Ямболлията  Ивайло Колев,който се представи  блестящ преди няколко години  в надпреварата на риалити формата Стар Академи е един от големите фаворити за спечелване на  на финала на Eurovision Bulgaria 2012 на 29 февруари.Ивайло е завършил ямболската езикова гимназия и е бил съученик със звездата на ямболския  и на българския баскетбол Митко Ангелов. По време на съботния мач с шампионите от Лукойл Академик Ивайло  ще бъде в зала Диана и ще пее за съгражданите си.

Ямбол има своите големи таланти и трябва да ги подкрепя!Нека нашият Ивайло бъде Гласът и Лицето на България в престижния континентален конкурс и нека го подкрепим!


§§§
Ивайло Колев се завърна окончателно в България, след като живя и гради кариера в Италия цели 5 години. След музикалното риалити “Star Academy”, където се класира втори, красавецът пожъна успехи и в Латинска Америка – Чили и Бразилия.
В България Иво ще се самопродуцира. Той вече създаде свой собствен лейбъл – Caliente Music и е готов с няколко сериозни проекта, с които ще зарадва родните фенове съвсем скоро.

§§§


На 14 януари се проведе полуфиналът за избор на българска песен за “Евровизия 2012″. Ивайло Колев и квартет “Хипнотик” се явиха заедно в конкурса с песента “Searching For The Words”, която получи 10-ки както от зрителите, така и от Академията. Този резултат автоматично ги изстреля на 2-ро място за големия финал на 29 февруари.
Така Ивайло Колев се оказа най-харесваното мъжко участие на конкурса. С чара си изпълнителят успя да изкуши и красавиците от квартет “Хипнотик”, за да го подкрепят в представянето му на полуфинала.
“Вие сте прекрасни, благодаря на всички вас, които сте съпреживели моето представяне и сте стискали палци за мен. Не можете да си представите колко много значи за мен това…”, обръща се към феновете си в социалната мрежа финалистът на “Евровизия 2012″ Ивайло Колев!

На 29 февруари е финалът за избор на Българската песен в Евровизия. Музикални гости в шоуто ще бъдат Васил Найденов, Владимир Ампов – Графа, Нели Рангелова, Елица Тодорова и Стоян Янкулов , Група “Те”, Иван Иванов, Балет “Дива”, Ангун от Франция, Иви Адаму от Кипър, Кърт Калея от Малта и Солуна Самей от Дания.
Вотът на Академията и зрителите ще определи българската песен, която ще се състезава във втория полуфинал на 24 май в Баку, Азербайджан. Водещи на шоуто ще бъдат Миленита, Александър Сано и Драго Драганов.

§§§

Песента-финалист е класираната на първо място след обработване на резултатите от вота на зрителите и от класирането на Академията. Председателят на Академията в присъствието на нотариус, използвайки протоколите за гласуване на Академията и зрителите изготвя списък, в който попълва песните, изпълнителите и точките, съгласно гласуването на Академията и гласуването на зрителите. Председателят сумира точките, получени за всяка песен и изготвя ново класиране, като песента, получила най-много точки от двете гласувания се класира на първо място. Всички останали песни се класират според броя на точките от двете гласувания. Ако две или повече песни имат еднакъв брой точки от сбора между гласуването на Академията и гласуването на зрителите, окончателното класирането се определя в низходящ ред, според резултата от гласуването на зрителите.

eurovision.bnt.bg

Вижте видеоклипа на песента на Ивайло тук:

http://www.videoclip.bg/watch/Ivailo-Kolev-i-Hipnotik-Turseiki-dymite-Evroviziq-2012 и разбира се нека  в деня на вота да гласуваме  за него!

 

 

4 коментара

  1. ДИМИТЪР казва:

    ИВО , БРАВО БЕ ПИЧ, СТРАХОТЕН СИ И В ЧУДЕСНА ФОРМА!~ РАЗБИЙ ГИ НА ЕВРОВИЗИЯ! МНОГО ЯКИ МАЦКИ ИМАШ! ТАКА ТЕ ХАРЕСВАМ! И да знаеш ще гласуваме!!!

  2. ххх казва:

    Супер още една причина да не ида на мача в събота ! Песента не струва а това момче може да пее точно толкова хубаво колкото пее кон – сори че съм груб ама истината си е истина !

    • треньор казва:

      Ти си болен,лекувай се!

    • пълно е с такива казва:

      Момченце, ако мислиш, че някой ще забележи твоето отсъствие от съботния мач, жестоко се лъжеш. Както и никой не забелязва твоето жалко съществуване на аутсайдер в обществото.

Остави коментар