Баскетболистите на Ямбол са на полуфинал  в турнира за  Купата на страната .В оспорвана битка на четвъртфинала отстраниха  шампиона Левски със 75:70.Ямболският тим демонстрира класа ,показа невероятен характер и спечели най-престижната си победа за сезона.Левски започнаха по-добре мача и след първите десет минути поведоха с 19:13.Ямболският тим отвърна с много стегната игра през втората четвърт и на полувремето резултатът бе за Ямбол-33:32.През второто полувреме  на терена в зала Балканстрой в Плевен се разгоря страхотна битка-сините взеха третата част с  2точки ,за да излязат напред в резултата,но  тимът на Юлиян Радионов  нанесе кинжалния си удар в самия край на мача-успешни атаки и страхотно раздаване в защита.В крайна сметка успех ,който праща Ямбол на полуфинал срещу Лукойл Академик.Тейлър Лейсър изригна срещу сините с 32 точки ,Дурчев е на познатото ниво-18точки и 6 борби,капитанът Станислав Говедаров отново бе неустрашимия лидер на своя тим,раздадоха се и всички останали от тима ,за да стигнат до големия успех-Ямбол на полуфинал в турнира за купата на страната.

Полуфиналният  мач  срещу Лукойл Академик е утре от 16.30

 

 

23 коментара

  1. Po4ivaite do sabota казва:

    Mom4eta,po4ivaite do sabotniq ma4 i se razdaite,pokajete na maksimum vazmojnostite si,tova e golqm 6ans,vsi4ki zaslujavate da vi se oceni dalgogodi6nata vi rabota,balgariq da vidi qmbol izpraven ,nie sme s vas,deistvaite majkata

  2. Анонимен казва:

    рабиратели това е позор

  3. Анонимен казва:

    samo 49 to4ki padame,no spoko pazehme se za ma4a za 3-to mqsto

  4. FOAK казва:

    Лукойл ни убиха 44 точки преднина 7 мин преди края …

  5. Анонимен казва:

    Вярно ли е, че Лейзър е можел да заиграе за Балкан на полусезона?

  6. Зрител казва:

    Добър мач за нашите,но мисля че Барнас,Говедаров и Маршавелски имат още какво да дадат за отбора,добре че Лейзар избухна,някой тук много обича да се упражнява върху Дурчев,сега трябва да се скрие за известно време или да се извини.Оказва се че съдиите могат да свирят когато искат или по-точно когато шефовете на федерацията ги наблюдават,няколко дребни грешки и в двете посоки,но това по никакъв начин не повлия на резултата.

    • Анонимен казва:

      абе, Дурчев как се пише – Курчев или Хуйчев?

    • FOAK казва:

      Аз не харесвам Дурчев и продължавам да твърдя, че той няма място в отбора СЛАБ е! Всичко което прави от както е дошъл е да си бърше подметките и да си оправя чаршафа на ръката ! Пълна дупка е вкара една тройка и какво сега трябва да си променя мнението за него и да почна да го харесвам ли ?

      • Анонимен казва:

        Кажи ми тогава кой има място в отбора от сегашните играчи.Чакам отговор.

      • Зрител казва:

        34 Мартин Дурчев 35 4/8 2/6 4/8 2 4 6 2 3 0 2 0 18 16 Аман от келеши в този форум,Мартин е втори след Лейзар по ефективност.

        • FOAK казва:

          да казах че направи 2 мача … аман от глупаци ! Никой няма място в отбора лейзър бърнас и карун бяха класни играчи другите НЕ СТАВАТ Говедаров да мисли за пенсия предния сезон не игра никак добре този също годините си казват думата ! Дурчев няма да го коментирам защото от както станахме 3ти насам е пълна дупка ! Стойо моля ви се има ли смисъл ? Маршавелски играе горе доло добре така и така падаме да махат всички и да играят децата !

        • FOAK казва:

          Толкова е добър, че и в 8 дивизия в Испания не го искат ! Дори в Китай не го искат и КИМ ЧЕН УН няма да го вземе ! Ама тука му се кланяте всички все едно е бог !

  7. т казва:

    едно голямо браво на целия отбор!успех и занапред!

  8. FOAK казва:

    Камен Алипиев това долно копеленце на края на мача каза:
    - За жалост Ямбол победи Левски!
    Аман от този некадърник и гъзоблизец! На мен пък ми писна да гледам по всяка телевизия и да слушам по радиото онзи ревлив дрисльо Тити как реве и се тръшка, че видиш ли в България не може да се издържа отбор с 300 000 годишно!
    Браво на отбора и трябва здраво да черпят Лейзър ако вземат медал, защото той ни изкара мача, а и не само този!

    • Анонимен казва:

      Какво се чудиш,когато станахме шампиони,той нагласи анкетата по телефона и обяви лукойл за отбор на сезона

  9. Анонимен казва:

    Пичове, напълнихте ми душата.Кеф ми е като пада левски и Камен Алипиев като се гърчи.Поздрави от Варна.Източна България днес беше по-добра на баскетбол от западна :)

  10. Top казва:

    Както винаги Тони Чолаков пак има решаваща роля в края на мача.Защото там се иска да си железен.Тони всеки го псува,всеки го критикува но без него Ямбол не струва!

  11. Анонимен казва:

    Повратни моменти: Героят на вечерта се казва Тейлър Лейзър. 186-сантиметровият американец понесе на гръб съотборниците си през второто полувреме. От него тръгна и голямата развръзка. Гардът изравни 48:48 секунди преди края на третата четвърт, а миг след като вкара, открадна топката от Деян Карамфилов, който го фаулира. Лейзър не сбърка от наказателната за 50:48 и въпреки че Алекс Симеонов върна невероятна тройка за Левски, ямболии пнродължиха да си вярват, а Лейзър да бележи. В последните минути обаче той получи мощна подкрепа от Мартин Дурчев. Крилото се нагърби за 69:66 с железни нерви от фаула, а след това със страхотен пробив даде криле на своя отбор за 71:68. Последната дума имаха Стойчо Чолаков и Станислав Говедаров – 75:70.

  12. Анонимен казва:

    Безспорно Лейзър е супер играч , а днешният мач е още едно доказателство за всички , че той е SG (един от най-добрите в нашето първенство). За всички които не вярват ето и доказателсто за това , че Тейлър е SG : „A shooting guard’s main objective is to score points for his team.“ ( Главната цел на SG е да бележи точки за своя отбор)

  13. УЛТРАС КУКОРЕВО казва:

    Много добър Лейзър. Едва ли ще ни го откраднат. Ако играе така, догодина със сигурност няма да е в нашето първенство.

  14. Анонимен казва:

    Mnogo profesionalna snimka. :D Leizar e velik, bqh pisal che takuv igrach sme nqmali dosega, ama nqkoi profesori kazvaha che ne podaval…kakvi probivi samo, kakva strelba, unikalen!!! :)

  15. Gardev казва:

    Спускахме синият балон догодина щени откраднат леизар

Остави коментар