Готова  е програмата  за първия кръг в предварителните групи на шампионата.Екипът ни имаше технически проблеми и едва сега успяхме да го отстраним и да публикуваме часовете на мачовете:.Ето и програмата за срещите в двете групи:

Първи кръг-група Б:

 

11.00-Куците мечета-Боец

11.50-Голдерс Видракс-Межда

12.40-Мит България-Младоците

13.30-Братя Прошляк-Легионерите

Изгрев-почива по програма

 

Първи кръг-група А:

14.20-Язаки-All steps

15.10-Атлетико-Зорница

16.00-Силма60-Ел Класик

16.50-Трета смяна-Локомотив

Бакаджик-почива по програма

Ето и наредбата за състезанието:

НАРЕДБА ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА V  ТРАДИЦИОНЕН ШАМПИОНАТ ПО ФУТЗАЛ

ЗА КУПАТА НА „Диана Кабел/Оптинет”

 

Раздел І

Общи положения

1. С тази наредба се определят реда и условията за организиране и провеждане на Шампионат по ФУТЗАЛ за купата на „Диана Кабел/Оптинет”

2. Целта на шампионата е развитие и популяризиране на мини футбола и футбола на територията на община Ямбол

3.Шампионатът се провежда на в залата на ГПЧЕ

4. Шампионатът  се играе с топка за футзал  размер № 4.

5. Шампионатът се провежда ежегодно на територията на община Ямбол за четвърти  пореден път

 

Раздел ІІ

Право на участие

6. В шампионата имат право на участие свободно сформирани отбори с платена турнирна такса , които се ангажират да спазват настоящата наредба.Всеки отбор заплаща преди срещата си таксата за участие в предстоящ мач.В противен случай не се допуска за участие в мача и може да загуби служебно след изтичане на определения в наредбата петминутен срок

-преди мач реферът или представители на организаторите могат да направят поименна проверка на отборите,като ако бъде установена нередност със състезател –той не се допуска до участие в мача

7. Един състезател има право да участва само в един отбор,като може да смени отбора си след изиграването на половината от мачовете в шампионата/на полусезона/ и след като заплати такса от 10лв.

8. Нямат право на участие състезатели, картотекирани в „А” и  „Б” групи от Държавното първенство за сезон 2014 / 2015 година.

9. В шампионата имат право на участие  сформирани отбори от цялата страна.

10. Картотекиране в даден отбор на неограничен брой нови състезатели се разрешава по време на шампионата

Раздел ІІІ

Брой на състезателите

11. Максималният брой на състезатели от всеки един отбор е до 18.

12. Мачовете се провеждат във формат 5+1 полеви играчи с неограничен брой смени

13. Резервите са в състав до 12 състезатели от отбора плюс 2 ръководители. Резервните състезатели стоят зад/встрани от вратата срещу половината, в която играе техния отбор, като на полувремето сменят местата си.При смяна се уведомява съдията и смяната не може да бъде извършена,ако заменяният състезател не е напуснал терена.Смяната се извършва в центъра на терена.

14. Състезателите посочени в първоначалния списък не могат да бъдат заменяни с други до приключване на турнира.

15. Срещата се играе между два отбора, всеки от които е съставен от не повече от 6 състезатели, един от които е вратар.Когато след изгонване или контузия на състезатели останат по-малко от 3 състезатели в един отбор, срещата се прекратява.

Раздел ІV

Облекло на състезателите

16. Играчът не трябва да носи нищо по време на мач, което е опасно за другите състезатели.

17. Стандартната екипировка на един състезател се състои от: фланелка, гащета, чорапи и специални футболни обувки /маратонки, гуменки с гумени подметки или от друг подобен материал/.

18. Фланелките са състезателите трябва да бъдат номерирани, и всеки играч от един и същи отбор да носи  различен номер. /На отборите ще бъде даден срок да приведат екипите си според изискванията на организаторите до третия кръг в първенството –в противен случай могат да бъдат отнемани по 2 точки на мач

19. На вратаря е разрешено да е с долнище на анцуг. Екипът му да бъде с цветове, които лесно да го отличават от другите играчи.

Раздел V

Начин на провеждане на шампионата:

20. Първенството  по футзал на Диана Кабел ще се проведе в два етапа- първият включва мачове всеки срещу всеки н предварително определените А и Б предварителни групи ,след това  първите три отбора  в класирането на двете групи  сформират първа шестица,вторите три- втора шестица и третите три-съответно трета шестица,като  във втората фаза отборите започват начисто участието се-ш.е. не се зачита активът от първия етап.Във втория етап се играе всеки срещу всеки

21. Класирането на отборите в групите се осъществява по броя на спечелените точки, като за победа се дават три точки; за равен мач – една точка; при загуба – нула точки. Ако точките на два или повече отбора са равни, класирането се определя по критерии в следната последователност:

а/ резултат от прекия двубой;

б/ обща голова разлика;

в/ повече отбелязани голове;

г/ жребий –когато се касае за определяне на първото място и два отбора имат абсолютно еднакви показателиможе да бъде насрочен допълнителен мач между двата състава

 

Раздел VІ

Статични положения

22. При изпълнение на начален удар, странично хвърляне, противниковите състезатели трябва да бъдат на разстояние най-малко 2 м от топката, а при свободен удар и ъглов удар отстоянието трябва да е три метра

23. Страничното хвърляне се изпълнява с крак. При изпълнение на страничното хвърляне от негов съотборник вратарят няма право да хваща топката с ръце.Вратарят няма право да хваща топката с ръце и ако тя му бъде върната от съотборник

Наказания и санкции:

24. -Всеки шпагат или опит за такъв се счита за нарушение и се санкционира с жълт картон.

-За второ такова нарушение играчът получава втори жълт и съответно червен картон.

-С жълт картон се наказва всяка неприлична реплика жест или пререкания със съдията на мача, а по решение на рефера ,той може да покаже и директен червен картон на провинилият се състезател.

-Единствено капитанът на отбора има право да комуникира по време на мач със съдията на мача.

-В шампионата няма да се толерира грубата и безотговорна към здравето на противниците игра и при груби изяви или опит за такива извършителят може да бъде санкциониран с директен червен картон.

25 25. Отбор, неявил се на терена 5 мин. след определения час за срещата я губи служебно. Резултатът от служебната загуба е 3:0. Ако даден отбор не се яви за две срещи автоматично се изключва от турнира

26. Наказанията за провиненията на състезателите се определят както следва:

1. жълт картон-състезателят се отстранява за две минути от игра:

- играч с втори жълт картон се отстранява  от игра до края на срещата, отборът му играе с човек по-малко.

2. червен картон:

- състезател получил червен картон се отстранява от игра до края на срещата и не може да стои на резервната скамейка, а отборът му играе в намален състав до края на мача

- състезател отстранен от игра (червен картон) за саморазправа със съотборници, противникови състезатели, съдии или други лица, се отстранява до края на турнира.

27. Водачи на отбори, треньори,стоящи на резервната скамейка се наказват за некоректно поведение към длъжностни лица, състезатели от противниковия отбор и зрители и могат да бъдат санкционирани с червен картон.

 

Раздел VІI

Отбелязване на гол

28. – Гол не се зачита ,ако вратарят от игра хвърли топката с  ръка, без друг да я е докоснал.

- Гол от странично хвърляне може да бъде отбелязан.

- От ъглов удар може да бъде отбелязан директен гол.

 

Раздел VIII

Продължителност на срещата

29. Продължителността на срещите е от 2 равни полувремена по 20 мин. всяко, между които има почивка от 5 мин.

30. Отчитането на времето трябва да става от съдията на мача

Организаторите си запазват правото на промени в програмата,която e публикувана в сайта www.yambolsport.net в секцията АФЛ”Диана Кабел/Оптинет”.Там ще се публикуват и решенията на Жури д,апел ,както и текущи съобщения на организаторите и временното класиране и резултатите от играните мачове.Всички срещи ще се снимат и излъчват в програмата на ДТВ.

 

 

19 коментара

  1. Неутрален казва:

    От това което видях в първите срещи спорет мен нивото е с пъти по-ниско от миналогодишния турнир повечето отбори залагат на битката и единоборствата а това определено не е особенно приятно за гледане но пък от друга страна това показва голямото желание на момчетата въпреки не големите си футболни качества но пък това е най-важното -ЖЕЛАНИЕТО

  2. Milanista казва:

    Митьооооооо пускайте мачовете стига сте давали реклами едни и същи вече 2 часа ги въртите

  3. Анонимен казва:

    yazaki – all steps 7 ili 8 na 4

  4. Анонимен казва:

    napishete-rezultati

  5. Анонимен казва:

    mnogo novi otbori ima

  6. anonimen казва:

    Pokanete i Tundja da u4astva,ama da ne vzemete da gi biete kato Kazanlak,po malko.

  7. Анонимен казва:

    Къде видя да се говори за титулярен състав?

  8. DO DIMITAR KOLEV казва:

    14. Състезателите посочени в първоначалния списък не могат да бъдат заменяни с други до приключване на турнира. /// Kvo oznachava tova che kakuvto e startoviq sastav v 1viq mach na otbora mi shte bude takuv do kraq na turnira i nikoga ne moje da se smenq titulqrniq sustav li ?

    • Анонимен казва:

      Не има предвид че примерно ти си се записал за отбор А а някой твои приятел иска да играе за твоя отбор той няма право да се записва на твое място а ти да напуснеш турнира :) надявам се да ме разбра :)

Остави коментар