Нова тревна настилка за близо 380 хиляди лева ще бъде изградена на футболния терен на Градския стадион в Ямбол.Финансирането е изцяло от Министерството на младежта и спорта и е резултат на поредица от разговори между министъра на спорта Красен Кралев и кмета на община Ямбол Георги Славов. Процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет „Реконструкция и модернизация на централен футболен терен на Градски стадион – гр. Ямбол“ вече е обявена на сайта на министерството.Необходимостта от ремонт и модернизиране на терена е крайно належаща, затова община Ямбол изготви  проект с искане за 100% финансиране на стойност 378 827,28 лв. В него са включени  дейности като модернизиране на напоителната система, доставка и полагане на коренова зона, затревяване и др. Градски стадион – Ямбол е имот публична общинска собственост. С решение  на ОбС –Ямбол спортният имот е предоставен на Обединен спортен клуб „Тунджа”- Ямбол за безвъзмездно право на ползване със срок от 5 години. Стадионът се ползва за тренировъчна и състезателна дейност от 12 спортни клуба, учебни заведения и граждани.  Футболният терен  на Градския стадион в Ямбол е с приблизителна обща площ от 8000 кв. м. Стадионът е построен преди 45 години и за този период теренът е модернизиран само няколко пъти. През 2012 г. и 2013 г. беше извършена подмяна на малка част от коренната система и тревната настилка на футболния терен на стадиона, но резултатът бе незадоволителен и краткотраен. Към настоящия момент  настилка е в много лошо състояние. На големи участъци липсва трева, а остарялата и амортизирана дренажна система не позволява оптималното оттичане на водата, което води до образуването на големи локви и пропадания на терена.  Ремонтът на футболния терен на стадиона ще даде възможност за повишаване на нивото на спортната инфраструктура, както и създаване на по-благоприятни условия за постигане на високи спортни резултати.  Футболът има дългогодишни традиции в Община Ямбол. В продължение много години представителните отбори по футбол на град Ямбол са били участници в професионалните републикански групи. Стадионът в град Ямбол е известен като единственият стадион извън София, на който се е играна официална среща между мъжките отбори на ФК „ЦСКА” и ФК „Левски”. Съществуващите традиции и значителната по мащаб спортно материално-техническа база в град Ямбол са подходяща предпоставка за провеждане на значими футболни турнири от републикански мащаб за всички възрастови групи, след  модернизирането на футболния терен-това съобщиха в официална информация до медиите от община Ямбол.

 

 

 

 

19 коментара

  1. Анонимен казва:

    колкото нова болница направиха,толкова и стадиона,предизборни мушингии са това

  2. Анонимен казва:

    КОЛЕЕВ СТАДИОНА Е ОТКРИТ 1956 ГОДИНА ПИШИ ВЕРНИ НЕЩА БЕ НЕ СИ ИЗМИСЛЯЙ.

    • Бадката казва:

      А бе малоумник къв колев бе -то ва е инфо от общината,тъпак

      • Анонимен казва:

        На майка ти путката е инфо от общината. Недей да мърсиш сайта олигофрен с олигофрен. Не си написал две смислени думи досега и не знам защо те търпят още.

        • Бадката казва:

          ей гей олигофренясал,миндил малоумен,педераст прокажен,минетчия сифилистичен…няма да ми се правиш на отворен щото ще ти го набия с китеците,селяндур вмирисан,само дудуци можеш да въртиш долнопробен мърльо…марш на село да ринеш на свинете мръсно животно…

  3. Division Tundja казва:

    Хиляди писма изпратих до министерството на Младежта и спорта, до министър Кралев, до общинаЯмбол и медиите и предизборно те се сетиха. Ремонт, но само на терена. А централната требуна. Ами пластмасови седалки, козерки, „клетка“, тоалетни за феновете и мрежа ображдаща трибуните и терена? Той спортния министър, Кралев има навика да говори, но само толкова. Аз се пресъединявам към Йорадан (фен на клуба) с думите на Левски към масонския му съмишленик (Кралев е не просто масон, а виден масон, на добро ниво) Л. Каравелов “ Не думи, а дела трябват.“. Инжинер Сивкова, от първото писмо откликна и обеща, тя купи 11 футболни топки за школата и им пожела успех.А тези „хубавци“ и тяхната партия само лайна серът.

    • Зрител казва:

      Пич,дано писмата дето си ги писал не са с такива правописни грешки както написаното тук ,че никой няма да ти обърне внимание,а само ще се смеят.

  4. Анонимен казва:

    каква трева..то отбор няма. направете пътека или сградата или седалки те трева сменяли

    • Division Tundja казва:

      Сменят само тревното покритие защото, там неможе да се докаже, дали тревата наистина ще е за 380 000лв. Пак ще натъртя, че Елхово с доста под този бюджет си оправиха трибуните, сложиха пластмасови седалки и козерки. Ще направя и една лека вметка, на ЦСКА София, тревното покритие, тяхния зелен килим е по-евтин, вие вярвате ли, че онези ще ни направят по-скъп терен?

  5. Stoichkov казва:

    Едно голямо крадене и едно голямо нищо за града. Каргона 2 години вече е в окопи и околовръстното е блокирано, малко ли им беше времето. Кмета от герб, областния от герб, правителство на герб и пак не успяха да оправят един път в града. Пълен смях са, да се разпускат и по къщите.

  6. Зрител казва:

    Малко се обърках,преди месец-два се каза че ще се прави писта за милион и нещо,сега тревна настилка на игрището,отидете в Твърдица,Елена да видите какви спортни комплекси се правят по европроекти за по 5 мил.лв.Няма да коментирам дали вместо центъра не беше по-добре да се изгради стадион,защото разходите са долу-горе еднакви.

  7. DANIEL казва:

    Абе малоумници…тревата ли е най важна…то то стадион няма вече….вие тревата ще ми правите…хората няма къде да сядат…само балдарани… Няма пътеки за бягане..нищо няма….за тея пари целия стадион може да се обнови не само трева..малоумна работа

  8. Анонимен казва:

    Уважаеми,негативно настроени хора,не проумявам ,защо не се радвате ,че нешо хубаво ще се случи!Търсите все проблеми!Ами нормално е първо да е направи иглището,а след това пистата!Вие си представете ,ако е обратното!Това е първата стъпка!

    • FEN казва:

      Кое е хубавото?Ще си приберат гербаджиййте едни пари…Предизборни тарикатлъци.Защо не помислят за трениращите лека атлетика и за успехите им,въпреки стадиона и управниците.Крадат,крадат,не се наядоха….

  9. Анонимен казва:

    А стадиона ?? Да продължава да седи с тези нагъмати килими и онази оръфана отсечка..В Ямбол има мноого деца,които имат талант и способности,но просто няма база за трениране. Казвате преди 45 години е построен..единствено има направена една отсечка за трениране..кога ще вземете мерки за самия стадион..После защо няма трениращи хора,еми как да има в тези условия ??!!

  10. Анонимен казва:

    Дела трябват, а не думи

  11. Анонимен казва:

    Стига с ваще предизборни агитаций,че ставате смешни.. Кого лъжите мишоци,защо не го направихте когато Тунджа Ямбол се нуждаеше,за да спасим отбора и да има футбол в Ямбол,а сега ??? Защото сега идват избори нали…колко сте жалки и смешни гербаджийски духачи,не си мислете,че някой ви вярва за нещо..

    • Division Tundja казва:

      Ей това са герберите, вечна пречка, не им стига, че пречат на нас, а започнаха да пречат и на Русия да освободи Сирия от онази измет.
      .
      prikachi.com/images/565/8420565K.png
      .
      Русия пак ще ни освободи.

Остави коментар