Втора поредна победа в първенството на югоизточната В аматьорска футболна група записаха  играчите на ямболския  Тунджа1915.В домакинството си пред над300зрители на градския стадион те победиха  състава на Загорец от Нова Загора с 1:0.Двубоят започна много добре за ямболския тим,който овладя  инициативата и диктуваше развоя на събитията на терена.Заредиха се и опасности към вратата на съперника ,в основата на които бяха Николай Вълев-Гонзо и Сашо Андонов.При една от акциите -в 25тата минута Дилян Димитров изведе Андонов по крилото ,той центрира точно и централният нападател -Вълев с глава направи  вратаря на гостите безпомощен.До края на полувремето ямболският тим още  няколко пъти  осъществи  отлични слизания към вратата на гостите ,но младият Андонов,който заслужава много висока оценка за изявите си в мача  пропусна.

Николай Вълев с втори гол в шампионата на В групата.Попадението му донесе победата срещу Загорец

През второто полувреме гостите   опитаха да променят нещата ,хвърлиха се   в мача,но това доведе единствено до грозни сцени,декорирани обилно с жълти картони от рефера Тютюнджян.Докъм средата на второто полувреме ямболските футболисти създадоха още две опасности пред вратата на гостите ,но отново се разминаха с гола.След това   се видя , че липсата на подготовка си каза думата-както сме съобщавали отборът се събра седмица преди първенството  и поотпадна физически.На съперника обаче не беше позволено нищо друго освен да има инициативата на терена.Нозвозагорци,в чийто редици личаха имената на играчи,подвизавали се и в А групата,стигнаха до два удара извън очертанията на врата-единият ,от които с глава,а отправиха и един тежък удар в рамките на вратата,спасен с вещина от ямболския врата Даниел Желев.В заключителните минути на мача много стабилно игра ямболската защита,а се видя  че Станимир Димитров е сърцето на отбора  и той ,въпреки  умората хвърли огромни усилия в средата на терена ,за да руши  противниковите атаки.Всички останали от тима също заслужават висока оценка-момчетата се раздадоха за кеф на  зрителите и показаха  по категоричен начин ,че този тим има запазено място на футболната карта на страната  и трябва да се направи необходимото ,за да се помага на отбора.При подобни игри броят на феновете по трибуните ще продължава да расте.момчетата и техния треньор  заслужават едно голямо Браво! Аплаузи и зца човека ,който се нае в много труден момент да спасява ямболския футбол-Жельо Петков.

Пълен запис на мача гледайте тази вечер от 22.10 и от  14.00 утре  в програмата на  по ДТВ.

 

44 коментара

  1. Анонимен казва:

    koi e toq ludiq deto samo govori za politika

    • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

      няма как да не се намеси политиката, когато от общината са решили да пренебрегват младежта на Ямбол, заради партиини и лични причини. Неможе две години да се бяга от срещи с хора искащи да спасят единствения футболен клуб. Неможе единствения стадион в областния ни град да е символ на разрухата.

  2. Анонимен казва:

    Жельо е толкова глупав хвърли толкова много пари преди години и на края се отказа да влезе в б група но тогава имаше пари за пране но сега ще го видим ако общината не му даде какво ще прави

    • горов казва:

      млъквай бе капут-марш на коневръза

    • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

      Ti psiholog li si, che si davash mnenieto, za hora koito sum sigoren, che dori nepoznavash. Nie yambolii sme blagodarni, na Jelio, che se zaeha s tazi trudna zadacha, balgodarni sme i che predi 2 godini ni dariha s tolkova dobri momenti. A shto se otnasya do tvoyata zavist, nakraya tya shte te razyade otvutre.
      ZAVIST = RAK

  3. Анонимен казва:

    Кога ги е тренирал като децата им се даваше по една топка а те в кафето с хасковските некадърници и коста играеха карти и пиеха в несвяст незнамк кой ги е изпратил ядоха и пиха на корем защото не им плащат а тези лицензи всеки може да си го купи но тъй като жельо е толкова прост и не разбира от футбол.нека си дава парите затова футбола е на това положение некадърни президенти

    • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

      abe koi ni dokara do 1/8 final, koi ni dovede ot dunoto na klasaciyata do 2ro myasto. Neka da gledaame v nastoyashteto, a imanno obshtinata da napravi remont na edinstveniya ni stadion i da uvelichi subsidiyata za futbol, kakto i za batuta.

    • горов казва:

      и ти марш на село,мангасар!

  4. anonimen казва:

    Mnogo ste mi interesni,kak moje da kometirate rabotata na treniorskata 6kola kato ne poznavate rabotata i,6tom e lesno plati si i ti i poemi otbora da vidim kolko razbira6.

  5. anonimen казва:

    ostavete horata da rabotqt spokoino.vse ne6to vi pre4i,dopredi dve sedmici ni nqma6e na kartata sega i pretencii imate.

    • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

      abe mani gi teya provukatori, to e taka, vlizat i izmestvat pogleda na drugade kato za celta sa sposobni i da suzdadut problem, s edinstvenata cel partiikata im da specheli izborite. Slavov stadiona koga i uvelichenie na subsidiyata.

      • Анонимен казва:

        tsi bolen mozak gerb sa nai 4estnite

        • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

          daaaa, kolko chestno zamraziha pensiite, kolko chesno podslushvaha cyala Bulgariya, kolko chestno s durjavniya samolet razkarvaha folk pevici, kolko chestno zatriha malkiya i sreden biznes, kolko chestno praviha zamyana na imoti, kolko chestno prebivaha protestirashtite, kolko chestno zatriha BAN i cyaloto ni obrazovanie, kolko chestno Slavov 2 godini byaga ot sreshti s horata iskashti da spasyat kluba. No kakvo li razbiram az v sravnenie s choveka pishesh s cifri vmesto s bukvi.

        • Анонимен казва:

          Ти си ЛУД!

  6. anonimen казва:

    Tova ce ti si nekadaren,i si bil izgonen ot Sliven,ne zna4i 4e treniora ne razbira,a za da vzeme6 licenz trqbva da u4i6 i da pokaje6 4e pritejava6 znaniq i umeniq.

    • анонимен казва:

      като знам колко неграмотници взеха лиценз от тази треньорска школа която е пълна пародия измислена само за пари,не мисля че това е гаранция за кадърен треньор.превъзходната проститутка и добрия треньор се раждат със заложби за тези професии.трябва само да попаднат на точното място и да се докажат.

  7. anonimen казва:

    Koi nabor e provalil,sigurno e 92-nabor,deto pravilno izgoni vsi4ki nekadarnici,a 6to se otnasq za ka4estvata mu 6te vi napomnq 4e predi da doide v 6kolata Neftohimik i Beroe vi bieha s po 8 gola,a toi za edna godina rabota i zapo4na da gi bie nared,a s dublira6tiq otbor zavar6i vtori v Balgariq,pobejdavaiki Levski,Cska,Slaviq,4Erno More,kato domakin i kato gost ne kato tebe da igrae v vtoriq otbor na Boqdjik na selo.VAV momenta v A i B grupa ima nad 25futbolisti na koito e bil trenior,a ot malkite mislq 4e bqha nabor 98,ima futbolisti kapitan Na Cska,futbolisti 3-ma nacionali,ot Liteks,Ludogorec,Beroe,Botev-plovdiv.Kogato faktite govorqt,i bogovete mal4at.

  8. Анонимен казва:

    Кой е гениален треньор провали цял набор в сливен незнам кой му е дал лиценза та той няма никаква спортна терминология не може да се отказва правилно.добре че има опитни играчи

  9. Анонимен казва:

    Аз също съм от Елхово и се радвам, че Ямбол има отбор и участва във В група, дори идвам на мачове, когато мога и ви подкрепям. Това делене е супер смешно, от един край сме и се познаваме всички, стига с тия глупости.
    САМО ТУНДЖА!

    • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

      emi da, ama se vkluchvat provukatorcheta, koito moje i da sa partiini lichnosti za da ni skarat, taka da namalyat broya na poseshtaemosta na stadiona i da imat opravdanie za nishtojnata subsidiya

      • бат саско казва:

        Това деление го прави едно малограмотно и малоумно момченце от елхово,иначе нямам нищо против града ви и отбора.

  10. Анонимен казва:

    az kato vi kazah che imame genialen trenior vie se smqhte

    • ФЛОРЕНТИНО ПЕРЕС казва:

      КАКВА Е ТРАНСФЕРНАТА ЦЕНА НА ТОЗИ ГЕНИАЛЕН ТРЕНЕР, ЧЕ КАРЛО НЕЩО НЕ МИ ДОПАДА.ГОСПОДА ЛЮБИТЕЛИ НА ЯМБОЛСКИЯ ФУТБОЛ СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА И БЪДЕТЕ РЕАЛИСТИ ИНАЧЕ НЕ ПОМАГАТЕ НА ОТБОРА.

      • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

        realno moje da se pomogne na otbora ako
        1 idvame na stadiona i si plashtame biletite;
        2 linchuvame kmeta i ostanalite obshtinari;
        3 gerb zagubyat izborite
        4 stoim zad rukovodstvoto na kluba i ne se vliyaem ot takiva kato teb

  11. Анонимен казва:

    Наистина си прав не виждам никои от тези момчета явно наско и альоша помогнаха илия да събере отбора да спасят ямбол за да пратят стралджа в а окръжна и нормално е тези ямболски момчета да играят отново при жельо да е жив и здрав наско че остави ямбол в група вместо да се застъпи за стралджа той и альошата ги пратиха в а окръжна

  12. Анонимен казва:

    Стига стези супер лативи защо жельо не взе отбора предишния сезон а чакаше наско да даде някои лев за да прецака стралджа да вземе футболистите както и от сливен сложи тошко за да му ползва лиценза жельо през това време викаше ямболските момчета да играят малки вратички създаде конфликт на тренировка бяха само сливенските момчета наско мълчеше илия също

    • Анонимен казва:

      Как да го вземе от мангала илия,аз ако ти кажа да направим фирма ,но ти ще внесеш целия капитал,а аз ще имам да ти давам половината,но да сме равноправни съдружници,ще се съгласиш ли.

  13. anonimen казва:

    nikoga ne sme imali po podreden otbor,o6te pove4e ot na6i mom4eta,othvarleni ot drugi otbori i kogato Jelio nameri to4niq 4ovek da raboti sas tqh sam siguren 4e o6te dogodina 6te ima o6te mladi mom4eta koito 6te badat gotovi da iznasqt bitkite v V grupa.

  14. anonimen казва:

    NaElhovo iskam da kaja 4e pod tazi statiq se pravqt komentari za V grupa,a ne za ma4ovete ot oblastnata grupa i molq izkazvaite se pod statiite za ma4ovete vi na selo.

  15. anonimen казва:

    Ne vijdam komentar na negramotnika za porednata slu4aina pobeda na Tundja?

  16. elhovo казва:

    eiii qmbulski chukunduri da vi ibem maikata

    • бат саско казва:

      трай бе елховски неграмотник,таз година доста отбори ще се изреждат и на ваща майка в областната група ,гащите няма да си обуе горката. май завиждате на отбора от ямбол,че желко пое отбора и не взехте от играчите на ямбол.айде сега смучете си чурките и стига сте плескали тук .тук се изказват само фенове на тунджа

    • Анонимен казва:

      Ей Мангал от Елхово ли си от На майка си г.за ли си паднал бе БОКЛУК.Забранено ти е да пишеш тук!

  17. Anonimen казва:

    brawo momocheta nai veche na Stambata i n gONZO NO I drygite momcheta bqha strahotni!

  18. anonimen казва:

    bravo na Mom4etata,Na Jelio Petkov i na treniora Rosen Petrov 4e ne se upla6i da poeme otbora samo sedmica predi parvenstvoto,otbor bez podgotovka,vijda se 4e ne ni dostigat fizi4eski sili,no otbora e podreden mnogo dobre kogato se za6titava,i vijdam 4e dobre si vodi ma4ovete i otnovo napravi pravilnite smeni,za da moje da osveji sastava.Sega ni predstoi mnogo trudno gostuvane v Asenovgrad,dori i da ne spe4elim,ma4a 6te ni bade mnogo polezen,za da moje da se natrupa igrova praktika.Uspeh na Tundja.

  19. бат саско казва:

    честита победа ,момчета,продължавайте все така да се раздавате,специялни поздрави за краси андонов

  20. NAKEFIHTE ME казва:

    BRAVO MASHINI SAMO TUNDJA195-sled 3-4 kraga momshetata shte badat i fiziceski po dobre-no vajnoto e she si dadoha sarcata za pobedata siguren sam she shte ima i poveshe publika za napred vse pak sme otpusuarski period a tozi otbor izgraden samo ot-QMBOLSKI MOMSHETA IZQDE TREVATA I BI -zagorec otbor koito pokaza selskiq si mantalitet,a tozi twtwn li e kajun li e ne stava za sadiq jezi selqni ot zagorec ne sprqha da go psuvat i zaplashvat a toi izgoni edinstveno edin ot rezervnata im skameika-a vratarq im mangala neuadaren go napsuva na maika pred celiq sektor s qmbolski fenove-ne mi se misli kak se igrae v nova zagora s tezi selqni-SAMO TUNDJA1915 BRAVO MOMSHETA,BLAGODARNOST I NA G-N JELWO PETKOV-BATE TI SAM VIDQ VARNA PUBLIKATA NA STADIONA A S TOVA RAZDAVANE NA MOMSHETATA PUBLIKATA SHTE STAVA VSE POVESHE-A I TUNDJA 1915-OT URAG NA KRAG SHTE STAVA PO SILEN OTBOR-BRAVO I NA ROSEN PETROV

Остави коментар