Конфузна загуба допуснаха футболистите на Тунджа1915 на старта в първенството на югоизточната В аматьорска футболна група.Момчетата на Стоян Гурков  определено играха слабо срещу Ботев от Гълъбово и инкасираха неприятна загуба с 0:3.Двубоят не започна зле за ямболския отбор,който  първи създаде положения и до 15 тата минута на двубоя владееше инициативата.Едва след това ,разчитайки на остри контраатаки гостите показаха ,че са дошли в Ямбол да воюват за точки.За съжаление ямболската защита продължи да оставя пространства за бързоногите нападатели на Гълъбово и в 39тата минута лед пробив отлявоВълев центрира и необезпокояван центарлния нападател н Ботев-Кирилов откри резултата-1:0.Така завърши и първото полувреме.В началото на втората част се забеляза някаакво желание на ямболския тим да  промени нещата,но  съперникът показа умения и необходимата класа ,за да овладее положението и залагайки отново на остри контри стигна до нови попадения-дело на Кирилов и Вълев,като за отбелязване,че атаките станаха по идентичен начин-на левия бек Вълков не успя на два пъти да спре нападател на гостите ,той пробиваше ,следва пас и два гола.При0:3  ямболските фхутболисти се пречупиха и определено мачт се доиграваше.Като цяло почти никой от състава не игра на ниво.Вярно е,че някои от момчетата се стараеха ,но  не се получиха взаимодействия и това срещу съперник като ботев,който залага на подчертано колективното начало-резултат е резонен в крайна сметка.Ако есе направи анализ ще се види ,че халвоте на Тунджа1915 като цяло не съумяха да си свършат работата,а това даде свобода и възможности за организиране на атаки на съперника.Разбира се изводите  със сигурност вече са направени,първенството едва започва и мачът с Гълъбово трябва по-скоро да бъде забравен-има ги и такива моменти.Ямболският тим със сигурност има далеч по-сериозен потенциал за добра играи очакванията са ,че още в следващите си срещи ямболската селекция ще покаже своите възможности.Важно е и феновете да подкрепят отбора в този труден момент.Всъщност загубен е един мач срещу безспорно добър съперник.Ако ямболските футболисти си бяха реализирали отличните възможности в  първите 30тина минути на мача резултатът  можеше да е съвсем друг.Така  че трагедии не бива да се правят ,а само необходимите изводи и корекции в играта.

 

12 коментара

  1. Анонимен казва:

    drugata sabota igraem sas nai slabiq otbor v grupata-spartak plovdiv ako i tqh ne pobedim ne mi se misli kolko sme zle nie,to qsno 4e tazi godina 6te ni biqt kato v haskovo dneska 3-4 gola ama v qmbol pone polovinata otbori trqbva da pobedim za da ne izpadnem

  2. Анонимен казва:

    haskovo-tundaja 4-1,povejdame s gol na markov v 18 minuta i posle ni ubivat ot boi,pretwencii na na6ite za zasada pri 1-1

  3. Анонимен казва:

    haskovo-tundja 4-0

  4. Анонимен казва:

    ne sme

  5. Анонимен казва:

    nqkoi znae li dali sme dali zaqvka za u4astie za kupata na balgariq,i koi ni e sapernik jrebiq za predvaritelnite kragove e izteglen,na regionalen princip,pi6ete

  6. CARLOS7 казва:

    Момчета , не мисля толкова негативно , просто е ще се гради нов отбор с млади момчета. Трябва време и търпение . В този отбор е пълно с нови момчета , необиграни , без опит . Треньора не е проблема ……….. парите са проблема . Нужни са един опитен защитник , халф като Станимир ,можещ да разиграва топката да подава и пробива – много важен !!! и нападател като Гончев , опитен , със самочувствие . Ако тези трима играчи ги имахме за мача с Гълъбово , нямаше да загубим . До 30-та минута щяхме да водим поне с 2-0 . При такова развитие , нямаше как да загубим. Резултатът лъже много.
    Не се отчайвайте ще мине поне месец, два за да има подобрение в играта , това е неизбежно , важно е да сме реалисти и търпеливи ……….. после ще е по – леко !

  7. Анонимен казва:

    Yordan nikolov samo beshe na visota , no toi ni e nai klasniqt sastezatel

    • Tundjanec казва:

      Da na unikalna visota,vartq se okolo sebe si 15 pati efektivnost nikva, Marko golemiq futbolist i toi tragediq,ot vsi4kite ot sliven deto e dokaral toq izvanzemen trenior samo Nachev igrae sys sarce i toi go darji rezerva,nqmam dumi!

  8. Анонимен казва:

    te gonchev i stanimir brasnat pak za nachev si prav mojebi

  9. Анонимен казва:

    kvo da gi podkrepiat fenovete .be da gi podkrepiali bili …s toia smeshen otbor donikade .cial ma4 3-nomer neznaeshe kade se namira pazi centara pak krilata na botev napadaxa ot negovata zona i treniora neznam kav trenoir e shtom slaga osnovnia si razbiva4 na4ev rezerva edin ot nai koravite futbolisti minalia sezon ako taka shte prodaljavat neznm .dano pone se varnat gon4ev ,stan.dimitrov 4e s taia formacia zanikade ujas.

  10. Анонимен казва:

    norm xorata im se gleda6e i izkaxa mnogo b grupa

  11. Анонимен казва:

    Честно казано…вече съм претръпнал и не ми пука дали ще падат или ще бият…след 2 пропиляни шанса за „Б“ група….

Остави коментар