Баскетболистите на Ямбол загубиха и теоретично шансове за първата четворка след загубата си при гостуването на столичния Левски.Двубоят срещу сините се реши през първото полувреме,когато те си осигуриха аванс от 15 точки-първата четвърт сините спечелиха с 18:8 ,а на полувремето водеха с 44:29.През второто полувреме се игра кош за кош ,като Ямбол успя да стопи само точка от пасива си.След тази загуба Ямбол няма дори и теоретичнип шансове за влизане в четворката ,но няма и начин да бъде изместен от петото място,освен ако Рилски спортист не спечелят всичко до края в редовния дял на шампионата ,като в последния кръг запишат победа срещу Лукойл..Както се развиват нещата се очертава четвъртфинален плейоф срещу Черно море порт Варна ,чийто тим е като че ли най-удобен за ямболския състав  от отборите от първата четворка в класирането за ямболския отбор.Ако Рилски изместят Ямбол от петото място ,а това минава през задължителна победа срещу Ямбол в зала Диана в сряда вечер,то тогава съперникът в четвъртфиналния плейоф ще е вероятно Левски.Всъщност не е много рано да се правят сметки, но пък важното е останалите два мача-срещу скиорите и варненци идната седмица да се играят на пълни обороти и отборът да бъде максимално концентриран за старта на елиминациите на 30ти април.

В мача срещу Левски най-полезни за ямболския тим са Станислав Славейков и Франко Кащропил.Радващо е завръщането в игра на Костадин Маршавелски.

 

9 коментара

  1. Анонимен казва:

    Дано Франко да остане за следващия сезон,Станката също :)

  2. Бостън казва:

    Марек стана шампион по волейбол, а футболния им отбор влиза в А група. Значи може в малък град да се поддържат повече от един колективен отбор. Трябва да се обърне малко внимание и на футбола в града.

  3. яя казва:

    На финала, ще ги бием!

  4. Анонимен казва:

    Franko e mashina.Slaveykov sushto.

  5. ivo казва:

    jalko za otbora, qd me e! imame potencial, no ne se poluchava …..

    • феноменален казва:

      потенциал ? тив ред ли си виж какъв бюджет имат и рилски и балкан и Левски и с какви играчи разполагат ! Това са реалностите това са ни възможностите за съжаление нямаме голям бюджет и лека -полека с малък бюджет и без нова зала интереса и отбора ще замират ….

Остави коментар