Ямболски  регион ще има два представителни мъжки състава в първенството на югоизточната В аматьорска Футболна Група.Тунджа1915 продължава участието си в първенството,след като в последния момент ,човек ,който е много уважаван от футболистите и явно много обича играта подаде ръка на клуба.Все още няма  се върши организационна работа ,като се дводят разговори с футболисти  за  привличането им в тима.Факт е ,че отборът няма да има достатъчно време  за подготовка и вработването ще става по време на първенството,но най-важното е ,че отборът ще го има.В първия кръг на шампионата във В групата Тунджа 1915 ще гостува на 09.08. на Розова долина в Казанлък.В Елхово решиха да приемат предизвикателството и също ще участват в пърдвенството на третия ешелон на българския футбол.Елхово приема в първия кръг състава на  Димитровград 1947.Треньор на  Елхово е Димитър Иванов,базата на елховци  е далеч по-добра от ямболската ,там другото предимство е ,че местната управа застана твърдо зад отбора.

 

61 коментара

  1. igrach казва:

    Rosen Petrov e noviqt trenior da ni e chestito

    • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

      А какъв е този, пак някой пазач на паркинк и учител по физкултура на свободна практика, или фотограф. Смисъл кажете кой е този анонимник, играл ли е за някой клуб и ако да в кой и в коя девизия е бил клуба по това време, руководил ли е отбор и ако да кой и в коя девизия е бил по това време. След ръководството на Илия мисля че и цвета на кажата е от значение.

      • igrach казва:

        ami samo znam che v elhovo nikoi neiska da chye za nego

        • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

          Божееее, като ще се наема физкултурник, то нека поне да е от града, че по-лесно ще го намерим за сметка и възмездие, в кага на маитапа. А иначе в 6 без 5 се взима това решение, може би ще има смяна, поне се надявам.

          • igrach казва:

            nqma da ima dryg toi e sys sigornost,za syjalenieee

            • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

              имах предвид на по-кусен етап, или ще е за целия сезон, то ако още от сега се е взело решение да е за целия сезон много неща ще се изяснят още сега.

  2. 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

    хайде да си припомним скландиранията:

    Какъв е Ямбол?
    Ямбол е само синьо бял!
    Ямбол е само синьо бял!
    Ямбол е само синьо бял!
    >
    >
    >
    Атака, атака, синьо белите в атака!
    >
    >
    >
    Ямбол бие, лошо бие,
    ей, ей, ей!
    Ямбол бие, лошо бие,
    ей, ей, ей!
    Ямбол бие, лошо бие,
    ей, ей, ей!

  3. Анонимен казва:

    Познавайки бегло характера и манталитета на г-н Ж. Петков мисля, че до сега щеше да се обозначи пред медиите,както и да сподели идеите си за футбола в гр. Ямбол/така направи преди три години/. Петков е организиран човек и не би оставил този хаос и неизвестност да цари на прага на новия сезон. На в-к ДЕЛНИК как да му вярваме,като си го знаем какъв официоз е! Търси евтини сензации,с цел по-големи продажби. Май само феновете искаме в ЯМБОЛ да има футбол и достойно да честваме неговия вековен юбилей.

  4. Tundja 1915 казва:

    momcheta trenior shte ni e elhovskiq Rosen Petrov (Diego) xaxxaxax tragediqqqqqqq

    • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

      а какъв е този, пак някой пазач на паркинк и свободен агент като учител по физкултура, или фотограф. Смисул кайете кой е този анонимник, играл ли е за някой клуб и ако да ж коя девизия е бил клуба по това време, руководил ли е отбор и ако да кой и в коя девизия е бил по това време. След ръководството на Илия мисля че и цвета на кажата е от значение.

      • Tundja 1915 казва:

        ychitel po fizkyltyra :) )

        • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

          само толкова ли, че то ако е само това, по-добре ямболия да вземат, не бе нека да гледаме полужително на нещата, нали е само учител по физкултура, а не и паркинг пазач, пак има прогрес

        • Tundja 1915 казва:

          nie se smeem i pluem elhovo,apyk pak elhovliq vzimame pylna tragediq

          • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

            абе мани, те и ремонт си правиха, и трибуните им почти на 100% пълни, ей го сега и във В-група влезнаха. Абе идеално са си, дано само успеят да се задържът в групата.

  5. Анонимен казва:

    Това е статията на Делник:
    Жельо Петков хвърли спасителен пояс на ФК „Тунджа 1915”
    Футболен клуб „Тунджа 1915” се измъкна от отчайващата финансова ситуация. Жельо Петков отново, както преди две години, става спонсор на клуба, а в понеделник от 18 часа бе и първата тренировка за новия сезон.

    Първенството на Югоизточната „В” група стартира на 9 август, така че тимът ще тръгне в надпреварата без почти никаква подготовка, но в движение нещата може да се сглобят. Най-важното бе ямболският мъжки футбол да запази мястото си в трета дивизия, тъй като, поради липса на пари, се бе засилил към селската група.

    Ако е нужно, може да се направи жест от страна на Зоналния съвет на Българския футболен съюз-Пловдив и „Тунджа 1915” да пропусне първия кръг, докато треньорският щаб поне малко избистри състава. Още повече че и част от състезателите вероятно ще са в лоша физическа форма, а това не се наваксва за няколко дни.

    Съвсем скоро ще се проведе и Общо събрание на футболен клуб „Тунджа 1915”, на което да се приеме оставката на досегашния президент Илия Илиев и да се избере неговия наследник на поста.

    Дали това ще бъде спонсорът Жельо Петков или посочен от него човек, на този етап не е ясно. Когато преди две години този бизнесмен реши да финансира „Тунджа 1915” и да направи от него тим с възможности за влизане в „Б” група, президент стана Галин Илиев. Тогава спонсорът Жельо Петков дори не влизаше в Управителния съвет на ямболския клуб, но това е позната практика и в елитната дивизия, например в „Литекс”.

    Надали нашият клуб ще тръгне по стъпките на „Литекс”, разбира се, но фактът, че започна подготовката за новия сезон в Югоизточната „В” група е радващ.

    Угрозата мъжкият ни състав да изчезне от трета дивизия и да рита заедно с „Ударник”/Иречеково/ и „Межда” бе напълно реална. И то няколко месеца преди да се чества 100 години от появата на футбола в града ни.

    Както е при форсмажорна ситуация, сега ще има голямо движение на играчи в „Тунджа 1915”, докато се понамести отборът. Надали спонсорът Жельо Петков има амбициите от преди две години, когато официално бе обявен бюджет от 200 000 лева и ямболският тим бе на стъпка от първото място в Югоизточната „В” група.

    И от влизането в професионалния футбол.

    Да се улови врабчето в ръката, вместо да се мисли за сокола в гората, това е на този етап най-важното. Защото перспективата да се откажем от участие в трета дивизия не прилягаше, меко казано, на град като Ямбол.

    Борислав Ненов

  6. Анонимен казва:

    Здр.фенове на ФК ТУНДЖА 1915. Следя с интерес дебатите във форума,но да си призная, яснотите са много малко спрямо неизвестното. До тук ми е ясно следното: 1. ИМА ПОДАДЕНА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ ЗА СЕЗОН 2014/15г. 2. Известна е датата и противника за първият двубой,както и цялата програма на В ЮИФГ. НЕИЗВЕСТНО: 1. Името на финансовият благодетел?/до момента само предположения/ 2. Президент на клуба? 3. Членове на УС на ФК ТУНДЖА 1915? 4. Треньор с лиценз и доказани качества. Обединител на местни и наемни футболисти? 5. СЪСТЕЗАТЕЛИ: Вратари,защитници,дефанзивни халфове,офанзивни халфове,нападатели,резервна скамейка? 6. Тренировъчен процес-започнал ли е и от кога? 7. Състояние на терена и налична екипировка?/за предстоящите мачове/8. Контролни срещи?/изиграни или планирани/ След като намерим отговор на тези елементарни въпроси, ще се изясни до къде могат да се простират мечтите ни! А пъвенството започва след 10 дни!!!

    • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

      vuv vestnik Delnik suobshtiha, che Jelio e spasil kluba, a za ostanaloto tumna i mutna Indiya. Inache fenovete se nadyavame Galin da se vurne na prezidenskiya stol, Mechechiev da vzeme shkolite i oshte mnogo drugi mechti i fantazii, no samo vremeto shte pokaje kakvo i kak shte stava.
      sorry v yambol nyama istenski jurnalisti, ne sportni a izobshto kato cyalo nyama jurnalisti, do sega tryabvashe da sa otkrili Jelio i da go pokanyat v efir, da sa namerili kmeta, da mu navrut mikrofona i kamerata pred liceto i da go zatrupat s vupprosi, toya grad e edna parodiya.

  7. Николина Хаджиракиева - БСП - Румен Банкнотов казва:

    Гласувайте за нас и ще ви върнем за още 10 години в селската група
    ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха

    • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

      abe gerbadjiyata, shto vie li ni vurnahte vuv v-grupa

      • Анонимен казва:

        Ами на теб ако ти е къса паметта, на ямболии НЕ Е!
        Точно по времето на двата мандата на комунистите, които и 1 ст. не дадоха за футбола се озовахме в селската група.
        И там чарганския се правеше на президент като переше мутренски парички и селата ни биеха.
        Забрави ли ? Или мислиш, че в този град живеят извънземни, които не помнят вчера какво са яли като тебе.

        • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

          mhm, i ti se radvash na truhi, shto po vremeto na bkp, ne byahme li v a-grupa? ami po vremeto na nazi Bulgariya ne sme li igrali za carskata kupa? ehooooo, edin arhitekt dori v bg izkarva poveche na godina a vie s tezi pari iskate razvitie na futbola, chel li si pravilnika na bfs za amatiorskiya futbol – 50% ot budjeta na kluba tryabva da otide za shkolite.

          • Анонимен казва:

            Аме като толкова искаш пак комунизъм бегай да живееш в Северна Корея

            • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

              kaji mi edno edinstveno neshto koeto mi e dala demokraciyata i da go e nyamalo prez komunizma, razbira se izkluchvame moralniya otpaduk, zapadnite drehi vtora upotreba, vuzmojnosta da zamina zad granica za da miya chinii i da me gledat kato natrapnik, izkluchvame i zapadni kolite vtora upotreba, ama haide stiga sume izkluchvali, che to mai nishto nyama da ostane ot tova koeto ni dade demokraciyata.

        • Анонимен казва:

          Samo ne namisaite charganski za6toto ako ne be6e toi edva li 6te6e da ima futbol v grada samo da ti kaja 4e dokato roi be6e prezident dosta futbolisti zaigraxa futbol na visoko nivo

  8. Анонимен казва:

    koi sa gerb tezi svirkadjiii sa vremenii i te go znaqt te sa svirkadjii na golemite za tova idvad pak sega stiga ste se zablujdavali dokato bqgate ot rusiq i ot onazi partiq koqto vi e dala poveche ot vs dr do sega stiga ste stavali kurvi

    • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

      mhm, ot edna strana sme imali vsichko na gotovo, ot druga 25 godini slushame obeshtaniya kak edin den otnovo shte go imame. Abe glopaci hvanete se subodete. Germaniya 2 svetovni voini i v momenta e lider, Rusiya sled „CCCP“ svruh bedna a sega lider, ehooo, rabotim za po-malko pari ot horata v banonovite republiki, i to tezi koito rabotyata. Ne e li vreme za zatoplyane na otnosheniyata s Rusiya? Ne vi li pisna da e taka, vreme e ne za promyana ami za vrushtane kum stariya stroi, pak s Rusiya, otnovo s Rusiya, zavinagi s Rusiya. Samo Siderov ni predlaga vuztanovyavane na tova bratstvo. Bilo imalo izbiti hora v lagerite na smurta, a sega nyama li ot nedoyajdane, ot samoubiiststva poradi nesposobnost za izplashtane na krediti, nima i DS ne e jivo, jivo e no s drugo ime „dans“ nato ni nakara da si namalim voiskata do paradna, es ni nakara da si unishtojim energetikata i da si izravnim cenite s tyahnite (no ne i zaplatite) sasht ni zabranyavat ujen potok (ot koito nie shte imame miliardi evro pechalba) emi haide da im pokajem, che ni pisna. Rusiya ni spasi ot turskiya genoci, Rusiya ni spasi i ot fashizma i samo tya moje da ni spasi ot nato i es. Rusiya predi izvestno vreme uprosti dulg ot 500 000 dolara na edna strana za tova che tya si zatvori edinstvenata natovska baza, a nie kolko bazi imame, a i chlenuvame v dve golemi „semeistva“, zamislete se kolko pari bihme poluchili. Es tova es onova, tozi suyuz veche ima alternativa i tya e EAS !!! „Ama Siderov napravi koaliciya s bsp i s turcite“ da napriya za da sre gerb, tezi koito ubiha malkiya i sreden biznes, tezi koito zamraziha pensiite, tezi koito razkarvaha folk pevici s durjavniya samolet, tezi koito suvsem naskoro shtyaha da ni vkarat v voina s Rusiya. I ne si mislete che Rusiya e sama, s neya sa stranite chlenki ot BRICS i EAS, kakto i mnojestvo durji sateliti na tazi super sila.

    • ВОЛЕН ФЕСА казва:

      Правя свирки всякакви….

      • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

        ama gerbadjiite mnogokratno hodiha v Turciya na gosti pri Erdogan, tursiya poslanik puk hodi v centralata na gerb, ehoooooo, koi igrae s turciya a? che vie ste poveche turcofili ot dps

  9. БОЙКО БОРИСОВ казва:

    НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ ПОВЕЧЕ СУБСИДИЯ ОТ ГЕРБ ДА ГО ЗНАЕТЕ!

  10. ЦЕЛИЯТ ЯМБОЛ СРЕЩУ МРЪСНИТЕ КОМУНИСТИ, БАРЕКОВЦИ И СИДЕРОВЦИ ! казва:

    Само Тунджа!
    Най-големия кеф ще бъде Жельо да поеме отбора със стабилни спонсори, да стегнат базата и я модернизират.
    И да атакуваме Б група, и за 100 годишнината да сме в професионалния футбол.
    Ей това ще е най-големия КЕФ!

    • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

      tova da stare realnost tryabva vie gerbdjiite da uvelichite subsidiyata. A nie futbolnite fenove shte vi pripomnim, che tryabva da go napravite kato glasuvame sreshu vas na izborite.

  11. Анонимен казва:

    ei qmbolii ne sehovo za6toto ne se zne da linq ma da selete da biete elhovo za6toto elhovskiq otbor ne e za podcenqvane

  12. Тунджа бие лошо бие олеле казва:

    и най голям кеф ще е да бием селския митю насред елхово 7-мия краг-да го еба в селския тарикат

    • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

      АЗ СЕ РАДВАМ ЗА ЕЛХОВО, НО РАЗБИРА СЕ НЕКА ДА ГИ БИЕМ. И ЩЕ ВИ КАЖА, ЧЕ КОГАТО ИЛИЯ УСВОЯВАШЕ ПАРИ ЗА ДРАНАЖ НА ТЕРЕНА, И СИ ИГРАЕХМЕ ДОМАКИНСКИТЕ В ЕЛХОВО, ТАМ СЕ СЪБИРАХА ПОВЕЧЕ ХОРА ЗА НАШИТЕ МАЧОВЕ ОТ КОГАТО СЕ ИГРАЪАТ В ЯМБОЛ. ТАКАЧЕ ХАЙДЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СЕЗОН КАКВОТО И ДА СТАВА ВСИЧКИ НА СТАДИОНА.

  13. Левскар казва:

    Айде, дано да има хубава селекция и стягане на стадиона, че Тунджа да се върне там, където й е мястото – при професионалистите!

    • Тунджа бие лошо бие олеле казва:

      дано бате и не само тунджа да се варне там кадето му е мястото но и левски 1914 се варне там

  14. Тунджа бие лошо бие олеле казва:

    Всеки на който футбола не му е безразличен трябва да благодари на г-н ЖЕЛЮ ПЕТКОВ-благодарим ти бате че спаси отбора дано ни зарадваш сас емоциити сас които дбидини 3000-ямболлии преди 3-години-помните ли как целия стадион запя-а при победната дуспа срещу монтана изпадна в делириум-това му се гледа на простолюдието силен ямболски отбор-благодарим ти ЖЕЛЮ ПЕТКОВ-като не стане от парвия пат винаги има и поправка бате

    • 1 GLAS PROTIV GERB = 1 PLESNIK V LICETO NA KMETA казва:

      da blagodarim ti Jelyo, a sega neka nie fenovete se obedenim:
      - vseki kogato moje da idva na stadiona
      - vseki da vika vseki s nego si, kolko ot vashite rodnini, priyateli, poznati bezdeistvat i se chudyat kakvo da pravyat. Zaete na stadiona nyama kontrol za vnasyaneto na bira.
      - skandirayte, peiite, vikaite i to taka, che ne samo futbolistite da vi chuvat, ami stonovete vi da stigat do obshtinata. Ne moga da kaja, che sum obikolil dori i 1/100 ot stadioni v Bulgariya no tam kadeto sym bil mladi i stari, momcheta i momicheta, muje i jeni vikat revnostno v podkrepa na otbora, koyto obichat.
      - napravete znamena, nestruvat mnogo okolo 15lv shte vi izleze.
      - nosete sinio beli teniski i bluzi, kakto i shalove, moje i da ne sa na kluba no e vajen cveta. te syshto ne sa skupi, 3/4 ot grada se oblicha s drehi 2ra upotreba, 1 futbolna teniska ot tam shte vi izleze okolo 5-6lv ako si namerite i shal oshte 3-4 shte mojete da gi polzvate pone 2-3 godini.

  15. тунджаааа казва:

    ако няма играчи аз съм навит, не ми трябват пари, само екип. Важно е отбора да го има

    • Анонимен казва:

      Дано има и други с твоето мислене.Успех на Тунджа,дано догодина да се борим за влизане в Б гр.

      • Тунджа бие лошо бие олеле казва:

        още тази година ако споменатите играчи дойдат поне в ямбол не виждам кой ще ни бие

        • АНОНИМЕН OT АНОНИМНИTE казва:

          ДАЛИ ДРУГИТЕ ОТБОРИ НЕ СА СИ НАПРАВИЛИ СЕЛЕКЦИИ ? НЕКА ДА НЕ НЕДХВЪРЛЯМЕ ПОСТИЖИМОТО, ВСЕ ПАК СЕ СПАСИХМЕ НА КОСЪМ.

          • Тунджа бие лошо бие олеле казва:

            Феникса вазкрасна от пепелта-и тази година като разберат отборите че ще гостуват в ямбол ще бягат предварително за памперси-успех на отбора от нас се иска едно -подкрепа САМО ТУНДЖА

Остави коментар