Трима сръбски баскетболисти стартираха   тренировки с баскетболния Ямбол.Заниманието мина  под ръководството на Иван Чолаков ,но показаното от момчетата  още в първото занимание убеди ,че става въпрос за качествени играчи.За  новия сезон  гардът Милян Боцка,крилата  Бошняк и Радетич ще  придават безспорна класа на ямболския отбор.Селекцията обаче не е приключила –до дни се очаква към  тима да се присъденят  още играчи.Очакванията са  и до ден –два  да бъде обявено името на новия наставник на отбора,който съответно да започне  здрава работа и за месец –до началото на шампионата тимът на Ямбол да се сработи и да  бъде на очакваното от феновете ниво


Боцка и Радетич-плътно до Иван Чолаков


Лекото крило Бошняк


Боцка,Радетич,Бошняк и железният Станислав Говедаров

 

 

41 коментара

  1. slavov казва:

    Дочух от накъде , че някъв Словак ли поляк ли де да го знам щял да идва на проби

  2. Анонимен казва:

    Да ви кажа честно, коментарите са по-интересни от самата статия, а и са по-дълги . С нисък бюджет и без желание някой да даде някакви допълнителни пари дори и за екипи на малките това е положението. Има много фирми в Ямбол, които се пъчат на мачовете, а един лев не са дали. Дано тези играчи са добри и не се налага да ги сменят. Не знам какво трябва да стане в Ямбол, че някой да се сети и за спорта , не само как да си хапва кебапчета и кюфтета по кръчмите.

  3. Miteto казва:

    Чолака е велик стратег.Пак ще направи отбор ,който ще е в 6-цата. На него принадлежи и крилатата фраза.,,Началника е човек който може да накара своите подчинени а защо не и състезатели да играят и работят без заплащане.“Аз бих добавил и още нещо;Ако може дори и да му плащат че им разрешава да се трудят. Такива са днешните политици . И тук ми идват на ум думите на бай Ганьо от книгата на Алеко .
    ,,И едно магаре мога да направя депутат“В България тъй като сме много магарета може да има и много депутати.
    Не пиша всичко това с лоши чуства а с надеждата че ще дойде ден когато в България кадърните млади хора ще заемат своето достойно място.

    • Анонимен казва:

      да приемем че си прав и Чолака вкара отбора в 6-та.Мислиш ли, че за да направиш това е нужно да си велик стратег?В шестицата?Значи всяка година в България има поне по 6 стратега, велики при това!Айде преди да пишеш глупости следващият път помисли или спри с ракията!

  4. 111 казва:

    само ямбол! с вас сме!!!

  5. smsa казва:

    Иван Бошняк ( Ivan Bosnjak) е другия сърбин играл е Крайова миналата година. 198 см. на позиция 2-3 играе

  6. Анонимен казва:

    A kakvi sa imenata na bulgarskite igrachi ?

  7. Анонимен казва:

    A nqkoi da znae neshto za drugite igrachi ? Predishni otbori ala-bala ?

  8. Анонимен казва:

    Боцка е добър, но едва ли ще може да замести Лейзър..

    • Анонимен казва:

      Боцка и Лейзър да сравняваш е безмислено.Лейзър е точкаджия, като повечето американци играе предимно за собствената си статистика.Боцка въпреки че се води поинт гард е повече раздавач, играе отборно и е много добър защитник!Ако някой очаква Боцка да заменя американеца да се откаже, по дефолт са различен тип играчи.

      • smsa казва:

        Прав си Бочка не е точконосител , но е добър плеймейкър и аз лично останах с добри впечатления миналата година от него. И ако някой знае първите имена на играчите може ли да ги напише . Само Боян Радетич намирам , ама пише че ще играе за Куманово

      • Анонимен казва:

        Да, но Боцка е на 33-34 години, мислиш ли че ще може да играе по цял мач на ниво както Лейзър правеше? Не знам какви ще са българските играчи, но само с него няма да стане…Лейзър точкаджия, но по статистика е №1 по асистенции в новата история на Ямбол…значи не е бил толкова индивидуалист както някои хора казват.

  9. Анонимен казва:

    Те тея ги мяза повече на футболисти….световно неизвестни спортисти

Остави коментар