Започна четвъртия пореден шампионат по футзал на  Диана Кабел/Оптинет.Оше първия кръг на турнира показа ,че за участие се явяват много добре подготвени отбори ,които в дебютния кръг играеха много мотивирано и на моменти хаотично, но това е нормално-съставите трябва да се адаптират към изискванията на футзала.Ето и резултатите в този първи кръг:

 

Предварителна  група Б:

Куците  мечета-Боец -4:6-елховската селекция   започна много силно мача и поведе с 3:0 ,но след това допусна пълен обрат на терена.В мача имаше добри изпълнения,но като че бойците по-бързо се адаптираха и съумяха да спечелят .

Голдерс Видракс-Межда-4:5-рибарите направиха много силен мач и напълно заслужаваха поне точката,но в този  Межда стигна  до успеха. Двата отбора бяха равностойни и направиха качествен мач.

Мит България-Младоците-7:2-Добър мач за Мит,чийто тим демонстрира опотенциал ,Младоците  допуснаха много наивни грешки в тактическо отношение ,но са отбор с качества  и със сигурност  ще направят далеч по-успешни игри в  следващите кръгове.

Братя Прошляк-Легионерите-6:1- Братята  показват,макар и в попроменен  състава  в сравнение с лятото ,че пак ще  гонят  максимално добро класиране-имат изпълнителите за това.Легионерите са добър отбор,но не успяха да противодействат правилно на съперника в срещата.

 

Предварителна група А:

Язаки-All steps-7:4-Язаки играха много бързо, и имат няколко нови момчета в селекцията си ,които играят и много технично.Танцьорите стояха равностойно,направиха обаче грешки в защита и доста пропуски пред вратата на съперника,на чиято врата блестеше Емин с изявите си.

 

Атлетико-Зорница-9:8-трудна победата за опитния тим на Атлетико срещу младата формация  на Зорница.Атлетико бяха привлекли за мача  най-добрия нападател в Ямболско-Ники Вълев-Гонзо и той ,заедно със съотборниците си трябваше да вложи много усилия ,за да стигнат до победата.За зорница само адмирации за дръзновението и за демонстрираното желание за игра-мачът бе изключително коректен-затова и аплаузи за двата отбора.

 

Силма60-Ел Класик-2:5-Ел Класик демонстрираха мощ и увереност на терена и вероятно отново ще са с главна ромя в шампионата по футзал.Привлекли са няколко качествени играчи и оборът изглежда доста свеж.Силма 60 са безспорно добър тим,но допуснаха повече грешки от съперника ,а им липсваше и мощ в  атака,въпреки ,че пропуснаха няколко добри възможности.

 

Трета смяна-Локомотив-3:1-шампионите от Трета смяна отново демонстрираха  класа и без съмнение отсега могат да се причислят   към фаворитите в турнира.Заслуженото обаче трябва да се отдаде и на Локомотив-ако играят по-спокойно и опитват да играят комбинативен футбол ще са сред най-сериозните отбори в турнира.В мача срещу шампионите тръгнаха да се борят  и това не им позволи да покажат футболните си стойности.

Сега до всички участващи отбори-до организаторите достигна иницирано от участващи отбори предложение  броят на полевите играчи да бъде намален от 5 на 4-това ще позволи  осигуряването на повече пространство на терена,а от другата страна едва ли игровото време на  всеки играч ще падне значително ,защото  заради интензивността на натоварването ще трябва да се прибягва до по-чести смени и съответно ротации на терена.Организаторите  ще отправят запитване до всеки отбор  дали са съгласни с отправеното предложение.Мнения на участващите отбори се приемат и на www.yambolsport@abv.bg

 

 

43 коментара

  1. анонимен казва:

    аре бе митьо казвай програмата и вземи малко си отдели от времето да направиш една статистика с голмайсторите и асистенциите … ще е интересно за всички

  2. Анонимен казва:

    И нека пак да ви запозная с някои правила по истински футзал за който претендираме че играем :

    Аут[

    Аут се нарича положение, при което топката е излязла („с цялата си окръжност“) извън очертанията на игрището, през голлинията, като преди това е била докосната от играч на нападащия отбор. Вкарването на топката от аут е метод за подновяване на играта. Топката се хвърля с ръка от всяка точка вътре в наказателното поле от вратаря. Вратаря извършва вкарването на топката от аут с ръка в рамките на четири секунди след като е готов да направи това.

    • Анонимен казва:

      Футзалът е колективна игра, която се състои от два отбора, по пет човека във всеки, един от които е вратар.

      • Анонимен казва:

        Дългата дузпа е пряк свободен удар,започващ с 6-тия акумулиран фал през всяко полувреме в играта футзал.Играчите от защитаващия се отбор не могат да построяват стена при този вид свободен удар. Ударът се изпълнява от специално определена точка извън наказателното поле, която е на 10 метра от голлинията. При всеки следващ фаул след петия се изпълнява дълга дузпа. След края на полувремето фауловете се зануляват.

    • Анонимен казва:

      kakuv istinski futzal igraem, ti lud li si? To trqbva da ima po 5,6 cherveni kartona vseki ma4, ako igraem futzal

  3. AS7 казва:

    Стига сте мрънкали за тези пари, все едно ви искат хиляди. Може да оставяте по 100 лв на вечер из кръчмите, а тук за някакви 3,4 лв на човек правите изречение и смятате на Колев колко му оставали.

    • mr Fan казва:

      mi aide za tezi pari da igraen s hubava topka I pone potnici da ima a kvo 6te kaje6

      • 777 казва:

        Abe stiga ste mu pravili smetkata…kolko mu ostavat i kade sa parite,kato ne vi iznasq se otkazvaite,,,sme6nici za 3lv.Neka i toi da vzeme ne6to …ako vzima izob6to,po zle ste i ot jeni….

        • Анонимен казва:

          17 отбора по 240лв.(12 мача по 20лв.)+17 по 90 лв такса прави точно 5610лв. Е не са никак малко за един турнир. След като се ангажира Колев нормално е да прибере някой лев.съдии,зала,оператори и т.н. наемът на залата не е никак малък.

          • Анонимен казва:

            Така е прави сте но нека поне малко по организирано там 5-6 карпи за парцали могат и без пари да се вземат да се подсушава малко тази зала влажно е по пода на места и се пада много жестоко :)

          • до счетоводителя казва:

            наемът е 30 лв на час-от 11-до 18 -7 часа по 30лв.-само 210лв.наем.после на работника от гимназията-извънреден труд-поне 20-стават 230-40ориентировъчно-ами на рефера-поне 30-40 на стоян-стават 270-80-на операторите ,за коментар на другото момче-сложи ги минимум 350лв на кръг-едно на друго тук са минимум 4200-4300лв.,ами други разходи…няма ли-за топки ,още куп други неща-знам че са купени нови мрежи-за вратите се дава наем,-ами там още поне 300-400лв.От другия кръг има и фелдшер-20-25 кинта и на него- по 12кръга-още триста-ами се станаха пет бона дотук-а със сигурност има и други неща за купуване-това са приблизителни суми-със сигурност са и по-малки отколкото ги посочвам.Другото дзнайте ,че отборите на малките плащат по-малки такси и за участие и за мач–е ква стан тя-май-,че някой дава пари за да го има този турнири големи простаци са сметкаджииите – да знаеш.Вместо да сме благодарни ,че ги има тези турнири пишете глупости.

            • Анонимен казва:

              pravilno

            • Анонимен казва:

              Смяташ като инкасатор на тока :D тука 50,там 100,още 200 и станаха хиляда:D Аз не му държа сметка…просто една проста сметка на бюджета.Той каквото иска да ги прави.Евала,че се е захванал.

  4. Анонимен казва:

    povtorenie kude moje da gledame na sre6tite ??? nito 4as na sre6tite i koi 6te davate ste pisali nito ni6to..

  5. LOKOMOTIV казва:

    Nie sme suglasni s promenite !!! golqma tupkanica i razpokusana igra e ina4e…

  6. anonimen казва:

    ave da ostane taka,kolev kakto po4na taka da e stiga si pravil promeni, ako iska6 da ostanat vatre samo vratarite a xaxaxaxaxax palqk

  7. anonimen казва:

    dolo gore turnira e dobre ama tozi sadiq pak razvalq ma4ovete,da sviri realno, mi6kata da ne otka4am
    xaxaxxaxaxxaxa

  8. безпристрастен фен казва:

    момчетата от Зорница много хубаво ме изненадаха. Очаквам все интересни неща от момчетата Браво

  9. Анонимен казва:

    dd

  10. Анонимен казва:

    ei atletiko tqq hames ot va6tre mai mu e 4ujda dosta

  11. anonimen казва:

    Mitko , stoish i se chudish kva glupost da izmislish samo……kvi sa teia gluposti 4+1…..

  12. mr Fan казва:

    nikakva promqna ne e nujna ot tova koeto gledah stanaha mnogo dobri machove. I mislq 4e turnira e dosta silen s mnogo dobri izpalniteli. Na bratqta sht im bade trudno da za6titavat 1voto si mqsto ot lqtoto vidq se 4e izpitvat trudnosti dobre che be6e vratarqt im da gi izkara inache mojeha I da zagubqt

  13. б казва:

    Tova predlojenie 100% e na treta smqna.

  14. Анонимен казва:

    Az predlagam da se smeni topkata,tazi s koqto se igrae e ujasna,za futzal e ama nikoi ne e sviknal da igrae s takiva pyk i teq sa mn dyrveni

  15. Зорница казва:

    И ние сме против евентуалната промяна ! :)

  16. атлетико казва:

    Не сме съгласни

  17. БОЕЦ казва:

    И ние сме против…

  18. yazaki казва:

    kolev i nie ne sme saglasni,ako te interesuva de…pishem ti tuk,zashtoto znaem,che nqma da ni zvannesh hahaha a i mejdu drugoto komentara ti mi se struva malko netochen.propuskite bqha 20 chisti gola propuska za nas i 2-3 haotichni udara za all steps.no karai…zdrave da e…ne e tova nai-vajnoto…

  19. Анонимен казва:

    abe.eiiiiii-stiga-prastotii,turnira,zaposhna

  20. Ел Класик казва:

    Ние сме против Митак!

  21. ? казва:

    Някой може ли да обясни къде отиват всички пари които всеки 1 отбор дава ? Щото не ми е ясно къде отиват по тия 90 лв която е таксата на отбор ? И не може от езиковата на ден да искат за 8 мача по 320 лв на седмица при положение ,че нито парното работи нито нищо.

    • Анонимен казва:

      Много си прав и освен това незнам как беше в първите мачове но ние играхме в едни от последните и подът в залата беше мокър от влагата адски много се хлъзгаше и уж 90-то лева за подръжка а неможа по едни карпи или там стирки да жземат да се подсушава.Разбирам,че е нормално,но нормално е и да се вземат някакви мерки.

  22. Участващ казва:

    Митко не прави глупости…Така формата е добре.Винаги сме играли 5+1.Най-вероятно ЕЛ Класик искат промяна ;)

  23. Анонимен казва:

    togava ti namali parite koito iska6 na otbor ,mitio spirai sa ve4e ,turnira po4na

  24. Анонимен казва:

    ne-sme-saglasni

  25. Анонимен казва:

    da-si,kazal,predi-da-se-zapishem-nikoi-nqmashe-da-kartotekira-tolova-sastezateli-stiga-veshe-pravilata-bqha-napisani-ne-razvalqi-turnira-tova-shte-dovede-do-karanici-v-otborite-koi-da-igrae-pisal-si-kakvi-sa-pravilata-predi-turnira-ne-go-razvalqi-koito-otbori-i-dvata-sa-saglasni-da-igraqt-kakto-si-iskat-no-ima-li-otbor-koito-iska-da-se-igrae-5-plws-1-drugiq-otbor-e-dlajen-da-igrae-sashto-5-plws-1-p.s.-pisha-s-tireta-she-ne-mi-bashka-shpaciqta-g-n-kolev-koito-otbor-ne-iska-da-igrae-da-se-otkazva-nali-predvaritelno-imashe-pravila-tezi-iskaniq-da-si-gi-navrat-v-gazovete-da-se-naushat-da-gubqt-a-ne-da-tarsqt-vinata-v-sastezatelite

Остави коментар