Баскетболистите на Ямбол победиха Черно мореПорт Варна  с 81:80 точки във втория контролен мач между двата отбора.Мачът започна много равностойно  ,като се заигра кош за кош и първата четвърт  завърши наравно-18:18.

През втората част домакините бяха по-организирани  и креативни в атака,а сполучиха да направят и добри защити  и на полувремето водеха с 46:32.През второто полувреме варненци заиграха много активно,тръгна стрелбата  на Йевджич и преди последните десет игрови минути те намалиха пасива си на  6 точки-55:61 за Ямбол.В последната част моряците продължиха да действат резултатно в атака ,а агресивната им защита успя да затрудни домакините-стигна се до изравнявания и размяна на лидерството в резултата.Ямбол обаче имаше в редиците си мълниеносния  Тони Барнас,който  се нагърби с отговорността да завършва атаките на Ямбол в заключителните минути и показа безспорна класа.

Секунди преди края  на мача ямболският тим изигра по-правилно  ситуациите в защита и нападение и с това бе спечелена и победата.Хърватското крило Барнас приключи с 23 точки и 13 бори,Стойо чолаков вкара14 точки,взе и 5 борби,с 16 точки приключи капитанът на тима Говедаров.За състава на моряците най-резултатен бе Ники Стоянов с 19 точки,а хвана и осем борби.Йевджич вкара 13точки,с 11 точки приключи Асен Великов.

 

7 коментара

  1. Анонимен казва:

    В Ямбол пристигна американският баскетболист Далис Джойнър. Той играе като център и тежко крило. Висок е 203 см. и тежи 113 кг. Роден е на 24 февруари 1990 г.
    Четири години Джойнър играе за университета Stony Brook, като в последната си година на колежанско ниво записва по 8.8 точки и 6.5 борби.
    Първият му професионален контракт е в Израел. Сезон 2013-14 играе в словашкото първенство за отбора на Риекър Комарно. Там има статистически показатели от 11.9 точки и 8.3 борби.
    Новият в Ямбол пристига от отбора на шампион на Швейцария Лугано Тайгърс, където изкарва част от предсезонната подготовка.
    Качествата на Далис Джойнър ще бъдат проверени на предстоящият турнир в Ботевград, където Ямбол ще играе с домакините от Балкан (22 септември, 16.00 часа) и румънците от Крайова (21 септември, 19.00 часа).

  2. IIIIIIIIII- казва:

    -wzemete edin polqk be

  3. Анонимен казва:

    Jawan otiva v Litva

  4. Анонимен казва:

    Amerikaneca kolko vkara? i ukraineca zashto ne igrae?

Остави коментар