Шахматен клуб “Тунджа 2009”  проведе първия турнир от веригата “Купата на двата коня” ,в който взеха участие деца от шахматната школа  към клуба на възраст от 6 до 11 години.Съдия на турнира беше тяхната треньорка Елица Атанасова, която е все още ученичка,но вече е утвърдено име в българския шахмат,а помощник съдия  бе Калина Димитрова.Всички млади шахматисти изиграха по 7 партии.

Първи се класира 11 – годишният Кристиан Енев.Втори на едва половин точка зад него е 7- годишният Антоан Иванов. Трети е 8-годишният Никола Василев. Според треньорката им всички участници са се представили много добре, в предвид това ,че школата съществува само от 1 месец.

Следващият турнир от веригата ще се проведе след 2 месеца,до тогава талантите на град Ямбол ще тренират усилено,защото  школата към клуба очаква специални гости от шахматен клуб “Асеновец 2006”.След награждаването председателят на клуба “Тунджа 2009” Атанас Христов почерпи децата с огромна торта.Беше изнесен и сеанс на едновременна игра от Калина Димитрова.

Информацията е на Елица Атанасова


 

3 коментара

  1. чарли казва:

    браво маце! аконе ме е срам че съм вече по-голям от малчуган и аз щях да се запиша………щом е имало и торта

  2. Обичащ шахмата казва:

    Браво! Най-после в Ямбол да се случи нещо хубаво за детския шах. Браво и на това младо момиче което показа на всички как могат да се случват добри неща.Впрочем тя е известно име в българския шах и ако не се лъжа пак тя беше организирала турнир в памет на Николай Манев. Внукът ми игра в две издания на този турнир и много му хареса. Как може да го запиша в школата към клуба? Дано успеем да задържим в града ни такава интусиазирана млада тренъорка. От все сърце пожелавам успех на школата по шахмат към клуба и дай боже повече такива прояви.

Остави коментар