По неофициална информация президентът на клуб Тунджа1915-Жельо Петков ще оттегли подкрепата си за ямболския  представителен мъжки тим.Още веднъж повтаряме ,че това е неофициална информация.Ако Жельо Петков ,който направи изключително много за оцеляването на ямболския футбол в последните години ,си тръгне ,то това на практика означава съвсем да спре кранчето от финикийски знаци за представителния мъжки тим.От друга страна спортно-техническия директор на Тунджа1915  Димитър Чамов е подал днес  заявка за участие в предстоящия шампионат на В групата.Официални изявления от клуба засега  няма, вероятно ще се разчита основно на юноши за новия шампионат…всъщност това е варианта,или пък може би има и друг. До петък е и срокът за Ураган от Бояджик за подаване на заявка за участие в шампионата.До момента няма такава подадена от спечелилия промоция за В групата тим на Ураган.

 

 

89 коментара

  1. anonimen казва:

    Tuko sto procetoh ce Uragan e vklycen v utre,shiqt jrebii bez da sa podali zaqvka za ucastie,tova pak mi prilica na korupciq.

    • Taifunche казва:

      Ей тоя Каприз пак е плащал яко, няма да се учудя, ако съдиите свирят за Ураган и във В група и ги направят и тук шампиони. Айде да ги видим догодина като минат в Б. Само Ураган.

      • Division Tundja казва:

        Това какво те бърка? Нима Киро Гела не плаща, ама половин България му разцелува задника.

        • Taifunche казва:

          Мен не ме бърка, особено когато нещата вървят, по-скоро човека на който съм отговорил се опитва да вкарва интриги, така че може към него да се зададе въпроса.

  2. aнонимен казва:

    Poneje govorish za pravopis az sasto ste ti kaja che ovcete gi sTrijat,a ne gi stijat,i saita e za tova vseki da izkazva licno mnenie bez da obijda drugite,a ti samo prepisvash kato papagal v koi grad kakvo pravqt za futbola.Za ogromno moe v grad Qmbol sasto se pravqt dobri nesta samo ce za basketbola,ne si gubi vremeto i habi nervite dokato sa na vlast tezi futbola ste e posledna dupka na Kavala.A kato ni vidish prezidentite s kakvo renome sa prez poslednite godini i ti da beshe kmet nqmashe da im dadesh povece pari obstinska subsidiq za futbola zastoto mnogo dobre znaesh ce te ne stigat do otbora,a se izpolzvat za licni udovolstviq.

    • КИРИЛИЦА казва:

      и вземете да пишете на кирилица, особено когато заговорите за правопис…

    • Division Tundja казва:

      да изразява, а не да пропагандира “ Славчо е невинен, да го подкрепим на изборите“, „Петков е виновен, за ремонта, негово задължение е да ремонтира общинската собственост“, “ Защо да се дава общински пари за футбол, като никой гербаджия не е в ръководството на клуба“ …

    • Division Tundja казва:

      По въпроса за моето свободно време си е изцяло море решение къде да го инвестирам. Дали това да е в четене на книги или в поредната общинска несправедливост извършвана върху интересите на града и моите съграждани. Аз очевидно не съм като другите, които се премиряват и сами си слагат торбата на главата, такъв съм, това съм аз.
      По въпроса за президентите, на скоро предложих в ФБ групата да се подложи на дискусия вариянта да си основен сдружение, за сега има няколко харесвания, но за съжеление нито един коментар по темата (дори не и такъв който да ме усмее). Това не означава, че аз ще се спра или, че общината е невинна за геноцида на който е подложила спорта като цяло в града (не говоря само за футбола).

  3. Division Tundja казва:

    video.data.bg/298/124950

  4. Анонимен казва:

    С Решение на Общински съвет-Казанлък, взето днес на заседание на местния парламент, бе направена промяна в бюджета на Община Казанлък и в Инвестиционната програма на Общината за 2015 г., така че да бъдат осигурени средства в размер на 124 000 лв. за ремонт и реконструкция на стадион „Севтополис“. Община Казанлък е кандидатствала с проект към „Красива България“ за финансиране на дейностите, като 50% се осигуряват от програмата, а 50% са собствено финансиране. Проектът на община Казанлък е класиран като втора резерва при разглеждане от комисия на „Красива България“ към МТСП, но не е одобрен за финансиране поради ниската безработица в общината, сочи в мотивите си съответния орган.

    Стадион „Севтополис“ се нуждае от спешен основен ремонт, тъй като е строен през 1963 г. и през тези 52 години са извършвани само частични и то крайно належащи ремонти. Този факт, както и редицата предписания на контролните органи като РЗИ-Стара Загора, РС ПБЗН – Казанлък и др., и незадоволителното състояние на спортната база, налага Община Казанлък да предприеме действия по извършване на строително-ремонтни работи. Общината разполага с готов инвестиционен проект, а летният период е най-подходящото време те да бъдат изпълнени.

    Необходимостта от основен ремонт е продиктувана и от факта, че самият стадион е едно от най-големите спортни съоръжения в Казанлък, с капацитет 15 000 седящи и 3000 правостоящи места. Тук ежегодно се провеждат футболни турнири, ученически игри по футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, състезанието „Млад огнеборец“ и редица други турнири и състезания. Средно 500 деца, младежи, мъже и жени активно занимаващи се със спорт използват базата.

    През това лято със средства от бюджета на Община Казанлък бе реновирана сградата и тренировъчното футболно игрище на детско-юношеската школа на ФК „Розова долина. Направен е ремонт на покрива на сградата, фасадата и вътрешните помещения са пребоядисани, сменена е старата дограма с нова Al дограма в баните и съблекалните, подменена е ВиК – инсталацията, поставени са нови шкафчета за спортистите, подновена е тревната настилка на игрището.

    В полигона за хвърляния е сменена защитната мрежа за хвърляне на диск и чук, направен е постамент за тренировки на спортисти с увреждания.

  5. anonimen казва:

    Kirov ne se e otkazal ot Voinika taka 4e pak 6te badat faktor v parvenstvoto i ste biqt Straldja.

  6. anonimen казва:

    Izrejda4a po spokoino,tazi rabota ne e za vseki ne e kato da postva6 linkove,taka 4e nedei da izpolzva6 necenzurni dumi.

    • Division Tundja казва:

      Ти ли ще ме поучаващ бе, помио, започни на пишеш „ш или sh“вместо „6″, както и „ч или ch“ вместо „4″, тогава се пробвай да ме надставляваш.
      П.П. Не било като да поствам линкове, абе помио, защо не хванеш да се спънеш по стълбите?

  7. anonimen казва:

    Vav vtornik v Plovdiv v 11.30 4asa ste bade teglen jrebiq za novoto parvenstvo i togava ste otpadnat vsi4ki neizvestni okolo futbola v regiona.MIslq 4e e doslo vreme Tundja da se otkaje ot u4astie i bez tova nqma sredstva i da se namerqt novi rakovoditeli rabota po bazata i 6kolata i otbor v oblastnata grupa.Samo si predstavete oblastnata grupa s kolosi kato Tundja,Voinika,Elhovo,Uragan i granda Straldja rakovoden ot vezdesastiqt To6ko Todorov-ste bade strahotno 6ou.

    • Анонимен казва:

      Войника пък какъв колос са,ще видим без парите на киров таз година дали ще имат отбор

    • Division Tundja казва:

      „strahotno 6ou“ ще бъде да се изредим всички на майка ти.
      .
      .
      Тунджа Ямбол – преди, сега и за винаги.

      • Анонимен казва:

        Ти си единствения псевдо фен на скапаната ти тунджа

        • Division Tundja казва:

          Я ми дефинирай думите“ единствен“ и „псевдо“. Очевидно разбиранията ни за тези две думи, се разминават, доста драматично.

        • Division Tundja казва:

          Защо не ми говориш с факти, така както говоря аз, а вместо това се пробваш да ме сринеш психически (Мисията невъзможна) и да ме изложиш по някакъв начин (давай, но го прави качествено, какви са тези детски клишенца, кажи ми губиш си времето, града, а и държавата се оправдава от мошенници, зад които стоят още по големи мошенници и ти колко и да искаш и колкото и факти да изкарваш и напоняш, си безсилен, понеже всички в града са овце, те са свикнали да ги доят, стижат, ядът, убиват децата им, а и тях самите, кажи ми го и на това имам как да контра атакувам)
          Продължавам да не разбирам какво означава „псевдо фен“ настоявам да ми го обясниш.

  8. anonimen казва:

    I az ne sam saglasen ste doide da probva dve sedmici i ako ne mu haresa ste si tragne,tova ne e majka postapka za6toto mnogo dobre e zapoznat s obstanovkata v kluba.Ako be6e futbolist da mine na proben period ama trenior da probva ne bqh 4uval.

  9. aнонимен казва:

    zasto go komentirate Duzpa li,doide podvede horata i si tragna izobsto ne sajalqvaite za nego zastoto s nego izpadahme nubavo ce ot Vereq go razkriha minalata godina da go mahnat navreme ta da se spasqt ot otpadane.Toq covek ne mnogo citav kato fitbolist e pravil dosta intetesni nesta samnitelni macove!

    • Division Tundja казва:

      НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, ТОЙ ОТ САМОТО СИ ПРИСТИГАНЕ, КАЗА, ЧЕ ЩЕ ПРОБВА И АКО ПРЕЦЕНИ, ЧЕ НЯМА ДА УСПЕЕ, ЩЕ СЕ ОТТЕГЛИ. ТАКА И СТАНА. ПСЕВДО РЪКОВОДСТВОТО ИМА ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ДА СИ НАМЕРИ ТРЕНЬОР И ФУТБОЛИСТИ, АКО ЗНАЕШЕ КАКВО ПРАВИ.

  10. aнонимен казва:

    Van boklucite ot Tundja-ama da e oficialno!

  11. aнонимен казва:

    Uragan nqma da u4astva vav V grupa zastoto dnes beshe posledniq srok za zaqvka i te ne sa podali takava!

    • Anonimen казва:

      Gyspata e vinoven za razpadaneto na Tyndja,vidqhme my golemite trenirovki napravo e izvanzemen

      • Division Tundja казва:

        да както и преди казах, той е виновен за всичко
        За рабития стадион
        За отказа на жельо да отбележи подобаващо юбилея
        За това, че школите тренират в мизерия

  12. Анонимен казва:

    Jalka rabota e nashata obshtina s horata vutre

    • Division Tundja казва:

      Плазмодии, крадци, мошенници.
      Аз лично едно не мога да разбера, при положение, че кметската партия защитава и подържа евопейската ценностна система, а именно когато се извършва общинска или държавна поръчка да се се откраднат над 40% от бюджета за поставената цел, защо не направят един нов проект за реконструкция за стадиона (вместо само за пистата) да надуят цената (както надуха до небето, цената за пистата) и така ще лапнат много повече пари, а с нов стадиона, мошенника славчо, ще си гарантира поста на крадец поне за още 2 мандата.
      П.П. А, да Чолаков, няма да го допусне, с нов стадиона, и единствен футболен клуб в областа със 100 годишна история, писъл историята в родния футбол, като нищо ще се появят доходоносни спонсори и тяхно партийния спорт на местно ниво (баскета- спорт предимно практикуван в сащ от чернокожи наркомани, крадци, убйци, диралари…) ще залезе завинаги.

      • Division Tundja казва:

        Ъпсурдното е, че точно града в който е взето решение във всеки град и село да се построи стадион, стои вече 28 години с разбит стадион.
        .
        .
        На XІІ конгрес на Българската национална спортна федерация (БНСФ), проведен в Ямбол в салона на Военния клуб на 13-14 декември 1936 г. за членове на управителния съвет (УС) са избрани: Лазар Попов, д-р Тодор Зъбов, д-р Владимир Манов, Илия Младенов, Ст. Душев, Ангел Друмев, Кирил Василев, д-р Петър Стоянович, Димитров и Ст. Гайдарски. При конструирането за председател е определен Лазар Попов. Той е бивш футболист на русенския „Левски“. Три мандата е подпредседател на федерацията. По професия е юристконсулт. Избран е и Централен футболен комитет (ЦФК): Иван Батанджиев – председател и членове – Тодор Калканджиев, Константин Мазников, Любен Николов и Любен Тончев.

        Пред екипа на Лазар Попов стоят за реализиране решенията, приети на конгреса.

        1. Създаване на игрища по всички градове и села.

        2. Създаване на ръководни кадри по всички видове спорт чрез специални школи за подготовката им.

        3. Обезпечаване на пътуванията по железниците на спортни групи, които извършват това със спортно-техническа цел.

        4. Установяване на постоянен източник за набиране на средства за нуждите на организациите.

        5. Премахване на всички облози, такси и данъци, които пречат за финансовото заздравяване на федерацията.Изпълнението на някои от тези решения е свързано с непрекъснати действия пред съответните държавни и общински органи и ще продължи до края на мандата му.

        ЦФК е оправомощен да извършва цялостната спортно-техническа дейност по организирането и провеждането на първенството: изготвяне на програми, пренасочване на мачове, налагане на наказания на провинени играчи, правене назначения на областни дежурни и пр.

        • Анонимен казва:

          УМРИ ОТ ЗАВИСТ И В ЛАЙНА,ЯМБОЛ Е БАСКЕТБОЛ!

          • Division Tundja казва:

            Ще ти се.
            През 1930г. Слава, след като е победител в „Приморската спортна област“ играе в 1/8 финал в Първенство на България.

            През 1931г. Слава, след като е победител в „Приморската спортна област“ играе в 1/4 финал в Първенство на България.

            През 1932г. Слава, след като е победител в „Приморската спортна област“ играе в 1/8 финал в Първенство на България. Клуба побеждава Борислав (Ст. Загора) с 3:0, но не е ясно дали и с кой играе на 1/4 финал.

            През 1933г. върху част от територията на Приморска Окръжна спортна област се създава Тунджанска Окръжна спортна област.

            През 1933г. 1/2 финал в Първенството на България, като „Ботев Ямбол”.

            През 1934г. Ботев стига до 1/4 финал финал в Първенството на България.

            През 1935г. Ботев (Ямбол) играе на 1/8 финал в Първенството на България.

            През 1936г. финал за купа „Тракия“

            През 1936г. стига отново до трето място под името „Георги Дражев”.

            През 1939 г.Тунджа е полуфиналист за Царската купа под името „Георги Дражев“.

            През 1960 г.Четвъртфиналист за купата на страната като „Николай Лъсков“.

            През 1969/70 първенец в „Б“ група (От 34 мача през сезона, Тунджа Ямбол има 22 победи, 7 равни и 5 загубени мача. Завършва сезона с 51 точки.)

            През сезон 2011-2012 Тунджа 1915 Ямбол стига до 1/8 финал за Купата на България .

            Тунджа 1915 Ямбол е на 7мо място във вечна ранглиста на Държавното първенство.

            Тунджа 1915 Ямбол е на 12то място във вечна ранглиста на Националната футболна дивизия.

            Тунджа 1915 Ямбол е на 27мо място във вечна ранглиста на Републиканското първенство.

            Тунджа 1915 Ямбол е на 31во място във вечна ранглиста на българските първенства (Държавно първенство, НФД, Републиканско първенство и „А“ ФГ)

            Тунджа 1915 Ямбол през 2014г. заема 40то място във вечната ранглиста на „А“ група („А“ РФГ (1948-1994 г.), „А“ ПФГ (1994-2000 г. и 2003-2005 г.), ВПФЛ (2000-2003 г.) и „А“ ФГ (2005-2014 г.))

            Тунджа 1915 Ямбол е на 28мо място във вечна ранглиста в българската „Б“ група.
            .
            .
            Само част от клубните успехи, а вие освен пералня на Овергас (единствения ви успех от както сте основани, до сега) нямате с какво да се похвалите.
            Колко баскетболни отбора има в цяла България?
            Е ви вие се гордеете, че някога си сте успяли да блеснете за части от секундата. Леле, колко сте жалки.

            • Division Tundja казва:

              Не бе, кажи ми колко професионални бастеболни отбора има в цяла България – 20,30?
              Всеки град и село имат минимум 1 футболен клуб, а някой села, като Бояджик имат и по 2 клуба.

  13. aнонимен казва:

    Podavaneto na zaqvka e za pe4elene na vreme kato minalata godina uj kluba e pred falit,nqkoi se hvasta na vadicata i vadi pari dava gi na Jelio i toi otnovo e spasitelq El Salvador na futbola v grada i sra6nata agoniq prodaljava az spasih otbora mom4etata se vrastat zaradi dobroto mi i neopetneno ime,ama nikoi ne mi pomaga.Sega se otkazval ami kato se otkazva6 zasto si vzel predvaritelno pari ot obstinata za da moje ako nqkoi doide sled teb za nego da nqma,e vse pak lqto e zasto da ne si napravish edna ekzoti4na po4ivka s obstinskata subsidiq.E zatova nqma da se oplakvate 4e kmeta nehae za futbola,zastoto znae na koi gi dava i 4e te ne otivat po prednazna4enieto za koeto se otpuskat.

    • Анонимен казва:

      ti vuobshte ne si na qsno s neshtata

    • Division Tundja казва:

      Аха, а въпросния кмет, защо не завърши 28 годишния замразен ремонт на стадиона, или и стадиона е на Петков, или пък може би изнемощялия футболен клуб трябва да се грижи за общинската собственост? Кажи бе курво на Бойко педераса ?

  14. инж.Иван Дунчев казва:

    Официално предложение от Ямболии – любители и познавачи на прекрасната футболна игра,до кмета на град Ямбол и до всички Ямболии:
    Вместо да дават общински народни пари за просташкия и безсмислен футбол във В група част от тия пари общината да ги даде за организиране и провеждане на постоянно въртящи се зимно-летни турнири на малки вратички като зала Диана се приспособи и за игра на футзал,за всички желаещи да участват в турнирите,вместо участниците да плащат от собствения си джоб по схемата на организираните от Диана Кабел турнири,които иначе са с добър замисъл!
    До Ямболии:Подкрепете с всички възможни средства и лостове на въздействие върху местната управа нашето предложение,което ще бъде в интерес на всички любители и владеещите Божествената игра ФУТБОЛ !

    • Анонимен казва:

      Q se skrij ve nikrolog,ot kade uzkochi izkukurigala dqdka,ti I bez tova veche si zabravil kade e stadiona

      • бадката казва:

        ей мухляр ,имай уважение към хората,предложението на г-н дунчев е отлично

        • Анонимен казва:

          ti dobre li si be badka ei pederast dolen ti si tolkova jalak 4e nqma6 tri leva za ma4 za da se saglasi6 s mnenieto na tozi komunist da se zatriq otbora zaradi dva turnira leten i zimen koito struvat nai mnogo 5000leva komunqgata raz4ita na prosti 4eda kato teb za do dogrebe futbola v qmbol

          • Lubitel futbolist казва:

            Какъв футбол има в Ямбол от 20 год бе,че вече болееш за него?Инж.Дунчев ти предлага,
            бе будала,и ти да играеш цялогодишно организиран безплатен футбол,а не да стойш отвънка и да блееш и да псуваш бездарните футболист,ако някога въобще си играл футбол де и помниш мириса на окосената трева на терена на стадиона!

            • Анонимен казва:

              mlakni be iz4adie na komunizma ti podlogo dolna i jalka ti si saglsen s tozi mihlwz koito e iz4adie na bkp-ti si tolkova jalak kolkoto nego tundja1915 da nqma otbor 4e da imalo turniri,to turniri si ima be komunqga jalka mama ti da eba rak da te hvane da stane6 klient na pogrebalnite agencii 4ervei tap

              • Lubitel futbolist казва:

                То нали знаеш какво са казали интелигентните хора (теб те изключваме от тази група) – Кои каквото прави,на себе си го прави!Кълни ти човека,то на тебе са връща!

                • Division Tundja казва:

                  А чувал ли си за Хан Крум – „Никифоре, като нещеш мира, на ти секира“. Смърт за кмета и геноцид за неговите подръжници.

    • Division Tundja казва:

      Аз имам още по-добра идея. Ти и целия кабинет на кмета, както и всичките общинари от останалите партии, всички кметове от 1987г до сега, да ви качим в един влак и към специализиран трудов лагер в Сибир.

  15. aнонимен казва:

    Bratko za mnogo nesta si prav no zasto da ne se opravi pistata na stadiona,na tazi taka nare4ena pista az sam bqgal kato dete predi 35 godini ot sastata razruha vsqka godina nashite mladi lekoatleti pe4elqt kup medali na republikanski parvenstva i turniri i sa rakovodeni ot dokazani i uvajavani v stranata specialisti-predstavete si ako tezi deca trenirat v normalni usloviq kakvi rezultati moje da postignat,a zasto ne opravqt i zalata vav Veselinovo,nali ako opravqt pistata i zalata ste se polzvat i ot futbola,boksa,borbata i t.n

    • тъй на... казва:

      Не е проблема в това да се ремонтира пистата, проблем е факта, че проекта е за 1,2 млн., докато в Стара Загора и в Сливен направиха такива съоръжения за 200 и 300 хил. За 1,2 млн. трябва да оправят и пистата, и козирката, и залата, и трибуните и да има за топки в следващите 10 години. Толкова пари само за пистата намирисва на едно голямо налапване.

    • Division Tundja казва:

      Ако се оправи първо пистата, това означава, че ремонта на стадиона никога няма да завърши, защото само ненормален би вкарал тешка строителна техника да се разкарва по новооткрита писта за над 1,2 милиона.

    • тъй на... казва:

      е така де, тези немалко пари биха стигнали за доста по-мащабен ремонт, не само за пистата…

    • Анонимен казва:

      Мечеджиев взема отбора знае се вече с негови хора вземат отбора разбрал се с желио

      • Division Tundja казва:

        А господ, няма ли желание и той да ни помогне. Нека да изпрати синът си при нас, пък ние като евреите ще го убием и така ще изкупи цялото проклятие тегнещо над нашия клуб.

  16. aнонимен казва:

    Az pak mislq ce tozi razpad moje da se okaze za dobroto na futbola v Qmbol,otdavna e stignal danoto i samo kopae v nego,da napravim kato CSKA da tragnem ot po niska grupa da si podredim nestata s novo rakovodstvo,nov teten za Laskov i nov na Drajevi cak togava moje da tarsim V grupa.Ne obvinqvaite 4amov za nesgodite v kluba zastoto resheniqta vzima drug ot nego potarsete smetka,a ne samo da mi go hvalite ce ako ne bil toi nqmalo da ima futbol v grada,az vi kazvam ce i bez petel ste samne,bez tova i bos(iq) samo se eji i se naduva kato takav a palen vazduhar.

    • Division Tundja казва:

      1 Зада има спорт, не само футбол, а сппорт в града, трябва на изборите да натикаме кметската артийка в миша дупка.
      2 трябва една голяма фен фракция “ Ямбол Ултрас“ така ние сами да спонсорираме клуба, както и да гласуваме за ръководството на клуба.
      3 Паразитите и недоразуменията като: Чамов, Петков и Ил. Илиев, просто трябва да ги забравим, че съществуват.
      4 трябва да дадем максимална гласност за замразения ремонт на единствения стадион в града и крайно окаяното му състояние. Изпращайте емейли със снимки и мнения за стадиона ни в нашия областен град по всички медии.
      5 крайно време е местния бизнес, освен да ни експлатира като роби, да направи нещо и за града, така хем ще платят по-малко данъци, понеже инвестират във спорт.
      Има и още много, но това е за начало.

    • бадката казва:

      чамов няма място в спортната общественост- всъщност кой от клуба може да спечели доверие и симпатии от общинско ръководство и общински съветници и местен бизнес-чамов ли-човека трябва да си стои на село,жельо поради една или друга причина не успя да осъществи комуникация с общинарите и толкоз….
      сега контрата е в общината-да се регистрира нов клуб,да се сложи ред в детско-юношеската школа-качествени треньори -имаме млади момчета с НСА , прием в спортното училище ,а сне да се бачка като досега -таксаджийство.Да не се бърза.Да се оправи базата-стадиона,мебелком,дражев,да се избере за президент публична личност ,ползваща се с авторитет и да се създава футболно лоби.Общината да помисли и как да пооправи стадиона. Ако се излее писта ,да се почва с дупката и трибуните-все пак има общинско предприятие-да се пращат трима с косачките и да почват да косят навсякъде че гюрлюците са станали огромни.След това търпеливо се подреждат нещата ,за да се осигури бюджет за В група и да се разчита предимно на местни играчи.
      а на разбирачите сдухани знаете какво…..

      • Division Tundja казва:

        Какво означава да спечели симпатия – поне ние феновете нямаме желание да ги сватосваме.
        То нито Галин Илиев, нито Ж. Петков, нито Г. Мечечиев успяха, от както Георги Зафиров крупния имото владелец и политическа курва (смени всички възможни партии) се осра никой не е успявал да се свърже с общината и то от години насам. Дали Чолаков има нещо общо с това пренебрежение към интересите на народа и младежта на града?
        Какъв нов клуб? Ние имаме сто годишен клуб, писъл историята в БГ футбола (ще спонена само за 1937г., когато ставаме един от основателите на първата в България професионална футболна група“ Национална футболна дивизия (Нац. дивизията)“. Да се прави нов клуб, няма нищо лошо, но не и такъв който да замести настоящия. Всеки такъв опит е равен на пикаене на крадската история.
        Да примера с игрището на мебелком е много добър. Ти явно или не знаеш или си забравил, през сезон 2011/12 Галин Илиев искаше да го вземе на консесия и да го преведе в приличен вид, че мъжкия отбор да може да тренира та. Слаово отказа, а в последствие се появиха няколко игрища на 1-2метра от стадиона.
        Общината ако искаше да „пооправи стадиона“ нямаше да иска над 1,2 милона само за пистата, а щеше към тази цена да вкара и едни 300 000лв, че да сложи козерки и пластмасови седалки (поне толкова излезе това на елховлии).
        То, ако се направи въпросната писта, никой няма да допусне по нея да се разкарват тежко товарни строителни машини, че да може да се завърши 28 годишния ремонт на единствения стадион в града.
        За бюджета пак ще се върна към „легендарния“ сезон 2011/12 когато от БФС ни подариха участие в Б-група, а за целта трябваше да се плати 400 000лв, като гаранция, че клуба няма да се откаже от участие по време на сезона (логично, ако не се беше, парите щяха да се върнат) Чолаков каза „Пари за футбол няма“. От следващия сезон намалиха на половина общинската субсидия, от 40 000лв на 20 000лв.

        • Division Tundja казва:

          П.П. Чамов пияндето е ясен, дой не само, че не помага с нищо за клуба, а и краде от него, пари от екипи, пари от такси за школите, мъче се да извива ръцете на младите футболисти за бележка от клуба, в случеите когато те искат да отидадат да тренират в друг клуб, прах за пране и така на татък. А за случейте в които е заставал срещу феновете на клуба от който той получава заплата, няма да задълбавам, само ще кажа, че са много.
          Той е ясен, клуба трябва да се раздели с него.

  17. Анонимен казва:

    remonta na Elhovo struba 500000 hilqdi v momenra se pravi osfetlenie na stadiona na elhovo taka4e kato neznaite ob6tenata e v elhovo misli za grada i bazata na otbora drigiq mesev 6te imame nov sponsor taka4e gldaite ba6eto qmbolski i uraganski skapani selski ptbor4eta

    • Division Tundja казва:

      цената за козерките и платмасовите седалки е под 300 000лв.Там обаче е друго, нямат си гербаджиите Славов и Чолаков.

  18. Анонимен казва:

    YRAGAAAAAAAAAAAAAAAN AIDEEE

  19. aнонимен казва:

    Loshoto e ce informaciqta e neoficialna,ako e dostoverna e dobro re6enie za futbola v grada.Tezi hora koito mi gi hvalite dokazaha ce ne mogat da rakovodqt futbolen klub i s mnogo pari i s malko,zastoto futbola ne kracma i ne moje da se upravlqva ednolicno i po mutrenski nacin,i kak tezi hora da specelqt doverie ot kmeta i da im dade povece pari kato te sa se deskreditirali kato licnosti.

    • Division Tundja казва:

      много си прав, но за съжаление само частично. А Г. Мечечиев, като не е кръчмар и мутра, защо кмета отказва да се срещне с него вече 4та година? Защо кмета ще налее над 1,2 милиона от държавната хазна за нова писта, проект койтно никой не е виждал, поне официално. Защо над 1,2 като Берое с по-малко пари направиха своята по изискванията на световната федерация и сега там могат не само да тренират, а и да водят шампионати. Защо ще търси над 1,2 милиона за нова писта, а не започне с едни 300 000лв за козерки и пластмасови седалки (Елхово успяха да си ремонтират трибуните дори с по-малко от 300 000лв.). Защо ще се наливат пари за нова писта, като никой няма да изрази желание да седне по тези трибуни?

  20. АНОНИМЕН казва:

    Браво на всички ръководни фактори в Ямболския футбол,сега нека Ураган ни обере мизерните футболистчета,защото научих че до Петък ще подадат заявка за участие,Каприза ще убере момчетата от Ямбол и от Сливен и ще направи отбор в средата на класирането,а ние от Тунджа ще го духаме,това е реаллността!!! ЧАМОВ вън от Ямбол!!!

  21. aнонимен казва:

    JELIOVOTO KRAN4E ZA FUTBOLA SPRQ PREZ MAI 2O11,SLED TOVA PARI DAVAHA NQKOLKO BIZNESMENI,OBSTINATA MAKAR SUMATA DA NE E GOLQMA E POLOVINATA BUDJET NA KLUBA I ATANAS KIROV KOITO VSQKA GODINA DAVA PARI ZA KLUBA.

  22. aнонимен казва:

    Ot vsi4ko nai-hubavoto e 4e Jelio Petkov ste napusne kluba eventualno,zastoto sam siguren 4e se pravi na umrqla lisica i pak uj 4e se otkazva 4aka nqkoi da mu dade pari za futbol,a te otivat za ekskurzii i po4ivki.Dano naistina se ottegli za6toto rakovodeneto na futbolen klub ne mu se otdava a za tova 4e se opita predi 4 godini da napravi nesto hubavo i hvarlimasa pari-li4ni sredstva za koeto zasluji uvajenie togava,no kogato 4ovek povtarq edni i sa6ti gre6ki i ne gi osaznava zna4i ne syava za tova na4inanie.

    • Division Tundja казва:

      Петков, без Галин Илиев е едно нищо, това си и пролича – сезон 2011/2012 1/8 финал за купата, 2 в класирането на в-група – сезон 2014/2015 дори без контрола за юбилея

  23. Anonimen казва:

    Ne e vinoven Petkov,Gyspata zakri Ymbolskiqt fytbol zaradi nego I Chamov nqma da imame otbor

    • Division Tundja казва:

      обоснови се
      защо …
      как …

      • Division Tundja казва:

        П.П. За Чамов пияндето е излишно да се говори, за него аз лично от сезон 2011/12 разправям, че този до като е в ръководството, клуба все на дъното ще стои. Интересно ми е, защо Гуспата да е виновен?

  24. Анонимен казва:

    Поканете наско кировза президент на тунжа

  25. Division Tundja казва:

    prikachi.com/images/468/8252468T.gif

  26. анонимен казва:

    чамов пиавицо алчна манхни се от ямболския футбол.само смучиш и малкото и недостатъно пари давани от общината.да крадеш от загиващия в града ни футбол се нарича мародерство.

  27. aнонимен казва:

    Zasto Jelio ne kaje kolko leva sobstveni sredstva e dal prez poslednata godina,otgovora e 0 leva.Ina4e prez drugite sezoni dava6e mnogo.Horata sa kazali ne sytava samo s qdene trqbva i akal!Mnogo gre6ni re6eniq dokaraha kluba do falit i sega pak 4akame nqkoi da dade pari a nie da sme patronite.

    • Division Tundja казва:

      мани, нека да каже защо не е купил тренировачна екипировка за школите от общинската субсидия.

  28. Анонимен казва:

    Tundga se razpada,a Boyadjik ne vodi nikakva podgotovka i tam pari yavno niama.I tova e 100 godishniat ni klub chte igrae za 101 godishnina sas selskite otbori.Bravo na vsichki golemci i basketbola vi e sachtiat a v grada ima 5-6 chugdi zavoda na kolonizatori i za da im napravite infrastrukturata do zavodite dadoxte milioni,a sega te davat mizerni zaplati i ne iskat i 10 bona da dadat za sport.Sram,palna izlagacia. Kakvoto navremeto izgradixa komunistite segashnite nekadarnici ne mogat dori da go boyadisat.Stadiona se razpada,gotova zala vav Veselinovo teche ,theatara vi teche po vreme na predstavlenia,mladegki dom za remont,zalaDiana za remont.Ne mi se slusha degurnoto pari niama,sled kato za edna jamia na centara dadoxte 10 miliona.Sram,ne mi se pishe prosto,palni bezhabernici.

  29. Анонимен казва:

    Ай ся разни бадки,патки и всякакви шматки,дето плюеха бате си жельо,сега да му лапат паламарката.Жельо въобще не трябваше да се захваща с тази мафиотска структура.Прав е инж. за пари за школата ,но не и с чамов

    • бадката казва:

      слушай капут-ще се изказваш по-подготвен-винаги съм твърдял ,че ако не беше жельо в последните години футбола в ямбол щеше да е мираж…жалко че не го подкрепиха адекватно от общината и от местния бизнес.
      Това обаче беше работа на чамата ,а той не се ползва с никакъв авторитет и по този начин клуба увисна….
      колкото за жельо и илия илиев-само респект-в много трудно време удържаха положениято-нека сега да видим ,кой има куража да се нагърби да дава собствени пари-дали ще се намери такъв-и петков и илиев го правеха щото обичат играта…..а пък за всички псевдоразбирачи-знаете си за бадката и патката…….роги селски

  30. инж.Иван Дунчев казва:

    Прекрасно!Отдавна трябваше да спрат парите за псевдомъжкия футбол в Ямбол.Всички тия пари трябва да се насочат към детско-юношеската школа по футбол,която мизерства в сянката на некадърните мъже събирани от кол и въже,и заради които последната и най-важна група за развитието на децата – юноши старша възраст,тази година няма да се сформира и така две поколения деца ще останат без организиран футбол!
    инж.Иван Дунчев-бивш футболист от школата на дружество Николай Лъсков и треньор на ФК Ямболен,по времето когато държавата се грижеше за футбола и спорта!

  31. Анонимен казва:

    Aide na selo :D

    • Division Tundja казва:

      преди да отидем на село да си пием ракийка и хапваме салатка и пържоли, ще минем да се изредим на майка ти.

      • Анонимен казва:

        Абе педалче насрано,не разбра ли,че никой не го ебе за насраната ти Тунджа,бе шибаняк!

      • Анонимен казва:

        Ямбол е баскетбол,наркоман такъв

        • Division Tundja казва:

          Ямбол не е баскет (спорта на неграта в щатите), Ямбол е футбол, борба, бокс, спортно орентиране, батут, лека атлетика, волейбол и т.н., но не и този робски спорт масово практикуван от чернокожите наркомани и пристъпници като цяло – баскетбол.

  32. Анонимен казва:

    qvno v qmbolbolskiq okrag nqma da ima futboll …

Остави коментар