Съставът на Тунджа1915 не успя да се противопостави при домакинството си  на гостуващия Асеновец от Асеновград в шампионатен мач от първенството на югоизточната В аматьорска футболна група с 1:4.На много тежкия терен  не можеше да се играе  футбол.Отборите заложиха на бягане и здрава битка.По-опитният тим на Асеновец успя да се възползва от предимството да има по-здрави физически играчи в редиците и откри резултата.След това мача бе предрешен  след като играч на Ту2нджа1915 получи директен червен картон в 20тата минута.След тази ситуация беше ясно ,че на домакините ще бъде много трудно,а имаше и шанса да си вкара положенията и съответно да спечели  трите точки,които утвърждават отбора в челната шестица на класирането.Асеновци стигнаха до 3:0,след това ямболският тим върна един гол,но силите стигнаха само за това попадение.Гостуващият тим успя да вкара още едно попадение за 4:1 в своя полза.Тимът на Тунджа1915 не  се примири с негативния развой на мача,но липсата на достатъчно опит у младите играчи си каза думата-момчетата се бориха,но трябваше да отстъпят  на  по-добре нагодилия се към терена и атмосферните условия противник,а трябва да се отбележи и това ,че Асеновец са безспорно добър отбор,който се възползва по възможно най-добрия начин от численото си предимство на терена.

 

38 коментара

  1. anonimen казва:

    4estit ubilei i nie kato drugiq 100 godi6en ybilqr Levski 6te izjiveem porednata sramna godina,a ako ne6tata ne se promenqt kardinalno dogodina nqma da ni ima na kartata.

  2. Анонимен казва:

    Kak ste sravnqvate Mecheto sas Stancho I Selskiq,po akal ,li,po litzenzi li,po hodene v chuzhbina po praktika iz shkolite v Germaniq I Frantziq s imena kato Hubchev I drugi Futbolni Spetzialisti,a ne mestni falirali legendi,chakasti si zaplatkata da si naleqt po edno!Kojto pone malko e v chas ste pimisli zasto tolkova vreme igrae vav vsichkite si otbori,da vi kazha li,zastoto igrae s akal I mnogo vizhda fytbola,qsen mu e I ako sega ne iskate toq chovek da nauchi detzata vi,znachi iskate za Qmbol da se govori s nasmeshka za mestniq futbol,litzeto mu Zheljo,Chamov I Tapata!!!

  3. Анонимен казва:

    !!! ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ !!!

    На тази тада преди 100 години, ентусиазирани младежи – ученици в смесеното педагогическо училище от града учредяват в читалище „Съгласие” Юношеско туристическо дтужество „Тунджа”.

    През годините клуба промея името си на:
    Тунджа, от 1915 до 1929 г.

    Слава, от 1929 до 1933 г.

    Ботев, от 1933 до 1935 г.

    Георги Дражев, от 1935 до 1945 г.

    Партизан, от 1945 до 1950 г.

    Динамо, от 1950 до 1956 г.

    Николай Лъсков, от 1956 до 1979 г.

    Тунджа, от 1979 до 1993 г.

    Ямбол, от 1993 до 2004 г.

    Тунджа-1915, от 2004 г.

    А ето и част от клубните успехи:

    През 1930г. Слава, след като е победител в „Приморската спортна област“ играе в 1/8 финал в Първенство на България.

    През 1931г. Слава, след като е победител в „Приморската спортна област“ играе в 1/4 финал в Първенство на България.

    През 1932г. Слава, след като е победител в „Приморската спортна област“ играе в 1/8 финал в Първенство на България. Клуба побеждава Борислав (Ст. Загора) с 3:0, но не е ясно дали и с кой играе на 1/4 финал.

    През 1933г. върху част от територията на Приморска Окръжна спортна област се създава Тунджанска Окръжна спортна област.

    През 1933г. 1/2 финал в Първенството на България, като „Ботев Ямбол”.

    През 1934г. Ботев стига до 1/4 финал финал в Първенството на България.

    През 1935г. Ботев (Ямбол) играе на 1/8 финал в Първенството на България.

    През 1936г. стига отново до трето място под името „Георги Дражев”.

    През 1937г. е един от уснователите на първата професионална група в България.

    През 1939 г.Тунджа е полуфиналист за Царската купа под името „Георги Дражев“.

    През 1960 г.Четвъртфиналист за купата на страната като „Николай Лъсков“.

    През 1969/70 първенец в „Б“ група (От 34 мача през сезона, Тунджа Ямбол има 22 победи, 7 равни и 5 загубени мача. Завършва сезона с 51 точки.)

    През сезон 2011-2012 Тунджа 1915 Ямбол стига до 1/8 финал за Купата на България .

    Тунджа 1915 Ямбол е на 7мо място във вечна ранглиста на Държавното първенство.

    Тунджа 1915 Ямбол е на 12то място във вечна ранглиста на Националната футболна дивизия.

    Тунджа 1915 Ямбол е на 27мо място във вечна ранглиста на Републиканското първенство.

    Тунджа 1915 Ямбол е на 31во място във вечна ранглиста на българските първенства (Държавно първенство, НФД, Републиканско първенство и „А“ ФГ)

    Тунджа 1915 Ямбол през 2014г. заема 40то място във вечната ранглиста на „А“ група („А“ РФГ (1948-1994 г.), „А“ ПФГ (1994-2000 г. и 2003-2005 г.), ВПФЛ (2000-2003 г.) и „А“ ФГ (2005-2014 г.))

    Тунджа 1915 Ямбол е на 28мо място във вечна ранглиста в българската „Б“ група.

  4. anonimen казва:

    OSVEN SIRAKOV KATO RAKOVODITEL S PARITE NA MAIKAL 4ORNI,NITO EDIN OT GOREIZBROENITE NE SE E DOKAZAL KATO USPE6EN RAKOVODITEL ILI TRENIOR-NAPROTIV STOI4KOV,BALAKOV,QNKOV NAVSQKADE SA SE PROVALQLI KATO TRENIORI,SEGA NA BALAKOV MU E PO LESNO S PODKREPATA NA GRI6A GAN4EV,TAKA 4E NE SAM SAGLASEN S TO4NO TEZI PRIMERI KOITO SI NAPISAL,NO OT DRUGA STRANA IMA I USPELI DOBRI FUTBOLISTI,KOITO SLED ZAVAR6VANE NA FUTBOLNATA SI KARIERA SE OPITVAT DA NAPRAVQT DOBRA I KATO TRENIORI,VAPROSA E V KAKVA SREDA 6TE POPADNAT I KAKVI REZULTATI 6TE POSTIGNAT.ZA RABOTATA NA EDIN TRENIOR GOVORQT REZULTATITE,NI6TO DRUGO.

  5. anonimen казва:

    ME4ETO E VIDQL MNOGO,AMA DORI S DECA NE E RABOTIL,TAKA 4E NIAMA GARANCIA ZA USPEHI,A TOVA 4E SI BIL DOBAR FUTBOLIST NE TE PRAVI DOBAR RAKOVODITEL i TRENIOR-SPRAVKA STAN4O I SELSKIA.

    • Elhovo казва:

      Mnogo moje da napravi i da naychi decata na futbol,segashnite na kakvo gi ychat,trqbva my vreme samo da si organizira neshtata da si nameri podhodqshti specialisti,Asencho iiChamov samo mogat da se ychat kak se pravi futbol,Ymbolskiqt fytbol shte se opravi kogato se dava pat na takav chovek ,tova e edinstveniqt futbolen chovek v Ymbol

    • Anonimen казва:

      sas teb sme Meche,ti si nai mojeshtiqt chovek v grada

    • Анонимен казва:

      Ще ти дам и друга справка: Христо Стоичков, Златко Янков, Наско Сираков, Красимир Балъков, Петър Михтарски, Данчо Лечков съвсем наскоро и Радостин Кишишев. Достатъчно ли са ти тези примери ?

      • Анонимен казва:

        Абе Селяни момчето още не е почнало и ти веднага казваш че не можел!Ти знаеш ли първо какво иска да направи той че да казваш че щял да се провали? Е й за това никога няма да имате нищо в Ямбол,защото всички разбирате и хората още преди да започнат да правят нещо ТИ СЕЛЧО казваш ме нямал да може! Дори и в група ви е много на такива като теб!

  6. Elhovski emigrant казва:

    abe choveche az gledah macha sreshtu Asenovec,Sashko Andonov e istinski boec pravishe kakvoto si poiska.Dano MECHO poeme neshtata i da vdigne futbola

  7. anonimen казва:

    Kato vizia prilica na Vin Dizel,a kato trenior na Gonzo.

  8. Анонимен казва:

    Този тренер Станчо откъде го докараха бе.Прилича на Вин Дизел

  9. tundja казва:

    Гледах мача… освен Краси Андонов и Г. Христов не видях някво желание за борба в другите!!! А тези бургаски ли са, варненски ли са, не ми се коментират

  10. Анонимен казва:

    na nikooi neim daval tereni ama asen prai fytbolisti vsqka godina tova e fakt

  11. anonimen казва:

    .Abe na kogo sa dali cerven karton dnes?

  12. anonimen казва:

    BI LI IGRALI 70 MINUTI S 4OVEK PO MALKO,TE I ZACOREC DNES SA IIGRALI 70 MINUTI S 4OVEK PO MALKO I PADAT NAKRAQ S1 NA 0 KATO GOSTI NA VODA4A POMORIE,A PSJ IGRA 90 MINUTI S 4OVEK PO MALKO SRE6TU 4ELSI.ISTINATA E 4E OTBOITE SA PODGOTVENI ,A NA6IQ HUBAVEC NE STAVA CQL MA4 OT SKAMEIKATA DA PODSKAJE ILI DA PROMENI NE6O.IGRALI SME KONTROLI SAS SILNI OTBORI,NO KATO NE SA NATRENIRANI FUTBOLISTITE,NQMA NIKAKVA POLZA.

  13. Анонимен казва:

    Mecheto iska da napravi Edna sviasna Shkola za Ymbol.Dano mu pozvoliat ot obchtinata.MECHE nie SME zad teb kraino vreme e da se razkarat tezi CHAMOVTCI.

    • Анонимен казва:

      А КОЙ ГО Е СПРЯЛ ДА НАПРАВИ КАКВОТО И ДА Е В ЯМБОЛ ?

      • Анонимен казва:

        Общината го спря не му даде терена на Дражев! А без терен трябва да тренират на моста в парка.

        • Анонимен казва:

          Ако е имал наистина желание едва ли това е оправдание. Нужно ли е да ти давам примера с Чамов или с Асен на тях никой не им е дал терени, с години друг е въпроса колко им са възможностите ? А и на такива месии сме се нагледали един дойде и ни оправи за 800 дни , други продължават да ни оправят, така че желанието на някой да си вади хляба не е гаранция за какъвто и да е успех

    • Anonimen казва:

      Tova e choveka,dostatachno e vidql I mojesht chovek…

  14. Анонимен казва:

    Момчета от сигурен източник Мечеджиев ще има среща с кмета на града,и ако му дадът и обещаят че ще помагат било то с терени и нормална субсидия той ще поеме отбора! ДАНО ТЕЗИ ОБЩИНАРИ най-после да се сетят че има футбол.Ще е добре за ямболските деца най-вече!

  15. Анонимен казва:

    Асеновец (Асеновград) записа дебютен успех навън с 1:4 над тима на Тунджа (Ямбол) в среща от XX кръг на Югоизточната В група. Домакините играха повече от 70 минути с човек по-малко след червен картон на техен състезател, докато Александът Стойчев от Асеновец се отличи с две попадения.
    Двубоят се игра на изключително тежък терен, което доведе до повече единоборства и битка. Все пак гостите от Асеновград се нагодиха по-бързо на терена. При една бърза контраатака Мирослав Кайряков получи топката и откри резултата – 0:1. В 20-ата минута игра на Тунджа (Ямбол) получи директен червен картон за удар без топка. Отборът на Асеновец успя да реализира и второ попадение до края на първото полувреме. След центриране от корнер Неджиб Неджиб удвои преднината за въпитаниците на Борислав Караматев.
    През втората част двата отбора демонстрираха открит футбол, което доведе до още попадения. Александър Стойчев засече с глава центриране от фаул и покачи на 0:3. Няколко минути по-късно Тунджа (Ямбол) намали резултата – 1:3. При поредната си контраатка отборът на Асеновец (Асеновград) успя да реализира ново попадение. Александър Стойчев остана сам срещу вратаря и с майсторски удар го прехвърли за крайното 1:4.
    Победата изкачи асеновградчани до петата позиция във временното класиране с актив от 28 точки, докато Тунджа (Ямбол) остана десети.
    “Първа победа за навън за нашия отбор. За наш късмет днес успяхме да реализираме по-голяма част от положенията си. Получи се здрава битка на калния терен, но сме доволни от трите точки.”, сподели след срещата играещият-наставник на Асеновец Борислав Караматев.

  16. anonimen казва:

    BAT STAN4O NE GI SLU6AI MNOGO DOBRE SI VODI6 OTBORA.LI4I SI 4E SI RAZBIRA6 OT RABOTATA I OT SAMOLET SE VIJDA PO4ERKA TI I TOVA 4E OTBORA E PODGOTVEN MNOGO DOBRE I SAMO LO6IQ TEREN NI IZIGRA LO6A 6EGA.

  17. Анонимен казва:

    Tundga,vie vednag niama li da izleznete kato timche,da si pozdravite publikata s tri pati Ole.Kakvo se vlachite kato cherva ochte macha ne e pochnal.Nikakav boen dux,vse edno sabrani ot kol i vage.Skochete vednag za chesta na Yambol be,samo vi hrantuti Jelio,pone se razdavaite .Kakvi pari,i selata da vi xvanat chte vi biat

  18. Анонимен казва:

    Stancho da hvarlia ostavkata.Tova e sbirchtina,nikoi ne znae kakvo igrae.Za terena niamam dumi,ostanaxme posledniat goliam oblasten grad s takav stadion.

  19. Анонимен казва:

    Илия поне скачаше около тъча и имаше емоция.Днес не виждам никой да се притеснява на стадиона че Тунджа догодина няма да има отбор.То и стадион няма бе,какъв стадион е това,какъв отбор.Иначе нов център с фонтани,турската джамия и тя готова,пари за 5 стадиона вкарват в центъра.Срам ме е вече че съм от този град.Поне изкарахме 100 славни години футбол:)

  20. anonimen казва:

    RAZBERETE 4E NIKOI NE E NAPUSNAL KLUBA ZA PARI,DA ME IZVINQVATE AMA OSVEN SPAS DON4EV I KRASI ANDONOV DRUGI FUTBOLISTI NE VIJDAM,A MLADITE OSVEN V QMBOL NIKADE DRUGADE NE MOJETE DA IGRAETE VAV OTBOR OT V GRUPA

    • Анонимен казва:

      След като решението да напуснете е ваше, и сте го взели сами. и за ваше по нататъшно благоденствие, това да оплюете хората, с които до преди месеци сте си изкарвали заедно хляба, ви прави по авторитетни или по велики и в чии очи във вашите или в очите на останалите ?

  21. Анонимен казва:

    pi4ove mi to kato 4eta e po dbre da da gledame selskata grupa ,te i polovinata igra4i na tundja se prasnaxa tam ,dermendjiev v uragan ,st. dimitrov v inzovo,gon4ev v straldja .v kal4evo pak 4ujdenci shtialo da ima .kvo da gledam tundja

  22. anonimen казва:

    TOI PREZIDENTA GO OSAZNA I GO KAZA-QMBOLSKITE FUTBOLISTI SA LIGLIOVCI

    • Анонимен казва:

      НЕ СИ ПРАВ ИСТИНСКИТЕ ЯМБОЛСКИ ХУТБОЛИСТИ СА СИ ТУКА И ВТОРА ГОДИНА ИГРАЯТ БЕЗПЛАТНО ЗА ГРАДА, А ТЕЗИ КОИТО СИ ТРЪГНАХА УЖ ЗА МНОГОТО ПАРИ ТЕ СА КОИТО ТОЙ ВИЗИРА.

  23. SAMO TUNDJA1915 казва:

    UJAS TEZI SA S PATI PO SLABI OT FUTBOLISTITE IGRALI ZA TUNDJA1915 PARVIQ POLUSEZON,ZAEDNO SAS STAN4O DA SI OBIRAT KRU6ITE I DA SI HODQT V BURGAS I SAS NA6ITE ,MLADEJI 6TE PADAME PO 1-4,1-5,6-TAKA 4E AIDE MAR6 A JELWO KATO NQMA PARI DA TARSI VARIANT DA NE DOKARA PAK NQKOI MANGAL KATO ILIQ SAMO TUNDJA1915 DANO OTBORA GO BADE A TEZI OT OB6TINATA DANO SE ZADAVQT I PUKNAT DAEBA I KOMUNQGITE IM TAPI DA EBA,NQMAT GRAM SRAM 4OLAKOV KURVO JALKA NQMA LI DA PUKNE6 4E DA IMA I FUTBOL V QMBOL BE POMIQR

Остави коментар