Ямболският тинейджър Светлин Керемедчиев спечели  държавната титла на корт в надпреварата на двойки при 12годишните.В тандем с Николай Неделчев от Варна. Стигнаха  до финала, който и спечелиха с 6:3, 7:6 (4).

Това е първа шампионска за Светльо,който тренира и  се състезава  за клуб от Сливен.Успехът  е много значим-Светльо за първа година е в тази възрастова група,при това играе с навехнат глезен,но успява да стигне до първата си държавна титла,като показва характер и качества.На сингъл  Светльо  среща още в първия кръг друга надежда на местния ,а и на българския тенис-състезателят на клуб Ямбол2005 Драгомир Драганов.Двете ямболски момчета  са направили поредния  страховит сблъсък помежду си-Светльо  печели срещу своя приятел ,но отпада в следващия кръг срещу третия поставен в схемата.Победата му в първия кръг на основната схема обаче го нарежда сред първите осем в класирането при 12годишните в страната.

 

 

1 коментар

  1. Анонимен казва:

    По принцип “ тийнейджър“ е някой , който е на възраст между 13 и 19 години, а Светльо е само на 10 ( все още ) , така , че който пише статиите……..
    Иначе БРАВО НА ДЕТЕТО!

Остави коментар