Общо седем са санкционираните баскетболисти на Ямбол след скандалния мач с Балкан –Ботевград.Тогава сдърпване между Карон Джонсън и Мартин Маринов доведе до неразбории ,реферите Николов,Пелтеков и Хорозов се престараха и Ямбол доигра мача с четирима баскетболисти, след групова дисквалификация. Дежурният представител Желчо Генов е описал в доклада си следното: „Техническо нарушение на Стоян Петков от Тунджа; дисквалифициращо нарушение за удряне на състезател на номер 13 Джонсън от Тунджа; След навлизане на състезатели от пейката на терена в съответствие с чл.39 т.2.1 бяха дисквалифицирани: Тенев, Костов, Чолаков, Говедаров, Иванов – всички от Тунджа; След отсъдено дисквалифициращо нарушение състезателят Джонсън от Тунджа отказва да напусне терена и сяда демонстративно в централния кръг. След няколко минути подканване същият напуска терена, псувайки старши съдията и отправяйки заплахи за физическа саморазправа“. Карун Джонсън, Стоян Петков, Иван Тенев, Милен Костов, Стойо Чолаков, Станислав Говедаров, и Евгени  Иванов са наказаните от Ямбол, а Николай Маринов и Иван Лилов – от Балкан.Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лига беше доста суров към ямболските баскетболисти Карун Джонсън от Ямбол, който беше в основата на събитията, беше наказан най-сериозно-с дисквалификация за три мача и глоба от 1950лв. За навлизането си на терена от резервната пейка са наказани Тенев, Костов, Чолаков, Говедаров, Иванов, с лишаване от състезателни права за по 1 среща и глоба в размер по 150 лева. Глоба от 100лв. отнесе и Стоян Петков.Така ситуацията в ямболския лагер преди мача с Рилски спортист в събота никак не изглежда цветуща-на линия остават Петков,Лейсър,Маршавелски,Бърнас,Дурчев,както и юношите Андрей Иванов и Стилиян Иванов.За мача с Рилецо  в списъка ще се появят  имената на момчета от юношеската гарнитура,за да се попълни състава.Сега е важно феновете да бъдат в зала Диана ,за да подкрепят любимия тим.

 

 

15 коментара

  1. .... казва:

    Ще има ли вход???

  2. ботевград казва:

    подкрепете си отбора не ги критикувайте,всички отидете в залата и си подкрепете любимия отбор,на феновете пожелавам да се срещнем на купата в плевен.

  3. FOAK казва:

    Кой ни смята за живи нас ? Имаме треньор, който един път не е оспорил съдийско решение, порсто си седи и гледа, правят ни на маймуни в нашата зала като свирят очевидно в полза на госта и нищо няма проблем защо да успорваме .. Другия уж депутат уж трябва да всява респект дръжки лъгаха за нова зала и нищо ходи прави се на треньор бърка се в работата на другите и после състезателите не играели индивидуално правели си каквото си искат. Ами да попитам някой от чужденците има ли представа кой им е треньор дали Чолакофф или Радионов ?

  4. т3ххй казва:

    А миналата година на плейофите не лягахме ли във всички мачове ?

  5. Анонимен казва:

    то и в текста си го пише ама няма кой да чете друго освен заглавието – наказанията са от НБЛ, няма нищо с БФБ.

  6. а казва:

    точно сега да напълним залата и покажем , че сме зад отбора, въпреки всички безумия в баскетбола.да покажем на онези недоразумения във федерацията какво означава истински привърженици!!!

    • Анонимен казва:

      ква федерация бе умньо?Федерацията няма нищо общо.Всичко което се случва в първенството – съдии, наказания се движи от Националната Баскетболна Лига.От Петър Георгиев.

      • а казва:

        лигата е част от федерацията, философ дървен!

        • Анонимен казва:

          ходи се прегледай прост селянин!Прочети малко!Искаш да кажеш, че Петър Георгиев е служител на федерацията :) .А той знае ли?Верно трябва тест за елементарна интелигентност да има преди да се допускат разни амеби да пишат тук!

          • а казва:

            не обиждай наляво и надясно хора, които не познаваш….предупреждавам те.
            като не ти допада написаното, не чети.
            всеки има право да изказва мнение.
            а след като четеш и не разбираш смисъла, проблемът е в главата ти.
            и за завършек от словоизлиянията ти, по горе, показно е, че селяндурът си ти…..

          • до анонимен казва:

            нбл е част от бфб…която от своя страна си има управителен съвет,част от която саГеорги Глушков Президент
            Сашо Везенков Член УС
            Петър Георгиев Член УС
            Симеон Варчев Член УС
            Цветан Антов Член УС
            Иван Чолаков Член УС
            Константин Папазов Член УС
            Иван Джиджев Член УС
            Иван Мирчев Член УС
            Юлия Боянова Член УС
            Александър Чакмаков Член УС
            Камен Тошев Член УС
            Здравко Димитров Член УС
            Росен Барчовски Член УС
            Стефко Станев Член УС
            така ,че май ти не си мноо у ред

  7. Анонимен казва:

    Basketbola v balgariq e poveche mafiq otkolkoto sport !…nqma treniori v yambol vsichko e korupciq…sq shte se poqvqt momcheta, koito imat ili nqmat jelanie, v majkiq otbor i shte se vidi che ne moje da se ochakva nishto ot yambolskata garnitura…ne zashtoto momchetata nqmat jelanie, a zashtoto samite treniori nqmat…nqma q disciplinata…nqma go uvajenieto…sram me e che sam takav golqm fen na basketbola i da v blizko badeshte nqma da ima svetlina za yambol..vsichko vse po- zle i zle stava..

Остави коментар