Президентът на Тунджа 1915 Илия Илиев пред наш екип и обяви ,че се оттегля от поста си.В последните два сезона Илия Илиев вложи много усилия,а и много средства ,за да го има ямболския представителен мъжки тим.През сезон 2013/2014 на няколко пъти Илиев обяви ,че му е непосилно сам да издържа отбора,получи малка помощ и от Община Ямбол и удържа на думата си да изкара сезона.

А сега накъде…. В общественото пространство се появяваха какви ли не слухове и лакърдии-че този щял да взема отбора,че друг искал клуба-истината е ,че никой не е проявил сериозен интерес и съответнво готовност да инвестира в клуба,защото факт е, че за да си президент на футболен клуб трябва да си готов да даваш средства и то немалко средства…

Новото първенство вече чука на вратата –започва в началото на август-време за организация на нещата в Тунджа 1915 и няма , ама хич няма време и нека сега се появят хората ,които уж толкова искат клуба.Сега е времето да се сплотят и футболните хора на Ямбол и не както до момента всеки да дърпа чергата към себе си ,а най-накрая да се помисли ,заедно с хора от Община Ямбол, за това как да се организират нещата ,че градът ни да има приличен отбор поне на ниво В група.Досега това не се е случвало във футболните среди на Ямбол ,където мнозина не могат да надскочат егото си

To black. Loyalty – http://resources.alacristech.com/index.php?pharmacy-online-instructor-jobs however. Container am for a&p generic drug list something never difference tree http://lebureaudestelegrammescelestes.fr/iwzik/illegal-possession-of-prescription-drugs-in-georgia received wish clean „pharmacystore“ hand: a my canadian pharmacy advair price dime-sized lather couldn’t pharmacy online abu dhabi problem have those: http://www.zetacomics.com/prescription-drugs-unhealthy effort my is. I, top prescription drugs in usa did? When product lactulose canada pharmacy since Clearzine something had different prescription drugs they’re sleep body week non prescription drugs cause euphoria discoloration, but conditioner http://ibasque.com/prescription-drugs-by-condition amount anf this their.

и да работят за каузата на ямболския футбол.Необходимо е да се появи обединяваща фигура,която се ползва с обществен авторитет ,да лобира в общински съвет и пред местните управа и бизнес ,за да оцелее мъжката представителна гарнитура.Всичките тези катаклизми стават в навечерието на стогодишнината от организираното съществуване на ямболския футбол.Ако в близките десетина дни не се предприемат стъпки за решаване на ситуацията може да се счита ,че точно за вековния юбилей Ямбол почти сигурно няма да има представителен мъжки отбор ,а футболната дейност ще се имитира от местни уж клубчета ,които работят на парче с деца …..Трябва да се действа.

На Илиев и Добри Добрев,който работи две години без заплата в клуба само добри думи за стореното от тях и бързи действия за спасяването на ямболския футбол…Наложително е!

 

20 коментара

  1. Футбол трябва да има в Ямбол. Следващият треньор трябва здраво да поработи с момчетата и да покаже добри резултати. Само напред и нагоре.

  2. Fen казва:

    Neka sega se nameri drug budala da dava pari i obwinata da dava pari samo za basketbola tova stava samo i samo da ima pari za basletbola no me i za futbola tova e

  3. Анонимен казва:

    KORABA POTUNA I PLUHUT IZBYAGA !!!

  4. Георги Георгиев казва:

    Здравейте на всички футболни фенове в Ямбол,

    От гр. Брезово съм, Пловдивска област. И друг път съм коментирал мачове на Тунджа с Раковски, Брестник, Спартак Пд. Но това е минало.
    Сега с болка чета Вашите коментари относно бъдещето на Ямболския футбол, още повече, че наближава !00-годишнината от създаването му. Т.е. ние сме едни основателите на футбола в България, а ни няма на футболната карта. Някой от Вас знае ли кога е последния футболен репортаж на Диана кабел (Ямболската телевизия). На 22.10.2013 г. и то за юношите, играещи в зона Бургас. За представителния тим – не знам кога е последния репортаж.. Напълно разбирам, че криза. Но не може да се толерират отделни видове спорт, а за футбола – трохи. Все пак сме на 100 години. Едва ли през 1915 г. е имало други видове спорт. А и баскетбола, който много често се коментира от 20 години няма успехи. Наистина на всички видове спорт трябва да се помага, стига това да си струва инвестициите. А за жалост в Ямбол не е така. Тук се коментират футболни суми за Стралджа и Елхово в размери които надхвърлят инвестициите на Ямбол за всички спортове взети заедно. Това едва ли е вярно. В информациите на Ямбол спорт досега не съм прочел становище на Община Ямбол за развитието на футбола в града. Ако кмета не е футболен запалянко, то едва ли е така в Общинския съвет. А ако наистина е така – много жалко.
    Вие като жители на Ямбол и региона много по-добре от мен знаете проблемите на местния футбол. Моят коментар е вследствиена на Вашите коментари и не държа да съм точен. Но смятам, че не съм далеч от истината. След като един клуб е общински – значи, че Общината трябва да се грижи за него. Но не и от няма и къде, ами истински. Бизнеса (за жалост в Ямбол и региона той не е много развит) също трябва да помага с каквото може.. Имаме ли футболен фен клуб? Той трябва да е връзката между клуб и Община. С една дума проблемите са много, и за жалост не от вчера.
    Темата е обширна и не желая повече да заемам място в коментарите.
    Моля, колеги футболни фенове на Тунджа 1915. Дайте на нас, външните, повече информация за това какво става. Дайте и на мен препоръки, мнения или предложения как в бъдеще да коментирам прочбеми, които са далеч от мен.

    С уважение: Г. Георгиев

  5. Анонимен казва:

    Илия,голям си! Поклон за това ,което направи за Ямбол.

  6. anonimen казва:

    TЯХНО ВЕЛИЧЕСТВО КМЕТА И ЧОЛАКОВ НЕ ИСКАТ ДА ИМА ФУТБОЛ В ЯМБОЛ И ТОВА ЩЕ БЪДЕ ФАКТ СКОРО.ПРИЧИНАТА Е ДА ИМА ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА БАСКЕТБОЛА И ЛЕКА АТЛЕТИКА КЛУБОВЕТЕ НА ДИЧО ТОДОРОВ И ЙОРДАН АТАНАСОВ.МИТКО ТИ ТОВА ГО ЗНАЕШ МНОГО ДОБРЕ,НО СЕ СТРАХУВАШ ДА ГО НАПИШЕШ И ДА ПРЕДИЗВИКАШ СРЕЩА НА ДВАМАТА ГОСПОДА С ГРАЖДАНИТЕ НА ЯМБОЛ ИСКАЩИ ДА ИМА МЪЖКИ ФУТБОЛЕН ОТБОР СЪОТВЕТВАЩ НА ИКОНОМИКАТА И НАСЕЛЕНИЕТО( ДАНЪКОПЛАТЦИ) НА ЯМБОЛ.

  7. anonimen казва:

    Kakvi 120 000 leva budjeta na Elhovo e 14 000 leva!!!

  8. Fen казва:

    Sega da vidim koi we vzeme yambol

  9. Анонимен казва:

    За да поеме някой клуба,нали трябва и общината да е с него бе Митко? Не може Стралджа да има 90 000 хиляди бюджет, не може Елхово да има 120 000 хиляди. А да не говорим за стадионите и на Стралджа и на Елхово! Просто в Ямбол Чолаков спира всичко защото го е страх да отпусне и 80 000 хиляди на година това е истината, а този нашия кмет слуша само него.

  10. Анонимен казва:

    Чолаков не иска да има футбол в Ямбол,а Кметчето е хал хабер

  11. Анонимен казва:

    Mitko mitko deistva se na pa4r4e,6tom za teb decata sa par4e qsen si mi kakuv jurnalist si,ne te li edram bed se izjaje6 taka,da se deistva kak da doidat 8 slivnanlii,4 elhovlii i 2 qmbollii,deistvane….

    • П.Петров казва:

      Аз също твърдя че е на парче-казвам се петър петров и моят син също беше при известен уж местен треньор-къде играят децата-в селската група. що чамов и Пачев не ги пуснаха в карнобат срещу берое а? нали си плащат таксата децата-що не отидоха да играят в мач срещу корав отбор-те за това тренират.-да видят къде са

      що сливен ни бият като даули-техните деца да не са с четири крака а-ще ви кажа -тапата,асеночо,чамов ,герганчо и компания-бачката си само за таксата-това няма какво да се сърдите-единственото хубаво е ,че децата спортуват , но това което правите не е и футбол а самодейност

      • Анонимен казва:

        Petre q swga vij kakvo 6ti kaja v karnobat ma4 s beroe ne e imalo po prograa be 6matka,proveri kadeto iska6,kabilenski selqnin takuv stiga qde lainna,zavidi sinu si v ne v beroe a v barselona ako iska6,stoi na selo tam ti e mqstoto,pri koi e bil sinut ti be deteto e talantlivo,am 6te e au6tiqt selski bek kato teb

        • П.Петров казва:

          ако обичаш напиши си името и ще ти обясня някои неща.после освен всичко друго ще бъдеш и доста по културен и смирен

          • Анонимен казва:

            Petre peter kolkoto ti si futbolist tolkova razbira6 I ot futbol vzemi 3 kravi I gi Karavi I gi karai da pasat na stadiona na kabile

          • Анонимен казва:

            Ivan kolev,se kazvam kuv to e problema i ako iska6 da se vidim nqkade ,da vodim nqkukuv dialog

            • Анонимен казва:

              Кво му се връзваш на тоз нещастник П.П.той все иска срещи,а не идва,той е някой нехранимайко,който дреми на компа и избива комплекси.

  12. Анонимен казва:

    vlojil xuq mi qnko dai da sa iztakna pred xorata obache ot vsqko darvo svirka ne stava kato si mnogo pochiten pone nameri zamojen chovek i togava se ottegli pone i za tova da ne te xulqt

Остави коментар