Баскетболистите на Ямбол изиграха един от най-слабите си шампионатни мачове в редовния сезон на първенството на НБЛ.Те отстъпиха в много важния за петото място място мач на гостуващия Рилски спортист със 73:83.Двубоят започна добре за ямболския тим ,който след първите десет минути поведе с точка в резултата-10:9.До полувремето се игра кош за кош като гостите обаче успяха да спечелят втората четвъртина с 3 точки и на полувремето водеха с 32:30.Ямболският тим обаче изигра слабо второ полувреме-домакините нямаха решение срещу агресивната лична защита на гостите,липсваха отборните взаимодействия,разчиташе се основно на индивидуални действия ,а те ставаха лесно разгадаеми за отборната защита на Рилски спортист и пасивът на Ямбол надхвърли десет точки.десет минути преди края разликата бе десет точки ,а в последната част гостите в отделни моменти водеха с 16-18 точки.Двубоят се доиграваше и едва в последната минута няколко самотвержени изяви на Сергей Цветков доведоха до сваляне на пасива на Ямбол…

След тази загуба вероятно Ямбол няма да съхрани петото си място в класирането за редовния дял на шампионата и за плейофа съперникът на четвъртфинала ще е между Балкан и Левски.Това е засега вероятния вариант.И един призив към феновете-отборът точно в такъв тежък момент трябва да усети подкрепата на обществеността и на своите привърженици,за да се мотивира и да се раздаде за каузата на ямболския баскетбол.

Пълен запис на мача гледайте от 21.20 по ДТВ

 

36 коментара

  1. Любител на баскетбола казва:

    Добър ден ! Прочетох и реших и аз да се изкажа, въпреки, че е анонимно и не ме е страх и да кажа кой съм ! Баскетбола не само в Ямбол, но и в България е в рецесия и то поради финансовата нестабилност и липса на организация и желания на треньори, състезатели, спонсори и т.н. Не може при минимална за треньор на подрастващите да очакваш да е мотивиран да работи и да има високи резултати ! Щношите ни били слаби, но как да станат играчи ако търкат скамейката и повечето пари от общината и спонсори се дават за чужденци за 1-2 сезона – мисли ли ръководството въобще или ще се затрие и този спорт по подобие на футбола … Всяка година селекцияа се прави на пожар и в последния момент или през сезона – т.е. мениджърски далавери … Какво пречи да се предложи още през февруари на чат от играчите нов договор или някакви бонуси и така да са мотивирани да останат и за следващият сезон ? Защо не се направи един отбор от симбиоза от кадри от Ямбол и 2-3 много класни състезтели (със заплати максимум от 4-5 хиляди долара или евро) и тогава и зрителите ще са доволни и резултати ще има … Дано се позамислят отговорните ръководители на всички нива и не се погуби последният организиран отборен спорт в елита в малкият ни провинциалне град Ямбол ! Нали се говореше и за нови спонсори търсени от г-н Славов и за нови зали и въобще трябва да има работа за населенеито в региона и така не само икономиката ще се съживи, но и спорт, култура и т.н. , но за това трябва много работа , а повечето хорица си гледат само собствения интерес и за това няма и напредък а се въртим в един омагьосан кръг от които няма излизане …

    • Анонимен казва:

      аз бих го нарекал липса на дългосрочна визия и правилна политика.Нямало пари за юноши, ама има за чужденци!На пича по-долу ще му кажа, че ако имахме школи и ако нивото на баскетбола ни беше на нивото на хърватското например Павлин Иванов щеше да играе в България и то с радост.А той и сега играе както виждаме – в Ямбол или в Левски а представете си иначе :) Но виновни за ситуацията сме всички ние – и публиката, щото всички искаме бързи и големи резултати, видяхме, че дори във Варна след само една нулева година зарязаха модела!А публиката е еднаква навсякъде!Спонсора който идва и налива пари няма да чака 5-10 години за резултати, той не знае бизнеса му ще го има ли догодина а камо ли….Е, ако питаме Тити при тях се наблягало на школата ( със 5 чужденци :) , но на Тити му е широко около врата с парите на КТБ и ДПС зад гърба, така всеки може и школа да прави, и първи отбор при това доста по успешно!Както и да е, едно са желанията, друго са реалностите, за съжаление баскетбола ни тепърва ще пътува към дъното, и това е в резултат на една повече от 20 години политика.В това време някой центрове ще са добре по 2-3 години други ще са зле, после наобратно, но няма да я има базата затова няма да има трайни резултати никъде, всичко ще продължава да е на парче – имаме ли стотинки за този сезон и да превлечем някой иностранец!

  2. 100YAN казва:

    Imame si nashi momcheta. Imame hubavi kadri, no zashto ne gi izpolzvame i razvivame v Qmbol..??? I Pavel marinov i Hristo gospodinov i Pavlin ivanov, Evgeni ivanov i Milen kostov (ako iska da se vurne pri nas da igrae) ta i Ivan Teven i dori Stoiyo Cholakov sa vse nashi mom4eta ot shkolata…. zashto te da igraqt za chujdite klubove v Bulgaria..? Otgovorete mi..

    • Анонимен казва:

      колкото пъти отворя тема за вредата от чужденците на които дори не им помним вече имената толкова пъти се намира някой философ с баналните доводи.Ето затова и е на това дередже баскетбола не само в Ямбол ами навсякъде.Защото за мен не е мерило какви чужденци си насъбрал тази година.Всичко започва от школите!И сега ще се намери някой да ми пише глупости, затова същият този някой ще си скубе косите в залата!А ако случайно се намери изведнъж чичко паричко и развърже кесията всички вкупом бързо ще забравим приказките за школа, ще си гледаме щастливи класирането и ще обясняваме колко велик отбор и център сме и че сме такива и без школа!Говоря образно за нас, това се отнася за всички центрове в Бг, психологията на фена и българина е еднаква навсякъде…

    • Анонимен казва:

      Първо питал ли си дали Павел Маринов иска да играе за нашия отбор? Павлин също.Тази година я остави – дойде защото го освободиха от Будочност.Евгени Иванов му предложихме договор, но той отказа. Пък и го виждаме в Берое какво може.Е какво повече искаш??? За Христо Господинов също.СПРЕТЕ се най-накрая че ставате смешни.Милен Костов не знам играе ли още баскетбол, но дори и да играе, това че е бил в америка не означава че е добър играч.Виждали сме американци от много по-престижни университети, които са се проваляли в БГ.Чужденците НЕ ПРЕЧАТ на младите играчи, дори напротив – помагат.В почти цяла европа във всеки отбор има по минимум 2-3 чужденци, понякога дори много повече.Стойо си го знаем колко може.Иван Тенев също.Мислиш ли, че ако имахме добри таланти щяхме да взимаме чужденци? Без центрове ли ще играем? Защото в БГ петици няма.Направо ви се чудя с това вашето мислене от преди 89-та година.Не рИвахте когато станахме шампиони с доста чужденци, нали? И все пак това си остава най-великия момент в нашия баскетбол.

  3. Анонимен казва:

    mnogo mi haresa igrata na pavlin

  4. яя казва:

    Браво момчета! Страхотна игра! Невероятна първа част 9:10! Успяхте да върнете хората вкъщи за вечеря! Едно голямо БРАВО за треньорския екип на който явно не му пука, че ни вкарват вече нз кой мач над 10 тройки и продължаваме да играем измислена зона и да спим в защита! Докъде я докарахме да чакаме Стоян Петков да вкарва тройки! БРАВО и ако някой от отбора чете коментарите искам да кажа само едно – другия мач като има 100 човека в залата да не се чудите защо няма публика !?

  5. Toр казва:

    По добре да пускаме нашите момчета да играят.С по малки заплати,но поне да се гради нещо.И когато израснат тогава да им дават пари и да играят за Ямбол.Ако Павел Маринов и Митко Ангелов бяха тук дали щяха да ни бият така?

  6. .. казва:

    да мрънкаме да не мрънкаме все там…какви са тея малоумни схеми кащропил жалко дето е 2 метра 100 кила нищо не прави толкова са му некоординирани движенията все едно току що става от леглото … точно снощи имахме огромен шанс да обърнем мача на стоян петков защо му трябваше да прави тея фалове „в нужда“ кви са тея работи… павлин иванов е добър но ако никой не му подава няма да прави нищо но друг е въпроса ще снощи им подарихме половината точки оная чернилка влиза в атака нашите стоят и гледат направо да си бяха излезли от зоната да не им пречат…..пълна трагедия..а ние поне на четворка се надявахме а сега кво ще сме под 5 място даже…. тъжно е

    • Анонимен казва:

      неможе да играем зона като всички от рилски са стрелци.Третата част от там дойде разликата.Изпуснахме си мача за пореден път.И тия прекъсвания за в къщи ли ще си ги носим Губим мача с 20т. а Радионов стои и гледа безучастно.Не може така безобразно до се води мач.Рилски играха супер слабо, просто противния Росен ни надхитри.Затова ме е яд най-много

  7. 123 казва:

    Радионов не е лошо момче, но как да им се скара като до вчера беше един от тях?За Ивайло знаем всички как се осра като беше тук.Нямат респект и всеки си прави каквото иска.Няма мотивация и желание за игра-това е най-лошото.Трагични сме

    • Анонимен казва:

      Не говорим за каране а за чиста тактика. Неможе цял сезон да се играе с 2 комбинации. Другото – Павлин аз ли да сляза да го изкарам ?!? 3ти мач играе по 30 мин с минусов коеф! Кво правим?

      • e казва:

        нямаме гард, от там идва целия проблем :)

        • G.I казва:

          da vzemem svesten gard za do godina. Opiten chujdinec za da pomaga na mainata…ili po mlad no perspectiven bylgarin za da se radvame na nashi momcheta kakto na Pavlin… no toi ne e 1-ca..!!!! Nqkoi kaza za Milen Kostov?!?!? Shte se vyrne li… ili dali shte iska da igrae pri nas??? Drugi varianti..

  8. а4о казва:

    УЖ РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЯХА ДА ДОЙДАТ СЛЕД НОВА ГОДИНА?ЕТО ГИ – ТРАГИЧНА ИГРА, ХОРАТА СИ ТРЪГВАТ ПРЕДИ КРАЯ НА МАЧА, ЗАВЪРШВАМЕ С ОТРИЦАТЕЛЕН БАЛАНС, ТРЕНЬОРСКИ ГРЕШКИ ВСЕКИ МАЧ, ТОВА НЕ Е ОТБОРА, КОЙТО ОБИЧАМЕ И ГЛЕДАМЕ СЯКА СЕДМИЦА!ЗАЩО СА 3 ЧОВЕКА НА ПЕЙКАТА – ЧОЛАКА САМ ВОДЕШЕ ПО9ДОБРЕ ОТБОРА И ИГРАХА ПО ДИНАМИЧНО.СЕГА СЕКИ ИГРАЕ ЗА СЕБЕ СИ И ЗА СТАТИСТИКАТА СИ ЗА ДА СЕ ПРОДАДЕ ДОГОДИНА.НИЙ ШЕСТИ ИЛИ ОСМИ КАКВА Е РАЗЛИКАТА?КОГА ЩЕ ИГРАЯТ НАШИТЕ МОМЧЕТА – КАКВА ТРЯБВА ДА Е РАЗЛИКАТА, ЧЕ РАДИОНОВ ДА ГИ ПУСКА?

  9. Ицо казва:

    Радионов е добро момче,но не може цял мач да не им се скара поне веднъж че играят индивидуално.Единствената им комбинация е с Франко под коша и той да пуска топката вътре.Другото е всеки за себе си,аз поне не видях други комбинации.Сърдете се на Павлин,но той досега много рядко е извеждан да стреля сам.Все е през човек,липсва движение и идея как да стане.

  10. FEN казва:

    Nie sme lesna podloga i Varna shte ni pusne da stamen nie 5, za da ne igraqt s Rilski, a i Lukoil shte bie Rilski, za da ne e v tehniqt potok, a da sa 6 i da mychat Titi i Levski ! Toq sezon prikliuchi za Yambol, no da se pravqt izvodi i da se zadyrjat chast ot igrachite kato qdro i da se gradi za v bydeshte otbor, koito da igrae i to ne kato vchera ! Ne e vinoven treniora !

  11. Анонимен казва:

    До къде я докарахме! Да се молим да станем пети в класирането. Та пети или шести можем да си ставаме и само с наши кадри. И за мен това е най-правилното решение за Ямбол. Нека се радваме на местните момчета. Жалко само за Юли Радионов, той е добро момче и добър ката треньор!

    • Анонимен казва:

      Като пишете „наши кадри“ направо ме разсмивате :D и кои по дяволите са нашите кадри? изобщо нямаме такива. юношите не стават за мъжки отбор да си го кажем честно…берое едвам не ни биха, а са последни, смятай…

  12. Анонимен казва:

    Викахте против Чолака – на ви сега безобразно слаба игра . Всички дървени философи приказвайте празни приказки. Днес , вчера а и преди това мачовете се губеха безобразно не от играчите !!!

    • Д_А казва:

      При Чолака беше зле, но сега е по-зле. Това теб ако те успокоява, мен не. Националният отбор е мерилото за нивото на баскетбола ни. А всички знаем къде се намираме. Изостанали сме с години в развитието си, но сме твърди глупави и нагли да си признаем. Чолака, Барчовски, Тити, Варчев, Везенков, Глушков всички аут. А нашите (Ямбол)вместо да подобряват играта си, играят все по слабо. Плейофите чукат на вратата, това е последния ни шанс. Дано да осмислим сезона.

      • Анонимен казва:

        Значи си прекалено прост да видиш наистина играта. При Чолака играехме истински баскетбол, а сега не играем нищо. Националния отбор няма нищо общо с клубния!!!

        • яя казва:

          Вместо Радионов можехме спокойно да си позволим Любо Минчев!

          • 123 казва:

            И как щяха да го командват- нито щеше да остави да му направят селекцията , нито да му дават напътствия на почивката на мачовете и още други такива дейности, Радионов е избран точно затова!

  13. re казва:

    Pavlin e evropa,no Radionov go pravi playmaker.treniorski greshki cial mach.rilski igraxa ugasno slabo,no nashite bezobrazno slabo.kade biaxa tapanite,verno li e che bili sarditi.bez tiax niama atmosfera

  14. Ицо казва:

    Тор ,ти да не си Тони Чолаков бе,как може най дървения играч да ти е идол?

    • Гого казва:

      Тони на загрявката ръгна 5 последователни тройки.Но на полето е паника на Карибите.

  15. Stoian Dimitrov казва:

    Това беше подигравка с публиката,която започна да е все по малко….. и от мач на мач си тръгва все по рано

  16. Анонимен казва:

    Павлин Иванов 32 1/10 0/3 4/4 1 2 3 1 3 2 0 0 6 -4

    Коментарът е излишен!!!

  17. Toр казва:

    Без Тони Тигъра толкова.Ще ми го пуска за 2 минути и 15 секунди

  18. Ivo казва:

    Това според мен беше на Радионов загуба.По нищо не отстъпвахме,но той не спря да прави смени през две минути.Кой какво играеше не беше ясно.
    Дори когато играта вървеше не престана да прави промени.

    • Анонимен казва:

      не знам дали е на Юли загубата…но защо Павлин играе почти цял мач като играе трагично? и защо не можахме да опазим единствения им играч който вкарваше Грей – толкова ли няма един играч, който да стои постоянно до него…не е толкова сложно.Да се надяваме да останем 5-ти.И в плейофите да покажем много по-добра игра.

  19. Анонимен казва:

    Това позор ли беше? :D

Остави коментар