Ямболският градоначалник Георги Славов внесе предложение до  Общински съвет –Ямбол за одобряване на проект ,с който ще се кандидатства пред Министерството на младежта и спорта за модернизиране на  лекоатлетическата писта на градския стадион.Сумата ,за която ще се кандидатства е   1 236 136 лв.

с ДДС.С проекта ще се кандидатства по наредба 2 на министерството.Очакванията са  съветниците на предстоящото  да подкрепят единодушно предложението,защото от кадрите е видно , че пистата наистина е в плачевно състояние,то писта направо си няма.въпреки мизерните условия обаче ямболските атлети при подрастващите от двата местни клуба  продължават да печелят отлич„ия от  държавни първенства ,има и национални състезатели.спортистити и треньорите ,а и гражданите ,които ще ползват  съоржънеието за масов спорт заслужават   тази реконструкция.Нека припомним,че преди месеци министърът на спорта Красен Кралев гостува в Ямбол и пое ангажимент да съдейства дза обновяването на пистата на стадиона.

 

 

49 коментара

  1. Division Tundja казва:

    Герб срещу нацията, част поредна.

  2. Етап казва:

    Жалкото в цялата картинка е че плуят и имат жалки претенции хора, които не са допринесли с нищо към града (плащането на данъци е закон, не благотворително дружество към общината). Ако имате въпроси и критики, има си хора и отдели занимаващи се с това. Радвайте се че действително се прави нещо в този град. Както всяко нещо и това иска време и най-вече пари! Незнам кой краде и кой не, но Вие господа критици, защо Вие не отделихте по някой лев за стадиона, че „спорта е здраве“ и „град като Ямбол с такава писта било срамота“. Едва ли някой би се разсърдил. Бях свидетел на това как събираха подписка срещу кмета че бил изсякал парка, но сега след края на задръстения Ви, пълен с интриги ден, с радост вървите и оплювате поредния човек дръзнал да направи нещо в този град. Радвайте се, ще дойде време когато ще оцените всичко, но пак няма да сте доволни.

    • Анонимен казва:

      Моля, моля, я пак, че не разбрах?

    • Като ще си пишем с различни имена! казва:

      Единственото което съм на път да оценя е твоята черепна котия с 8,3 по рихтер.

    • Division Tundja казва:

      абе нахелен помияр, недодялън и жалък,
      1 ремонта на стадиона е замразен от 1987г,
      2 Елхово с по-малко от 300 000лв си сложиха козерки и пластмасови седалки,
      3 кмета иска над 1,2 милиона само за пистата, като Берое с 1,1 милиона си направиха пистата по изискванията на IAAF и на тяхната писта вече може не само да се тренира, а и да се водят първенства в няколко дисциплини
      4 плащаме не само данъци към общината, а и към държавата и нито ние (гражданите на града), нито ние (гражданите на република България) искаме този си Славов да трупа пари от нашите данъци.
      5 ако се направи ремонт на пистата преди да се завърши ремонта на стадиона, това означава, че ремонта на стадиона никога няма да се завърши.
      6 както сме длъжни да си плащаме данъците, така сме и длъжни да държим сметка на въпросните сульовци и пульовци как и къде ни хачат парите.
      7 единствения начин да спечелите изборите е чрез „костинбротските бюлетини“

  3. Анонимен казва:

    Рак да порази гъзолизците на кмета.

  4. aнонимен казва:

    To pak edni sponsori na futbola,ami kato sa barovci da si opravqt terena ne samo da cakat nqkoi da im dava!

    • Анонимен казва:

      ПРИЯТЕЛ терена, пистата, залата и местата за зрители всичко това наречено стадион или спортно съоръжение е ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ и грижата за неговото стопанисване е на ОБЩИНА ЯМБОЛ. Ако стадиона е даден на концесия на някой президент или управител, спонсор или както искаш го наречи на концесия ТОГАВА негово задължение е да се прави ремонт или поддръжка. По твоята логика що не направиш ремонт на имотите на комшиите ти примерно или на цялата ти рода ????

      • Анонимен казва:

        Тояно така. Спортното съоражение си е на общината, тул е въпроса защо славов и цялата му жалка партийка бяга от отговорност.

  5. Каргон казва:

    Тоз Анонимен леко малоумен ми се вижда. И простак нещо. На селяндур по душа го опрЕличавам. СлучЕя е трагичен. А мускОли показва и Кълне като квартална циганка.
    Харесва му да си пише и отговаря сам. Матура минал. Коя по-точно? Това не го онИвЕнява.
    Някой няма ли да му сложи една козЕрка, че да млъкне?
    ДолО!

  6. Зрител казва:

    Няма как да се направи нещо в този град нормално като още нищо не е решено официално и разни анонимници започнаха да пишат глупости.Първо ,тези пари ще са от държавата и по никакъв начин няма да ощетят гражданите и селяните/защото по манталитет повечето са такива,като гледам коментиращите/ на Ямбол.Второ,дори и да се отпусне тази сума има начини по които се наблюдава изразходването на парите и едва ли кмета след толковата съдебни дела които му донесоха ремонтите в града ще тръгне да си слага таралеж в гащите.Всички плюете срещу кмета,ама се радвате че градския парк е може би най-хубавия в страната,някой друг кмет да събра кураж да направи канализация на Каргона,дано и центъра придобие по-добър вид.А това че някакви пари ще изчезнат под масата,като че ли не сме българи и не знаем че винаги е било така,важното е да остане нещо построено,а не само да се краде без да се гради.За да няма присвояване на пари Вие като граждани имате право да сезирате съответните органи и медии да правят проверки за евентуални нарушения.А много е смешно неграмотни хора да ни агитират срещу кого да гласуваме,всеки си има глава на раменете и може сам да си взема решение.

    • Анонимен казва:

      Единственото нормално и добре обосновано мнение в този форум. Споделям напълно начина на мислене на „ЗРИТЕЛ“.

      • Анонимен казва:

        Аз пък напълно разбирам твоята нужда да засмучиш общинските седалищни мусколи. Каквото повикало такова се обадило – пожелавам ти децата ти да умрът в катастрофа, понеже ти желаеш нашите деца вместо да тренират даден спот, да стават дебелаци със сумати заболявания – спорта е здраве.

        • Зрител казва:

          Вземи се скрии,стига се излага,хем си неграмотен,хем си прост,а като чета и как кълнеш явно си и олигофрен.Слагам бас че ти деца нямаш,а и не мога да разбера как ремонта на стадиона ще ги лиши от спорт.

          • анонимен казва:

            ДО ЗРИТЕЛ.Г-Н ЗРИТЕЛ ИНТЕЛИГЕНТЕН СИ ГРАМОТЕН СИ ГРАЖДАНИН СИ,НО СИ РОБ ПРЕДАТЕЛ И СЛУГА ЖАЛКА, НАЙ -ВЕРОЯТНО ПОРАДИ ВЛАСТОВИ ИЛИ ФИНАНСОВ ИНТЕРЕС.БЪДИ ОБЕКТИВЕН И ОТГОВОРИ ИМА ЛИ ТАКЪВ СТАДИОН В ГРАД ПОДОБЕН ТА ДОРИ И ПО-МАЛЪК ОТ ЯМБОЛ?КАКВА СЪВЕСТ ИМАШ ЩОМ ЗАЩИТАВАШ ДОКАЗАНИ КРАДЦИ НА ОБЩ.СРЕДСТВА?

            • Анонимен казва:

              такива като него ги гледаме и си ги знаем, лакеи, гъзолизци, помияри, врът се и най-нагло лъжат в защита на нашите грабители, промиват мозъци, биха продали и дори продават не само родителите си, а и децата си, само и само да си получат сребърниците.

              • Зрител казва:

                Нищо не знаеш за такива като мен,аз съм създал деца,които са достойни хора,моя бизнес не е свързан с Ямбол,но живея тук,не познавам никой в общината,нито членувам в някоя партия,но имам глава на раменете си и мога да мисля.Аз знам какво направиха предишните кметове за Ямбол и виждам какво се прави сега.Като много милеете за стадиона защо не попитате социалистите /комунистите/ от Ямбол кой събори стадиона ,Янко Боев направи един ръждив грозен паметник на Бакаджика,развали коритото на река Тунджа в града,събори стадиона,направиха една резеденция ,уж за Т.Живков,която сега беше продадена за жълти стотинки и откраднаха материали за вили на „наши“ другари и си раздадоха хиляди лева премии по онова време.Тези бяха за съд,а Вие сте се вторачили в сегашния кмет,да, има дупки по улиците,някъде строителите ще скъсат кабел ,няма да има ток,другаде ще спре водата,но рано или късно всичко ще се оправи.Отидете в Каргона и питайте хората дали искат септични ями или канализация.А този смешник дето кълне като циганка явно има нужда от среща с психиатър за да му назначи лечение.

                • Зрител казва:

                  Да се чете резИденция,искам да поясня че данъците от бизнеса си ги плащам в Ямбол и съм съвестен данъкоплатец на родния си град.

                  • Анонимен казва:

                    брех, ама ти сам се коментираш? Я хвани си избърши устата от кметската с****а.

    • Анонимен казва:

      Ти сериозно ли?
      1 Ние гражданите и както ни опреличи „селяните“ поне ние, ти явно не си, та ние сме част от тази държава. Ние за разлика от теб не сме автономия и когато се бърка в хазната се бърка в джоба на всичките ни сънародници.
      2 За споменатия център – кога ще преключи прословутия ремонт, явно и ти незнаеш, но се надяваш. Хайде продканваме кмета да завърши започнатото, че да можем да протестираме, срещу безобразията му.
      3 Аха това че сме българи и че западната практика е да се краде от общински и държавни поръчки, значе онивенява кмета.
      А сега да вкарам малко статистика в долнито ти изказване.
      Град Ямбол:
      стадиони в града – 1
      замразен ремонт на единствения си стадион от 1987г. – 28години
      проект за нова писта на стадиона за 1 236 136 лв.
      Град Елхово:
      ремонт на стадиона им – под 300 000лв.
      същност на ремонтните дейности
      - поставяне на козерки
      - поставяне на пластмасови седалки
      Град Стара загора:
      стадион Берое
      Лекоатлетическата писта се намира в зоната на стадион „Берое”. Съществуващото тартаново покритие бе остаряло, на много места компрометирано и не отговаряше на изискванията на Международната лекоатлетическа федерация /IAAF/ за провеждане на професионални състезания. Зоните за дълъг скок, хвърляне на копие, диск, тласкане на гюле също не отговаряха на стандартите на IAAF. Ремонтът имаза цел даде възможност на Стара Загора да бъде домакин на международни състезания, които да се покрият изискванията за писта Клас 2 по стандартите на IAAF.

      Ремонтът се осъществи на два етапа. В първият етап се предвижда премахване на старата настилка и пластът асфалт под нея. Разрушаване на старият предпазен борд в правите и изграждането му на ново място за да се осигури необходимата зона за почивка.

      Също така ще се оформи джоб за старта на 100 м. и 110 м. с препятствия. Изгражда се нова отводнителна система. Полагат се кабели и тръбна система,които да осъществяват интернет връзкки, информационна система, както и ТВ излъчване. Полага се нов слой асфалт за основа на пистата.

      Обособяват се 4 бр. скочища оградени с пясъкоуловителна решетка, едно водно препятствие, 2 бр. тласкане на гюле, 2 бр. хвърляне на чук и диск,3бр.хвърляне на копие, 2 бр. зони за овчарски скок и 2 зони за висок скок.

      Вторият етап ще включва полагане на 8200 кв. м. ново полиуретаново покритие в два цвята-червен в коридорите за бягане и в двата странични бъбрека, и зелен в зоните за почивка. Разчертаването ще бъде съгласно нормите на IAAF.

      И в двата етапа на работа ще бъде запазен новоизграденият футболен терен.

      Изпълнител на обекта еОбединение „Берое 2013”, „ПИ ЕС АЙ” АД – водещ партньор, „Онтарио Спорт” и „240 Лимитид”.

      Бюджет: 1 199 092, 03 лв.

      Значе с по-малко пари в Стара загора, ще се направи повече. Като всичко е точно и ясно.

      П.П. Ако се направи първо ремонт на пистата, това означава, че ремонт на стадиона няма да има, защото само луд би пуснал багери да се разкарват по новата писта за над 1,2 мил., за да завършат ремонта на единствения ни стадион.

      • Зрител казва:

        Говоря за „селяни по манталитет“,а не за родени на село,ти видял ли си черно на бяло какво ще включва този ремонт на стадиона че да сравняваш с други ремонти или си критикуваш по навик.Центъра се забави,но рано или късно ще стане,дано да е красив,а не някой кич.Всеки има право да протестира в тази държава,доколкото разбирам ти ще протестираш защото е направен градски парк/строителството му също беше забавено/,ремонтира се парк Боровец,оправи се канализацията и водоснабдяването в града/да ти припомня ли че преди 3-4 години телевизиите започваха новините с това дали в Ямбол има вода/,прави се канализацията в Каргона/ако имаш лайнарка можеш да протестираш,защото ще ти умре бизнеса/,за центъра говорихме достатъчно.Аз мисля че изборите ще са най-добрия начин да разберем хората дали са доволни от кмета или не.

        • Анонимен казва:

          я ми дай инк, че да видя какво точно ще представлява този по-грандиозен проект от този на бероето, който е по стандарти на IAAF. Да разбира се ремонта на центъра все ще преключи някога, дано да е по-рано от ремонта на стадиона, че вече минаха 28г, от началото на ремонтните дейности. Аз с твоите разбирания мога единствено да си избърша дупето. Ще протестирам за решението на съда да оправдае Славов за прословутия ремонт на ул. Граф Игнатиев, за това, че ще започне ремонт на пистата преди да се завърши ремонта на стадиона, за това, че ще се строи нова спортна зала, преди да се завърши ремонта на стадиона, за това че остави Боровец да бъде безпощадно изсечен, за това, че след новия тласкател в града по празниците водата все още се спира, за състоянието на новите плочки на автобусните спирки, за ужасното състояние на улиците и тротуарите, да продължавам ли?
          Избори с костинбротски бюлетини ?

    • tuti казва:

      АМА ГЛЕДАМ КАНАЛИЗАЦИЯТА Я ОПРАВИ,АСФАЛТИРА УЛИЦИТЕ В КАРГОНА,ВСИЧКО Е 6 ТОЧКИ………. НЯМА ДУПЧИЦА,КЪДЕТО ДА СИ ТРОШИМ КОЛИТЕ……… НЯМА ДА СПОМЕНАВАМЕ И „УМНИЦИТЕ“,ДЕТО ОСТАВЯТ ХОРАТА БЕЗ ВОДА ПОВЕЧЕ ОТ 24 ЧАСА,ЗАЩОТО ,ВИДИШ ЛИ, ТЪРСЕЛИ УЖ КРАНОВЕТЕ ,ОТКЪДЕТО СА СПРЕЛИ ВОДАТА ………..ДУМИ НЯМАМЕ ЗА ПРОСТОТИЯТА В ГРАДА НИ

    • Анонимен казва:

      Мише (галено от мишка за непросветените) ти явно не си ходил в друг град освен в Ямбол. Какво толкова е направено в градския парк че да му се възхищаваш ? Изрязоха и почистиха храстите и старите клони около дърветата. Ходил ли си примерно в Борисовата градина(София), в Южния Парк (София), в морската градина в Бургас и Варна, в Кенана (Хасково) и други. Ами то там алеите са асфалтирани чисто нови боядисано е за велосипедистите в друг цвят, маркирано е, детския кът не е само един има места за разходки на домашни любимци, разни други атракции, от които съответната община най-вероятно събира известни такси с които си подпомага поддръжката. Състоянието на парка в Ямбол е прилично но за 8 години крадене да се похвалиш с едно почистване и събаряне на един блок е СМЕШНО, другите проекти са започнати и не се знае кога ще им се види края и какъв ще е, и те не са плод на труда на кмета, а просто влязохме в Евро съюза и се отпускат средства за които предните кметове не са си и мечтали. На цялото това безобразие да искаш и 3 ти мандат е супер НАГЛОСТ. Има претенции за справедливост и законност, а гаражите в Бенковски ги оставиха под предлог че се крадяло, сигурно другите квартали на града са на разстояние колкото до Луната че крадците да не могат да се преместят и да откраднат от там. Това да ти е основния мотив е ебати ПРОСТОТИЯТА.

  7. Анонимен казва:

    Значи според тебе някой който иска да се грижи за здравето си или да изглежда добре ЗАСЛУЖАВА ДРУГ НЯКОЙ ДА МУ СЛОЖИ 1 МИЛИОН БОРЧОВЕ НА НЕГО И НА ПОКОЛЕНИЯТА СЛЕД НЕГО. ТЦ ТЦ ТЦ що не ги направите 2 или 3 ми то един милион няма ли да са ви малко ??????

  8. Анонимен казва:

    Колев някой предлага да ни открадне над 1 МИЛИОН и ти ни го поднасяш като новина от която да изпаднем в някакъв делириум ли ? Ти явно тотално си изперкал бе човек, това ли ти е представата за журналистика ??? Може, ли толкова да се навеждате, нямате ли грам достойнство, то бива, бива, ама то вече на нищо не прилича това или и ти барабар с ръководството ти сте наредени на копанята.

  9. Анонимен казва:

    Супер терена кои ли го интерисува и без тва футбола в Ямбол си е пародия……

  10. Анонимен казва:

    radio999bg.com/news1/?id=1785

    200 000 лв. са били отпуснати за изграждането на лекоатлетическа писта в зала „Васил Левски“ в Сливен. Това е съобщил пред журналисти кметът на града Йордан Лечков. Парите са от спортното министерство и ще бъдат преведени директно на АСК по лека атлетика. С тези средства ще бъде направена пистата в покритата зала. По предварителни проучвания цялостното изграждане на съоръжението ще струва над 300 000 лв. Общината ще даде остатъка за строителството. До зимата кметът се ангажира залата да е готова напълно, да бъде газифицирана и отоплена. Така Сливен ще има две лекоатлетически зали, които ще бъдат напълно готови за зимния сезон. За да бъде нацяло завършена залата, ще трябва да се изгради защитна стена, която да пази спортното съоръжение от водите, които текат по склона на хълма, под който е изградена залата. Засега обаче средства за тази цел няма, но ще се търсят в бъдеще, коментира Йордан Лечков.

  11. Петя казва:

    ПРАХ В ОЧИТЕ nishto nqma da napravyat ot kolko godini go praviqt ?

  12. Анонимен казва:

    хайде пак ремонт на пистата, и то за над милион, а Елхово с по-малко от 300 000лв си сложиха козерки и пластмасови седалки. На изборите против ПП ГЕРБ.

  13. Анонимен казва:

    ПРАХ В ОЧИТЕ, ДО КАТО НЕ СТАНЕ СТАДИОНА ГОТОВ НЕВЯРВАМ.

  14. ssss казва:

    Спорта е здраве…не само пистата,а и целия стадион трябва да се ремонтира!Не може в пъти по малки общини от нашата да имат прилични стадиони,а ние да тънем в мизерия.Крайно време е да се предприеме някакви решения около този проблем,щом и министъра се е ангажирал трябва и на местно ниво да се задействат!

  15. Анонимен казва:

    Ако ?
    Сумата е вярна е добре !
    С тези пари не само ремонт на пистата но ще стане и закритата / стария проект/ !
    Но ще се направи „РЕМОНТ’ и на залата – проекта беше за 20000 – но не започна – парите „потънали в каналите покрай стадиона“ !
    ЯВНО В НОВИЯ ПРОЕКТ ИМА НОВА ЗАЛА ???????????????
    ДАЙ БОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМЕ И ИЗПЪЛНИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  16. A.D. казва:

    За тези пари трябва да направят ремонт на целия стадион, включително и залите.
    И все пак си мисля, че това са много пари и повече от половината ще влязат на някой в джоба.

    п.с. Моля редактора да се старае да не допуска такива правописни грешки.

    • Анонимен казва:

      Спомняш ли си и случея с ремонта на ул Граф Игнатиев, то и там цената беше свръх надута.
      На изборите против пп герб.
      Елхово си сложиха козерки и пластмасови седалки за по-малко от 300 000 лв.

  17. Анонимен казва:

    za tezi gore spomenatite pari ne samo pistata i stadiona moje da se upravi ne se nakradaha,ne se naqdoha mrasni dolni komunisti4eski iz4adiq

  18. Анонимен казва:

    Pulen smqx georgi slavov e kmet nevqrvam

  19. Анонимен казва:

    Тия ненормални ли са пистата на стадиона в Сливен струва 150 000 лева тука милион и половина.ТОВА Е СУПЕР НАГЛОСТ

    • Анонимен казва:

      То и случея с ремонта на ул. Граф Игнатиев е доста сходен.
      А като си тръгнал да даваш примери, нека и аз да дам – Елхово с по-малко от 300 000лв си сложиха козерки и пластмасови седалки.

      • Stiga казва:

        Пич, разбирам недоволството ти. Аз също го споделям. Но как можеш да пишеш толкова неграмотно?!? долО, козЕрки, случЕй…

        • Анонимен казва:

          явно мога, тока са ме учили учителите по български и литература, а издържаната ми матура, показва, че според министерството на образованието на науката съм достатъчно грамотен, за да изразявам своето мнение.

  20. Анонимен казва:

    Ами стадиона???Крайно време е и стадиона да се оправи,ама като не им се занимава….

Остави коментар