В този мач  отборът на Ямбол не успя да се ориентира как да противодейства на  традиционно най-силното оръжие на плевенчани от години-далечната стрелба и това се оказа решаващо за изхода на мача-51 точки,т.е. цели 17 тройки вкара  спартаковци ,за да  запишат петата си победа в елита.Другото ,което прави впечатление е  сериозното предимство на плевенчани в завършващия пас-26 срещу 11асистенции.Силен мач за Ямбол правят Боцка и Радетич,но техните усилия не стигат  за нищо друго ,освен за по-почетна-загуба.

 

 

21 коментара

  1. Родител казва:

    Каква школа бе хора?Децата нямат екипи за състезания и тренировки,треньорите не получават заплати,няма пари за контролни срещи,играят с топки от преди 5 години и т.н.За съжаление всичко става с пари и желание-това е положението!

    • Анонимен казва:

      ей за това говорим.Каква школа?Щото е хубаво да се бием в гърдите с витрината.Какво пречи да има 2-3 нулеви години за селектиран мъжки отбор, да се концентрира внимание и пари в школата, няма да има харчове или ще са минимизирани за мъжете.Не мисля че някой ще се чувства по нещастен от сега – да те бият като маче у дирек и в отбора ти да играят поредните баскетболисти на които нямаш време да запомниш имената.Въпрос на виждане и политика.Тук някои не виждат по-далече от носа си.Във Варна също нямат пари тази година ама има кой да играе и публиката припознава баскетболистите!

      • Анонимен казва:

        tova e che te dori i da napravqt nashite nqkoi igrach shte trqbvat pari za da go zadarjish.. nikoi dobar igrach nqma da igrae za malko pari kogato moje za poveche

        • Анонимен казва:

          по твоята логика никой клуб няма да има школа и всички ще пазаруват, а Варна са глупаци и са се прекарали.Евала на логиката ти!

          • Анонимен казва:

            cherno more da ti kaja ako ne znaesh imat pari i da zadarjat nqkoi ot igrachite koito iskat a ako nie vkarame neshtoznite pari koito ima otbora prosto shte pravim igrachi za drugite otbori i tova shte e.. za vsichko trqbvat pari….i ako se vkarat parite v shkolat to na machovete absolutno nikoi nqma da hodi zashtoto nqma da ima kakvo da gleda

            • Анонимен казва:

              писал си глупости, ако имаха Варна пари да задържат когото си искат щеше ли Аврамов, Великов, Янев, близнаците, Желев, Николай Колев, че и Илиев миналата година да играят другаде?Но евала че не се отказват, щото като махнеш чужденците половината играчи в България са свързани с този клуб.За да има баскетбол трябва да има такива клубове, щото парите не са вечни и като свършат парите се вижда резултата.

  2. Gardev казва:

    Няма маимунки с трима човека не става дане говорим че няма никъкъв център няма пари няма баскетбол няма товае пари пари пари

  3. ДВА казва:

    Геро в началото ти симпатизирах, че изказваш мнение с името си, но явно си в голяма заблуда. Ние школа нямаме. Това, че имаме частични успехи в детските формации, не означава, че бълваме кадри за мъжкия отбор. Всичко на всичко сме произвели двама играчи: Димитър Ангелов (изключително и само благодарение на баща му) и Павел Маринов, Павлин Иванов много рано отиде в Италия и не смятам,където се изгради като играч.

  4. До Геро казва:

    Варна са най-добрата школа в България и толкова години не могат да пуснат конкурентен отбор от собствени кадри. А ние ще градим отбор от Стилиян и Андрей?

    • Анонимен казва:

      Варна не могат щото нямат пари да си задържат продукцията, това е другият проблем на силаната школа.Иначе не виждам кой в България ще бие отбор от близнаците, Сашо Янев, Аврамов, Великов, Симеон Илиев, Тихомир Желев, Пламен Алексиев

  5. ГЕРО казва:

    Ами това е.
    Ще продължават да бият великият ни отбор ден след ден, кръг след кръг..с тези смешни играчи толкова.
    За мен Стойо Чолаков, Майната трябва да се пенсионират. Отбора да се гради около Андрей и Стилян.
    При правилна работа ще са много силни играчи за година-две.
    Същото важи и за другите момчета.
    Просто не става с тези сърби – да си ги събира Иван, заедно със сина си и да си ги събират. Искаме да гледаме млад отбор, с наши местни деца. Колкото и да са слаби, съм сигурен че с добър наставник ще играят уникален баскетбол до година две.

  6. волен казва:

    очаквано…,за съжаление.Що майната не е играл повече??

Остави коментар