Баскетболистите на Ямбол успяха да докажат ,че са стойностен тим и спечелиха последния си мач в редовния дял на шампионата в НБЛ –при гостуването си във Варна те сразиха за трети път в шампионата Черно море Порт Варна –този път с 91:85 точки.Пърлвата четвъртина е спечелена от домакините с 25:24.На полувремето варненци увеличават аванса си -51:46.Момчетата от ямболската селекция обаче се хвърлят здраво в третата четвърт-печелят я с 18:12 и преди последните десет минути излизат напред в резултата-64:63.В последните десет минути ямболският тим действа по-рационално,момчетата искат повече победата,играят и по-правилно и по-креативно от съперника ,като съответно допускат и по-малко грешки-в крайна сметка престижна победа ,с която по добър начин приключват срещите в редовния дял на шамионата в мъжкия баскетболен елит.Варненци и Ямбол се изравниха по точки във временното класиране и делят в момента четвъртото място ,но Ямбол приключи с мачовете си ,а варненци дори и да загубят в Плевен идната седмица ще имат точка повече в актива си от ямболския тим ,а с това си осигуряват и домакинско предимство за плейофите.Елиминациите стартират на 30ти април и Ямбол се изправя в четвъртфиналния плейоф отново срещу варненци-очакванията са ,че победната серия срещу варненци ще продължи.

Най-резултатен за Ямбол е Васко Кьосев,който вкарва  17 точки,силно играят и Сергей Цветков и Франко Кащропил- и двамата са с по 14 точки,като Франко овладява и 7 борби,Павлин Иванов и Станислав Говедаров приключват с по 12 точки.Димитър Маринчешки е с 9 точки и 8 борби.

 

20 коментара

  1. Анонимен казва:

    dali sledvashtiq sezon moje da vzemem Davor Satler

  2. Buba казва:

    Razbrax,4e dinko ne e kontuzen,no ne go igraxa,taka sa re6ili,vapreki,4e e rezultaten -za 10 minuti pravi 8 borbi i 5 to4ki…,no trenera ima pravo da si vzima re6eniyta,,,razbrax, 4e dinko e vazstanoven i kato nacionalen igra4 moje da pomogne na otbora ako re6avat da go igraiat,vse pak ima opit i ot koleja…tova mom4e go goni lo6 kasmet tazi godina,kakvo da se pravi…nie- fenovete mu pojelavame kasmet…kasmet kasmet…

  3. Анонимен казва:

    автора е титан на журналистическата мисъл и корифей на българският език!Да живей!!!

  4. Анонимен казва:

    хаха, чета отдолу че силно са играли Васил Кьосев и Сергей Цветков, обаче силно е играл и Срегей Цветков!Не забрави ли някой?А Сергей Цветков как е играл?

  5. тихомир казва:

    каквото и да е станало, фактът си е факт- играем с варна в плейофната фаза.какво по-добро от това за нас.това е част от играта.а и варна са най-удобния противник за нас.лична аз от самото начало се надявах да играем с тях.със скромен бюджет и винаги нов/почти изцяло/ състав да си избираш противник не е нередно.така, че САМО ЯМБОЛ!

    • GS казва:

      Съгласен относно избирането на съперник – част от играта е и няма нищо нередно. Колкото и да не му се харесва на Тити, Левски ще трябва да гостува на Рилски в Самоков.
      Интересно ми е какво посрещане ще му организират. :D

  6. GS казва:

    А ще има ли повторение на мача? Интересно ми е дали Варна наистина са легнали или ние сме играли организирано.

    • Анонимен казва:

      пич, от Варна съм и бях в залта, гледах мача.Личното ми мнение е, че мача беше реален, не е имало полягване.Друг е въпроса дали Черно море е играл на сто процента.По-скоро истината е, че във Варна сме в голяма дупка вече повече от месец.А Ямбол нямаше какво да губи в този мач, играха разкрепостено.Съдииството също не повлия на крайният резултат независимо, че беше слабо.Апропо – Кьосев беше най-добрият играч в мача, не мога да си обясня нито защо му липсва постоянство, нито защо не получава достатъчно игрово време!И още – аз лично също съм се бъзикал с Чолаков, но в този мач за малкото време което игра имаше много по-адекватни отигравания в сравнение с Павлин Иванов например, игра много полезно!Неприятно впечатление ми направи Говедаров как се държи със съотборниците си (дори не визирам непрестанните му претенции към съдии или противник), добре е да се прегледа на невролог и това няма нищо общо с уменията му на баскетболист които са безспорни!Нека в плейофите победи по-добрият и дано съдииството е нормално!

      • GS казва:

        Относно Васко и аз нямам идея защо не му дават повече игрово време. Като цяло седи добре и най-важното дисциплинирано във всеки един мач, в който играе.
        Павлин определено е класен играч, но когато му дадат картбланш върши невероятни глупости – стрелби през човек, спорни пасове… Като гледам статистиката от вчера явно треньорите са взели мерки и вчера е играл с една идея тактически правилно. Надявам се това да продължи и в следващите мачове.

        Успех в плейофите ;)

  7. 123 казва:

    „очакванията са ,че победната серия срещу варненци ще продължи’“
    След 1 седмица да не напишеш безспорен фаворит са Варна???

    Маршалевски пак ли се контузии, защо не е играл днес?

    • Анонимен казва:

      варненци независимо че загубиха три мача си остават фаворит най-малкото запради домакинското си предимство.Ти знаеш ли какъв е техния бюджет и какъв нашия-затова правилно се пише че са фаворити-стига си се правил на умен бе тъпунгер…като не ти харесва що влизаш в сайта

  8. Анонимен казва:

    ОБЩО ВЗЕТО ПЪРВИТЕ ИГРАХА С -15 % ЗАЩОТО НЕ ИСКАТ ДА ИГРАЯТ С КОМПИРСПОРТ, А ВТОРИТЕ ИГРАХА С +15% ЗАЩОТО НЕ ИСКАТ ДА ИГРАЯТ С ТИТИСПОРТ. ВСИЧКИ СА ДОВОЛНИ.

  9. Анонимен казва:

    уникален текст, просто с една дума НЯМАМ ДУМИ !!!

Остави коментар