Един от най-добрите играчи минавали през селекцията на Ямбол през последните десетина години –Мартин Дурчев започна тренировки  с тима на Ямбол.Вероятно  е „Поразяващата ръка” да се появи в  официален мач  срещу  шампиона Левски  на 30ти декември.Със завръщането на Дурчев  отборът на Ямбол безспорно вдига  класата си и то немалко-знаем какво може Мартин и как се разви в последните сезони с екипа на Ямбол.Универсалността на 202 сантиметровия топстрелец вещае неприятности на съперниците в  предстоящите мачове в НБЛ.За последно  Дурчев беше играч на испански тим,през септември поигра  в няколко мача в Китай.След това той тренираше индивидуалното във Велико Търново.Очаква се  връщането на Дурата да вдъхнови и местните запалянковци,защото класата на  интелигентния блондин не подлежи на съмнение.Успех Марто!

 

 

31 коментара

  1. аха казва:

    Станимир Маринов,отива във Варна,Павел Иванов също.Ако добавим в нашия състава някой от Митко Ангелов(съмнява ме,понеже семейството му живее в София) или свободния Острев за резервната скамейка,ставаме боеспособен състав с добра петица и равностойна рецервна скамейка.Чудно къде мисли да играе до края на сезона Павлин Иванов,за него нищо не се говори за сега.Дано имаме сили да добавим още един играч за да имаме по-дълга ротация в състава.Победа срещу Левски няма да дойде сама,дано момчетата не подценят разпадналия отбор,и да бием,може и да е с малко.

  2. H казва:

    Следващият, който най-вероятно ще си тръгне от София, е Николай Върбанов. Очаква се националът да подсили Балкан.

  3. 123 казва:

    Нещо да се чува, утре ще има ли мач??

    • Митко казва:

      Дано да има. Да ги бием с 30-40 точки и да пратим Титьо по живо по здраво да реве на рамото на мустака в Белград.

      • 123 казва:

        Дори и да има, няма да е това което ми се искаше. Когато видях октомври месец, че ще има мач с/у Левски на 29 си казах това ще е най-якия мач с най-мн публика този сезон, но няма да стане това…
        А колкото до взимането на някой от Левски , то това ми се струва че трябва да е Ангелов, най-редно ми се струва да си приключи кариерата от където е тръгнал, едва ли ще иска много пари, другите ги разграбиха, а и нямаме нужда след като Дурчев се завърна.

  4. Анонимен казва:

    Дурчев е добър за БЪлгария, навън видяхме какво може. Затова не лошо да слезе на земята, да си намали претенциите и да се върне на правият път, че преди да замине се беше взел много насериозно.Ако не го направи ще се окаже че е един талантлив глупак и ще си остане само с таланта в мионало време.От него си зависи.

  5. MMM казва:

    YSPEH MARTO. IZLEZ SRESHTY LEVSKI I IM POKAJI KOI E SHFA :D

  6. martin казва:

    yspeh dura.mackai levski.ybiitez slabaci.
    :D

  7. Ultras Kukorevo казва:

    Мартине Ямбол те обича. Покажи какво можещ и ни зарадвай отново да ти вдигнем потника до Ясински.

  8. yambol fan казва:

    Abe hora kakvo vi stava slezte na zemqta nali se seshtate che vsichko e svarzano s pari da sme vzemeli S.Marinov oniq drugiq i vtoriq towa e realnosta PARATA.Leizar bil 2 ka xaaxaxx Barnas bil 4ka xaxaxaax nqma da komentiram poveche

    • yambol казва:

      pi4 toni tyk igra 3 vij na kakav post e igral v predniqt si tim i vij kolko borbi vzima na ma4 togava mi govori koi kolko razbira da igrae sega kato leko krilo , no sas vlizaneto na martin i da 4oveka e pisal pravilno martin e topstrelec nakazvashe balkan i levski i lukoil sas po 6 7 troiki dokato toni e dobar no sre6to silnite se krie martin shte dade shiroka rotaciq moje da smeni sveki edin ot 5ticata bez centara martin shte igrae kato 2ika i 3ika toni 3 i 4 a garda e super negovorete bez da razbirate kakvo iskash nqkoi izvanzemno li da vzmem igrae si 4oveka podava pazi i vkarva , ako imash pari za po dobar dai 40 50 hilqdi evro vzemi edin igra4 na nivo evrokap ot vremeto na angenkov nesme imali takav gard , yli beshe super podava dirijira igrata , no vseki e razli4en

  9. dsa казва:

    Универсалността на 202 сантиметровия топстрелец !? Пичове вие сериозно ли го наричате топ стрелец ? Последния сезон беше под 30% … айде моля ви се според мен няма място в отбора ! Помнете ми думата сега пак всички ще са му виновни че не може да вкара и ще се кара със всички в отбора !

    • 123 казва:

      Я кажи някое име, което има място в отбора?

    • Анонимен казва:

      Ти нормален ли си? Ако според теб Дурчев няма място в отбора, кой смяташ че има? Ние да не сме Лукойл…ние сме седмия в класирането, и само може да се радваме, че такъв играч като Дурчев се връща отново в отбора.

  10. martin казва:

    успех дура.

  11. аха казва:

    Лейзър си прави статистиката обаче дава и много асистенции,от много години не сме имали такъв играч,той по принцип си е двойка,ако няма проблеми с тренера и тренировките,не разбирам тогава къв проблем може да има с дисциплината.Карун може и да има подобни проблеми или просто града да не му харесва,но играе,атрактивно с много умение и майсторство,в последния мач имаше 3-4асистенци,колко тежки крила могат да дават по толкова асистенции.Може и да буен на игрището,но това означава че гори..а отделно явно Радионов е благ човек,който не моге да респектира,за тва не става за старши треньор.Късата и непълноценна скамейка,беше основния проблем на отбора. Привличането на Дурчев дава вариативност,ако опитат и с привличане на Острев,равностойните играчи с точков принос стават повече.Дано да намажем ските на „говедата“ във вторник(важните им играчи се разбягаха)и сме в играта.Дано повече не губим нелепо като в Ст. Загора…където разликата в ефективноста на играчите беше,…20 еденици повече за…Ямбол.

  12. FEN казва:

    Lukoil vzema osven H.Zahariev i S,Marinov i D.Dimitrov, a nie pak lapame muhi ! Alo rakovodstvoto – g-n I.Cholakov sledete situaciqta i vzemete pone N.Varbanov pod nosa na R.Barchovski , a i D.Angelov ! Izgonete i tozi T.Laisar i toi ima problemi s dosciplinata ! Ostrev vzemete i mislete i za sledvashti sezoni, zashtoto Teilar e tuk da si napravi statistika i da si vzeme golqmata zaplata i chao , a Ostrev e sarcat boec i s malko podkrepa ot Radionov i rakovodstvoto i parici razbira se i shte igrae dobre za Yambol nqkolko sezona… Sabudete se basketbolni chilqci …

    • аха казва:

      Да направят опити да вземат Острев,а защо не и Освободения от Черноморец висок играч-Илия Милутинович на мястото на Карун+ Дурчев вече е почти сигурен и ставаме боеспособен състав,с добра скамейка,която най-много липсваше на отбора до сега.И се връщаме в играта.Могат да пратят Милен Костов в „Б“ група да се обиграва,тук няма да получава минути.Явно Павлин Иванов,не иска да поиграе в Ямбол до края на сезона.

    • Анонимен казва:

      Сравняваш Острев със Лейзър? хахахах Лейзър вкарва по над 20 точки и 5-8 асистенции на мач, такъв играч досега сме нямали, пък нека да е без дисциплина…юношите ни като са много дисциплинирани ги виждаме какво правят.Миналата година имахме отбор само от българи и кажи колко от тях останаха в отбора ни за този сезон? Отговори ми, разбирачо.

      • 123 казва:

        То дано не са махнали и Карун за дисциплина, не може да е толкова зле , а дори и да е той нека си вкарва по 20 точки на мач + 5-6 борби+ атрактивна игра пък каквото иска да си прави след, преди мачове когато и да е. Лейзър също , и как може да го сравнявате с Острев. Видяхме миналата година само българите какво правят – едно голямо НИЩО и сега ли искате да останат пак само българи.
        Иначе евала на Дурчев, че се завръща, дано да е в същата форма като преди и да няма контузии, може би той ни е спасението. Успех!!

  13. тихомир казва:

    успех дура!

  14. бг казва:

    Пардом ако Левски се разпадне,защо Павлив Иванов да не играе до края на сезона за нас,ако не си намери отбор в чужбина.

  15. аха казва:

    Последно да разбираме ли че Карун е осбоден,щото е неуправляем от ръководството.Жалко беше добър играч,но явно има проблеми с дисциплината.Ще търсят ли играч на неговата позиция.

  16. yambol казва:

    teilar e edinica , moje da igrae i 2 , stanislav e 2 moje da igrae i edno ivan tenev e 1 , martin e 2 i 3 toni barnas e 4 no v yambol igrae 3 sega shte moje da igrae i kato 3 i kato 4 taka 4e povqrvai mi 4e na posta edno shte sme super i stanislav ivan i teilar ste sa tam , pod kosha imame samo edin sarcat stoqn , stoio shte mu pomaga , dinko igrae bez nikakvo jelanie spored men zaslujava po 4 5 minuti na ma4 , trqbva ni hubav centar kato niki varbanov ili iliq milotinovi4 , nqkoi znae li dali amerikanckoto tejko krilo e osvoboden

  17. Митко казва:

    Успех Дура!

  18. yambol казва:

    nie nqmame centar , dinko igrae slabo , stoqn e 4vorka stoio 4vorka , toni barnas moje da igrae kato 4vorka karun neznam dali e v otbora , toi e 4vorka , nqmame centar , gardove imame govedarov teilar ivan , martin , taka 4e centar na mqstoto na karyyn i vsi4ko shte e ok

    • Анонимен казва:

      силен слаб – имаме един център, докато плеймейкър изобщо нямаме. Говедаров и Тейлър са двойки, Дурчев и хърватина са леки крила.

  19. Анонимен казва:

    Левски се разпада. Захариев отива в лукойл, Митко Димитров – във Варна. Ако аз трябваше да избера един, щях да взема Станимир Маринов щото точно единица нямаме, а в подкошието имаме все пак трима.

Остави коментар