16 отбора дадоха заявки за участие в шестото издание на шампионата по минифутбол  на Диана Кабел/Оптинет.Ето и кои са далите заявки за участие състави:Силма60, Куците мечета, Боец,Атлетико,Мит България,Голдерс,Младоците,Язаки,Черните ангели,Аll steps, Боговете,Ботев-Ген.Инзово,ЛЯГалакси,Локомотив,Траките,Ел Класик.До утре вечер се очаква окончателното потвърждение за участие от няколко отбора.При тази конюнктура   шампионатът ще бъде по системата всеки срещу всеки .Турнирът ще стартира на 24ти май и ще  приключи на 30ти август.В момента почти приключва наредбата за провеждане на състезанието.В четвъртък започва изготвянето и на програмата за мачовете,която ще бъде публикувана в сайта и от 24ти стартира шампионата.

 

 

5 коментара

  1. az казва:

    Колев,не плати ли вече ипотеката ?

  2. Анонимен казва:

    Играйте:
    >
    vambos.com .
    >
    Тук нещата са на ниво.

  3. Анонимен казва:

    Системата 2-1-2 е сравнително лесна за заучаване, което я прави много подходяща за отбори, които нямат много време за тренировки. Всеки играч има сравнително добре дефинирана роля на терена, като по време на играта могат отделните съотборници да се завъртат и един защитник например може да премине в халфовата линия или обратно.
    В тази схема във футболът на малки вратички, играчите трябва да притежават добра физическа издръжливост и скорост, затова тренировките са важна част от нея. Изисква се добра техника от играчите в предни позиции, докато защитниците по-скоро трябва да могат да отнемат топката от противника.
    Стратегията при схема 2-1-2
    Това е базисната система за футболните мачове на малки врати, като често се налага да се играе 1 на 1 с противника. Защитниците трябва добре да могат да преценяват кога да покриват зоните си и кога да преминават по крилата или през центъра, включвайки се в атаката. Поне единият от защитниците трябва постоянно да следи за действията на халфа на другия отбор, като не позволява той да бъде изведен с дълъг пас и да направи контраатака.
    Подреждане на играчите
    Двамата защитници покриват зоната на нападателите и в същото време следят за атака на полузащитниците от задна линия
    Единственият халф в схемата е в средата на терена, като неговата роля е разделена 50:50 в защита и в нападение
    Нападателите обикновено стоят около фланговете и по диагонал навлизат към центъра, търсейки топката и отправят изстрели към вратата.
    Защита
    Полузащитникът трябва да спре нахлуването на противниковия играч, играещ на същия пост
    Защитниците покриват зоните за нахлуване на нападателите от другия отбор
    Единият нападател се връща по-назад, за да покрие проникващите от дълбочина защитници, докато другия си остава напред в очакване на избита топка или пас от съотборник
    Изнасяне на топката
    Ще вземем за пример изнасяне отдясно, като изнасянето от ляво се прави по същия начин, но с играчите от съответната страна
    Десният защитник поема топката от вратаря и тръгва с нея напред.
    Полузащитникът тръгва към него, като е готов да получи пас, ако десния защитник бъде атакуван
    Десният нападател чака на крилото пас от защитника
    Левият нападател в същото време тръгва към центъра, също в очакване на подаване
    Десният защитник трябва винаги да има поне 2 опции за подаване на топката, в случай че бъде притиснат от противников играч. Последен вариант за него е връщане на топката към вратаря, но тогава атаката много се забавя.
    Атака
    Десният защитник може да подаде към полузащитника и да тръгне бързо по крилото, като очаква извеждащ пас
    В този случай, десният нападател тръгва да пресича полето към центъра по диагонал, очаквайки пас от халфа или търсещ позиция за центрирането на защитника, който получава обратно пас от полузащитника.
    Другият нападател може леко да изостане и да предостави втора опция за пас
    Халфът след като подаде топката, веднага тръгва през средата на терена, очаквайки разиграване със защитника, като в същото време ангажира вниманието на единия от нападателите на другия тим.
    Десният защитник получил топката дълбоко в противниковата половина има няколко опции за продължаване – удар към вратата, пас към единия или към другия нападател, както и пас към средата на игрището, където е халфа.

  4. Анонимен казва:

    Kolev tazi godina ima6e predlojenie za individualni nagradi pone v tozi turnir da ima be i za tuy li trqbva SPONSORI!!!

Остави коментар