Баскетболистите на Ямбол загубиха с 68:105 точки гостуването си на Балкан  в Ботевград.Повече от една четвърт Ямбол играе с четирима състезатели на терена и логично инкасира и загуба с разлика.До тази ситуация се стига след като Карун Джонсън е провокиран от Мартин Маринов и не си сдържа нервите,след последвалото спречкване  центърът на Ямбол е дисквалифициран,заедно с всички играчи от резервната скамейка ,заради нахлуването им на терена.карун прави и  близо десетминутна седяща стачка и  мачът е спрян за това време.В крайна сметка загуба за Ямбол ,но и победата на ботевградчани е помрачена от инцидента.Видно е и още нещо-Джонсън е явно много темпераментен,много  кибритлия,но това в никакъв случай не помага на отбора-напротив-носи повече негативи поне на този етап и вероятно ръководството трябва да проведе сериозен разговор с него.

Друг е въпросът ,че реферите буквално са се престарали ,защото  момчетата от скамейката на Ямбол е видно ,че тръгват да тушират скандала.На практика след тяхното дисквалифициране мач няма-а срещата се доиграва.Грозно и тъжно…

 

76 коментара

  1. Диан Иванов казва:

    На снимката ясно се вижда че и Юли е навлязъл на терена.Защо не го изгониха–защото се наакаха.А този възрастният господин дежурният защо не го написа в доклада(а между другото този същият ще е дежурен и на мача с Рилски)?А тези мишоци от Дисциплинарната комисия защо не го наказаха?А техническото на Стоян?След такъв лакът и Кобрата щеше да падне!!!!!!Смешни сте господа!!!!!!

  2. ботевград казва:

    наказаха ни отборите за да не играят срещу рилски спортист,ние винаги сме се уважавали двата отбора и двата града,защото сме най-баскетболните градове в българия.пожелавам ви успех на купата и в първенството.

  3. PBR казва:

    Павлин в момента беше най добрият вариант да замени неможещият или по точно казано неискащия да подава удобни топки ЛЕЙЗАР.

    • H казва:

      che pavlin praveshe minalata godina po 1 – 2 asistencii

    • Анонимен казва:

      луд ли си бе, само идиоти пишат тук…първо павлин не е плеймейкър, а 2/3, второ когато беше тук играеше супер индивидуално (да, много по-индивидуално от тейлър), трето – павлин е супер нередовен играч, видяхме на плейофите срещу Варна каква дупка беше, не казвам че не е талантлив, млад е все още, но е твърде прехвален! не знам каква е тази омраза към Тейлър, играе си човека, оправдава си заплатата за разлика от някои българи в отбора, друг е въпроса, че играе с некадърници и в отбор без добър треньор!

  4. Анонимен казва:

    Нали Павлин беше голямата звезда? ГРАНДОВЕ се бориха за него, някои ми обясняваха тука? Левски му е бил втория избор, а първия чуждестранен гранд? А се озова в Берое.

  5. Анонимен казва:

    xaxaxaxaxa xaxaxaxaxaxaxa xaxaxaxaxaxaxaxa xaxaxaxaxaxaxa xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa xaxaxaxaxaxaxa

  6. Зрител казва:

    Иван Чолаков: „Няма да освобождаваме Карун Джонсън, подаваме жалба до Федерацията”

    Иван Чолаков заяви пред „Делник”, че въпросът за освобождаване на Карун Джонсън изобщо не стои на дневен ред. „Гледах двубоя в Ботевград по интернет, съдиите не свириха обективно и ощетиха доста нашия тим. Ситуацията, при която бе дисквалифициран Джонсън, стана под нашия кош и затова момчетата наскачаха и влязоха на терена. Но нито един наш баскетболист при тази ситуация не е удрял или блъскал състезател на „Балкан”. Ще подадем жалба до Българската федерация по баскетбол, защото така не може да продължава. Не можем да подадем констатация за този мач, понеже формално нарушение на правилника няма, и щом играчи влязат на терена по този начин, те трябва да бъдат дисквалифицирани, каза още за „Делник” Иван Чолаков.
    Депутатът от ГЕРБ е и член на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол, вчера той търсеше разговор с президента на БФБ Георги Глушков, за да се изяснят някои неща по случая в Ботевград. Управителният съвет на баскетболен клуб „Тунджа” обаче днес до обед още не беше се събирал, за да обсъди нещата.
    Чолаков е провел междувременно разговор със старши треньора Радионов, с Джонсън и другите чуждестранни баскетболисти на „Ямбол”. При скандала в залата на „Балкан”, на терена влязоха капитанът Говедаров, Милен Костов, Иван Тенев, Стойо Чолаков и Евгени Иванов. Те, заедно с Джонсън, нямат право да играят в следващия двубой на нашите, който е на 7 февруари, събота…… Мисля че най-правилната ни позиция ще бъде да напълним залата в събота и независимо от резултата да скандираме МАФИЯ и да покажем че няма да търпим подигравките с отбора от страна на съдиите.

  7. Leizar казва:

    Leizar napravi skandala,ne podava na djonsan i drugite,egoist,da si xodi,gorkiqt yambol

    • Анонимен казва:

      Vij statistikata be, sredno po 5 asistencii pravi na mach, podava si i to dostatuchno.Az daje vikam na vsqka ataka toi da strelq, shte vzemem poveche pobedi taka.Kato izleze na peikata i vlezne Tenev ne vijdash li kakvo stava s igrata na otbora? ili s Tenev shte kajesh che igraem super otborno i dobre? Burnas igrae super individualno, kakto i Djonsun – ne Tyler Laser, no glavno e taka zashtoto nqmame dobur trenior, centar koito da vzima borbi.Ne znam ti kakuv chuzdestranen pleimeikur iskash, no Teilur za nashiq budjet i otbor e nai-dobroto, koeto mojem da vzemem, ostanaloto zavisi ot treniora.

    • yambol казва:

      ti lut li si toi e edin ot nai klasnite gardove idvali tyk , nerazbirash ot basketbol izob6to

      • Анонимен казва:

        Лейзър можеше да се нарече „един от най-класните….“ ако е беше взет за SG, а при положение, че е плеймейкър, не знам кое те кара да си мислиш, че е толкова добър?!

  8. sssс казва:

    evalata pavlin ivanov otiva v beroe bravo

    • DVA казва:

      При Минчев може да се развива, в Ямбол не. Трябва ни нов треньор, Юли не респектира играчите, имат го за приятел, не за ръководител.

      • Зрител казва:

        Павлин погледнали ли сте му показателите в Левски,ужасяващи,на един мач има коеф.-9,аз нямам спомен да съм виждал баскетболист с такъв коефициент.Явно момчето е в дупка и Берое е доброто място за него да си върне играта,защото в Ямбол го натоварваме психически с големи очаквания ,а в Ст.Загора ще му е по-спокойно,вижте как заигра там Раднев.

  9. т3ххй казва:

    Да закриват всички отбори да оставят само ЛЕВСКИ, ЛУКОЙЛ, БАЛКАН И Черно Море! Да видим тогава кой ще подпират съдийте !

  10. Анонимен казва:

    Карун да си ходи!Наказаните без заплати!

  11. haha казва:

    pojelavam na sadiiskiq narqdd da pravqt liubov sas vasil batkata i sas 200 kg mu jena

  12. Анонимен казва:

    Значи всяка година пък особено тая ибахти и съдийството навсякъде рязане и вкъщи и навън какво са дъвчат със нас , май е време да изпратим някой съдии малко изнасилени .

  13. smsa казва:

    А Мартин Маринов ,защо не е бил дисквалифициран ?

  14. професор казва:

    Целият цирк го направи „ПЕЛТЕКА“ Карун изобщо не беше виновен,той си взе борбата и М.Маринов му направи нарушение.Ако тримата тъпаци бяха свирили нарушението,нямаше да има сцени.Аз си спомням много мачове в които “Пелтека“ e свирил по безобразен начин,но това беше върхът.Крайно време е съдиите също започнат да ги дисквалифицират.

    • FOAK казва:

      Според мен Мартин Маринов умишлено търсеше контакт с Кароон и след като го получи почна да скача на бой! А тия цикраджии заедно с Хорозово който преди да дойде в Ямбол никой не го беше чувал ни порязаха както винаги ! Това леке от колко време свири мачове, че и международен го направиха ?

      • фен казва:

        Да, „умишлено“ играе баскетбол. Наистина направи фаул срещу Джонсън, но нужно ли беше да получи лакът в лицето – УМИШЛЕНО?

        • FOAK казва:

          Стига глупости той едвам го докосна кво да прави да седи с вдигната топка 2 мин като наказан докато някой от съдийте се сети да свири фаул ли ?

  15. FOAK казва:

    Питам се защо 2 пъти по силния тим се подпира по този начин ! На нас ни беше ясно, че ще паднем, защо тия тримата се изгавриха така с нас! Хорозов до онзи ден беше в Ямбол, а сега се прави на интересен и вече втори мач ни реже стабилно !

  16. fenka казва:

    Razbiram ot maje i iskam da vi kaja che na Teresa ne e rabota na saotbornicite da raztarvavat igrachi te,ima Sadi ima i osraha,ami po tazi logia trqbva i renovate da vlezat

    • fenkakorekciq казва:

      Razbiram ot maje I iskam da kaja,che na terena ne e rabota na saotbornicite da raztarvavat igrachite ,ima sadii i oxrana.tova,che nqkoi ot otbora ne vliza v boi e tochno majka postapka. ,drugiq pat da vlizam ot publikata za po „mujko“po tazi logika.

  17. T!GER казва:

    Karron Johnson veche ne e igrach na Yambol ! ! !

  18. Pikluvci казва:

    Naistina ne e stanalo nishto,gledaite po filosovski ,dano se izvinat i si vzemat pouka za sledvashtiq mach,a shte e po dobre da se preigrae

  19. Predi казва:

    I az bqh sudiq dosta dulgo vreme i ne moje nqkoi kato orlin nikolov za 5 godini svirene da se izdigne do nacionalna kategoriq tova ne e vuzmojno za tova e takuv lainar , a kolkoto do martin horozov predi 2 godini beshe na popravka na testa za sudiite zashtoto ne go beshe vzel tova se sustoeshe v NSA Sofia i mu kazah vsichki verni otgovori i toi za 3-4 godini stana nacionalen sudiq … pulna pornografiq

  20. T!GER казва:

    Ямбол остава без играчи за мача с Рилски спортист

  21. Ивайло казва:

    Интересни коментари ………
    Аз лично повече няма да покажа никакво отношение към Костадин ….. За пореден път показа колко му „дреме“ за отбора. А относно Карун, харесвам го, добър играч е, агресивен, на нас точно това ни липсва, но не до такава степен! Напълно го разбирам, защото специално той винаги е бил ощетен и то във всеки един мач!! Съдиите ни са под всякакво ниво!!

    • T!GER казва:

      Само не мога да разбера ако никой не се беше намесил, Карон Джонсън и Мартин Маринов кой щеше да ги разтърве, съдиите ли ? ? ? Някакви дядковци на по 70 години. Ако аз лично попадна в такава ситуация и отбора ми не се намеси ще се чуствам някак обиден.
      Колкото до Карон спрете да го критикувате той е невероятен играч и това че не всеки мач показва какво може не го прави слаб. Надявам се да не го изгонят по – добър от него сега няма да намерим, а махнем ли Каррон остава Минко Даршавелски . . . Така че правете сметката !

    • Sadiite van казва:

      Sadiite van

  22. Анонимен казва:

    Всички скачат да разтървават, само наш Динко продължава да си чопли носа на скамейката(както и на терена).Т.е. въобще не му пука на момчето.После влиза да играе, има 2 фала, ясно е, че няма кой да го замести и нашия прави за няколко минути три фала.Т.е. пак въобще не му дреме!Не му дреме за съотборници, за клуб, за публика!Аз не съм фен на Ямбол ама ми идеше да го застрелям!И ви се чудя на феновете, че сте склонни да го защитавате.Ако ви харесва си го заслужавате.Само едно ще кажа – не мога да си представя един друг високичък играч – Анатоли Ясински да се държи като лигла така както видях вчера от Динко.Това беше зачеркване на цялата ви история, на всичко което с много труд е постигнато от други.В нормалните клубове по света (не и у нас) на тоя хубостник щяха да му покажат веднага вратата и то с шут.Съжалявам ако на някого не му харесва написаното ама тоя може да е душа човек извън залата ама и в залата е душа.Душичка!А там трябват мъже!

    • Da se razberem казва:

      Da se razberem,edin pat -nie fenovete go za6titavame dinko za6toto:1:dinko pravilno postapva kato ne se namesva v boq,s boi ne se opravq ni6 to,s akal i pisalka se postiga pove4e/ znaem go ot li4en opit/,,,tova za nas be6e majka postapka,2: dinko cql sezon 4aka takiva kato leizal da mu podavat kogato e otkrit,e ponqkoga ne e to4en, no djonsan kolko be6e to4en,3: dinko dokato zagree i go izkarvat za da mu izzzzzzz-sssssstine tqloto,4: nai dobrata diplomaciq e istinata,no kadeto ima more, 6te ima i pirati,,,trqbva da gi maxnat piratite sadii,treneri,igra4i,,,,deto lqgat na igri6teto drogirani,,,,,KRastnika vav filma napravi dovedeniq si sin advokat ,e ne e slu4aino,nali

    • Bravo казва:

      Bravo za dinko ,4e ne sko4i-li4i si amerikanskoto vazpitanie- znae i pravilnika na federaciqta …samo taka…trqbva novi pravila i disciplina za vsi4ko v balgariq

  23. ямбол казва:

    не е станало кой-знае какво!съдиите преиграха стабилно!
    играчите от пейката не направиха нищо повече от това да разделят маринов и джонсън.подходиха много правилно , защото познават карун….това е
    само ямбол !подкрепяйте отбора и не вярвайте много на журналистите,винаги преувеличават!!!

  24. Анонимен казва:

    Карон Джонсън е много добър играч, но много лесно избухва.
    Защо го критикувате само, ако го изгонят по – добър от него няма да намерят на този етап от сезона, колкото до Тони Бърнс неможе всеки път да е на ниво, а за съдиите всеки път ни СЕРЪТ в устата понеже сме малък град но това не ние управдание не веднъж сме побеждавали Лукойл, Левски, Балкан и други отбори въпреки съдийските решения.
    Аз мисля че не би трябвало да се гони никой от отбора, достатъчно е само Чолаков да е на скамейката за да има по – добра организация за да не е така разлигавен отбора !

  25. Otverko казва:

    I pak ne podavaha na kogoto trqbva otkriti pozicii,vsichko

  26. Kukata казва:

    Vsi4ki mnogo se izlojixa,tova,koeto napravixa na terena,nikoi nema da go razbere,nito trenerite,nito publikata,nito referite,,,totalna smqna na glavniq trenior,nema otbor sre6tu nego,ne mu vervat,ne go slu6at,nema avtoritet,,,ot tuk natataka ni6to ne stava samo sas jelanie,trebva obedinenie,sxema na igra ,taktika,ne samo da trenirat,,,tova ne e kolektiv,demotivirani sa,,,novi izbori otgore,ni6 to ne satava SOS,SOS,SOS….

  27. yambol казва:

    glushkov bokluk marinov bokluk aco dolna kurvo kur za balkan ale ale

    • Анонимен казва:

      Глушков че е боклук е ясно
      Че Ацо е боклук съм съгласен
      Но за Маринов не съм той по принцип е много коректен играч и ако е направил нарушение винаги си е признал.А Карун ако не може да си сдържа нервите да ходи на лекар в това няма нищо срамно.За цялата ситуация са виновни така наречените съдий,защото изпуснаха мача с тяхното слабо съдийство.Не трябваше да гонят играчите,защото те влезнаха да спрат разправията.Ако ме питаха мен аз бих предпочел мача да се преиграе.Това нещо което направиха да играят 5 на 4 мен не ме кефи.Поздрави от Ботевград .

  28. yambol shmpion казва:

    glushkov bokluk marinov bokluk aco dolna kurvo kur za balkan ale ale

  29. Анонимен казва:

    закривайййййййййййййййй ебах си интелигентните спортсмени,олигофрени прости,некъдърни и бездарни ,само ревете ,че парите били малко-една стотинка не заслужават .сега ще реват цяла година и ще се оправдават със съдиите

  30. smsa казва:

    А между другото съдиите взеха точното решение с всичките дисквалификации. Играч от пейката няма право да влиза на терена при меле , дори и да се опитват да отделят биещите се . Два такива случая си спомням- единия Рилски с Черно Море другия България с Белгия .

  31. Анонимен казва:

    добре де, американеца ясно, че си изпусна нервите, поне обаче се държа като мъж, а Маршавелски какво направи – истински женски полов орган!Който иска да се обижда, така изглеждаше отстрани.

  32. Случаен казва:

    Грозни сцена, ама този американец наистина няма място на терена!!! Докато играеше не сътвори нищо, а стана причина за невероятен скандал!

  33. Анонимен казва:

    grozni sceni yjas napravo

Остави коментар