Ямбол бе домакин  на мача на звездите и воденият  от наставника на Ямбол-Юлиян Радионов тим на Turkish Airlines
спечели двубоя срещу съперниците от Volkswagen със 131:99точки.Шоуто се получи и няма как да е другояче след като двубоя става в митичната ямболска зала „Диана” а хиляди фенове  изпълниха трибуните.Сред звездните отбори бяха и  ямболски момчета,които са спечелили сърцата на феновете-емблематичният Димитър Ангелов,Павел Маринов,Павлин Иванов.

Голямият спектакъл обаче стана когато на терена излязоха момчетата от шампионската формация на Ямболгаз отпреди 13 години.Публиката стана на крака и това бе голямото признание на феновете към тези мъже ,които воюваха безкомпромисно за каузата на ямболския баскетбол и покориха върха.Респект момчета!!! Респект и и към треньора Иван Чолаков и към Сашо дончев,Пламен Дончев ,както и към всички други ,които бяха част от  организацията,покорила върха в българския баскетбол!

Пълен запис на интервютата  с момчетата от шампионския тим  ще можете да видите тази вечер от 22.30 единствено по ДТВ!!

 

 

18 коментара

  1. Gardev казва:

    Като погледните какви баскетболисти са играли за Ямбол ние от нищо правим нещо незнам как се получава щеви дам пример Джони уфоегбо е бил на проби в Левски тити него харесал доиде при нас смачка всички под коша николаи върбанов доиде в Ямбол наи силният му сезон глушков никомо неизвестно момче отписано от баскетбола стана единственият българин играл в енбия Димитър Димитров и Емил стаменови отписани от баскетбола момчета чолаков ги прибра какви играчи бяха говедаров никомо неизвестен го вземахме от Пловдив колко години ни игра силно

  2. Анонимен казва:

    Доколкото знам бюджета на шампионския отбор беше 300 000 долара…че той сегашния бюджет е толкова, разбира се, тогава времената бяха други и за тогава си бяха много пари…но Сашо Дончев ако му пукаше щеше да се върне да помага на клуба, дори и с по-малко…бяхме пред закриване преди години, но не дойде да помогне…за него тия пари са стотинки…не ми го хвалете толкова.

  3. Анонимен казва:

    Рижов след 2002 пак игра за нас, Гришаев въпреки дългогодишната му кариера в доста отбори дойде в Ямбол и показа, че все още го помни …Зубрицки също, за Ясински няма нужда да говорим…какво значение, че са чужденци, все пак са се раздавали и играли за нашия отбор.

  4. Анонимен казва:

    Спрете да се карате бе,Ямбол е религия! Видяхте само как публиката скочи на крака и взе да крещи Ямбол,Ямбол.Няма такова нещо в друг град да видите.Само Ямбол,вярвайте в отбора!

    • Анонимен казва:

      Сашо Дончев действително даде пари на Ямбол но когато газифицира града дигна гълъбите и от тогава го няма. Същото се случи и когато беше спонсор на ЦСКА. Газифицира част от София и пак да го няма.Ако се броят парите дадени то Вальо Ревански едва ли са по малко от тези които е дал Сашо Дончев.

  5. Тор казва:

    Ямбол пак ще бъде шампион.Бъдете сигурно в това и този ден е близо!Имаме много добра детска школа и много млади таланти.Един ден пак ще мачкаме!

  6. Анонимен казва:

    Какво като са чужденци,нали играят за нас.Нима след това в Ямбол не играха други чужденци.Ами в Лукоил да не би да играят играчи от Правец.Спрете да омаловажавате титлата на Ямбол,защото са я взели чужденци.Това са си наши момчета ,играха за нас и браво на господин Чолаков че ги направи шампиони!

  7. Анонимен казва:

    като му гледам фигурата, бас хващам, че сега ако Гришаев както не е тренирал излезе да играе едно на едно срещу Маршавелски ще му стъжни живота!Само дето ще издържи само 5 минути щото алкохола не прощава.Ама онези момчета бяха гладиатори, мъжкари, сегашните са манекени!

  8. Анонимен казва:

    Zubritski vse oshte e na dobro nivo…bih iskal da go vidq otnovo s nashiq ekip, tova estestveno nqma kak da se sluchi…nai-dobriq ni igrach togava zaedno s Grishaev.Overgaz kakto napraviha neshto dobro, burzo i go razrushiha…

  9. УЛТРАС КУКОРЕВО казва:

    Само Ямбол!

  10. Анонимен казва:

    Само Ямбол,най велики сме сега и завинаги! Слава на тези ямболски герои ,които ни направиха номер 1!

    • Анонимен казва:

      какви ямболски герои сънуваш пък ти, то един от тях не знае български.Караш ме да се усмихвам.Едната година парите на Овъргаз бяха докарали 8 украинеца барабар с треньор.Тогава нямаше ограничения за броя им.Единственият ямболски герой и то с големи букви се казва Димитър Ангелов.За съжаление и той напоследък се оприличава повече с Левски отколкото с Ямбол.Иначе нямаше да играе в София сега.Истината е че трябват кинти.Ако има кинти сега и Плевен ще станат шампион, ако са достатъчно разбира се.Като няма кинти ще забравим и за Лукойл.Те ще станат просто Академик, а скоро след това ще изчезнат от баскетболната карта.Това е истината.И на празника оня ден трябваше да се каже поне едно мерси на Сашо Дончев и Овергаз за доброто направено в онези години!

      • Зрител казва:

        Не само че се направи „мерси“ на Сашо Дончев,но и му подариха плакет за принос към ямболският баскетбол.

        • Анонимен казва:

          извинявам се, не го гледах нито в залата, нито по тв, останах с такова впечатление от написаното, но това не променя смисъула на думите ми.

          • Анонимен казва:

            I na Sasho i na brat mu blagodarixa.Vaprosa e zashto se dopusna obchtinata na vremeto da se skara s tiax.Sega chte tarsim takiva sponsori ama niama.

            • Анонимен казва:

              Голяма работа дали му плакет…Смях…Ако не беше той Ямбол никога нямаше да бъде шампион.Човека наля толкова пари.А сега градската оправа се реди с тях на масата,все едно,че те са шампиони…..

              • Зрител казва:

                Ами какво да му дадат,газова печка,това е знак на признателност от родния му град и за него сигурно ще е от значение.А колкото до общината,ако не е тя баскетболът в Ямбол отдавна щеше да е закрит.А колкото до това Овергаз да продължи да спонсорира в спорта,ще стане много трудно,навремето бяха други времената,сега е повсеместна криза,управляващите отрязаха преди време Овергаз от разпределението на газта и това се отрази лошо на фирмата,така че едва ли им е до излишни разходи,още повече че държавата все още не е приела никакви закони за данъчни облекчения за спонсорите.

Остави коментар