Кандидатът за кмет с бюлетина 29

Недялко Лазаров и кандидатите за общински съветници

К А Н Я Т

гражданите на Ямбол за закриване на предизборната кампания

на Митинг-концерт пред Читалище“Съгласие“ на 21.10.2011г.

от 19.30ч.  Участие ще вземат известни изпълнители.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

С Решение 145-МИ/20.09.2011г. ОИК РЕГИСТРИРА

кандидатска листа на Партия „Политическо движение“СОЦИАЛДЕМОКРАТИ“

за избори за общински съветници на 23.10.2011г.,както следва:

1. НЕДЯЛКО ПЕТКОВ ЛАЗАРОВ

2.ИВАН СТЕФАНОВ СТЕФАНОВ

3.НЕЛИ АТАНАСОВА ГЕОРГИЕВА

4.НИКОЛАЙ РАДКОВ РАДЕВ

5.ДИМО АТАНАСОВ КОНАЛИЕВ

6.ИВАН ХРИСТОВ ХРИСТОВ

7.МИЛЕН МИХОВ ШКОДРОВ

 

 

Уважаеми съграждани,

 

Предстоящите местни избори са наистина сериозно политическо предизвикателство за мен. В тези избори аз залагам на идеи, които да предизвикат обществен интерес. Идеи, които показват нов подход към правенето на политика в името на града и неговите граждани.

Промяната на модела при правенето на местна политика е идеята за сключване на хората в управлението на общината. Най-яркия израз за такъв вид политика са местните референдуми. Вече 20 години в България не е направено едно допитване (референдум) по ключови за обществото въпроси, а местните такива са единици. Това трябва да стане практика. Изборите са преди всичко отговорност. Състезание на професионализъм, на идеи, на платформи и най-важното, доказано през годините, че ти можеш и знаеш как да го направиш. Този, който не успява в управлението обвинява: общински съвет, партии, правителство, парламент. Сега се гласува за местна власт, а не за правителство и парламент. Нужна е визия за развитие на населеното място. Доброто управление е управление заедно с хората  включването им във вземането на важни управленски решения. Човек трябва да си повярва, че той може , че той има сили да решава съвместно с други проблемите на своето населено място, квартал, град. Определено считам, че все по-малко е необходимо да си задаваме въпроса какво е направила общината, държавата за на с, а да си отговорим откровено, какво ние правим и ще направим за града си. Моето послание „Да управляваме заедно” може да се осъществи защото приемаме твърд ангажимент, че по време на мандата 2011/2015 г.,за решаването на най-важните въпроси на община Ямбол, думата ще имате Вие гражданите. Решаването ще зависи от гласа Ви, чрез референдум. Така ще покажем, че местната политика ще се прави „на светлo”, а решенията няма да се вземат единствено от един тесен кръг местни политици.             Предлагам четири приоритета:

Семейството , като фокус на местната политика;

Общинска инфраструктура;

Местен бизнес. Инвестиции. Работа.

Ефективно общинско управление.

Аз и нашите кандидати за общински съветници сме за такова общинско управление, което солидарно с гражданите си носи отговорности и търси решения. За нас отглеждането на децата не е „частна работа”, а солидарно задължение на цялото общество. Правото на непрекъснато образование не е само въпрос на индивидуална възможност или лични желания, а солидарно задължение на данъкоплатци, община, държава. Общината трябва да инвестира във всичките си граждани, а не само в най-преуспяващите сред тях. Общинското управление е солидарен съюз на различията в единството. По този начин ще работим за правото си да съхраним националните и регионалните традиции, спецификата на обичаите си, завещани ни от нашите бащи и деди.

Уважаеми съграждани,

Подкрепете ни, като гласувате с бюлетина № 29 .

По този начин Вие казвате ДА на Вашето гражданско участие в работата на общината,за гражданския контрол върху решенията, които ще се вземат.Ако в една де-

мокрация няма функционираща публичност,нейното съществуване е под сериозна заплаха.

Да управляваме заедно!

Аз няма да Ви подведа защото контрола е ВАШ!

Гласувайте с бюлетина 29.

 

Р А З М И С Л И

От дискусиите в ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ НА ПД” Социалдемократи”

Кандидат за КМЕТ Недялко Лазаров.

 

Първо трябва да поясним:

=кои сме ние

=какво можем да постигнем

=как ще го постигнем

Предизвикателството:дали ще съумеем с нашите отговори на тези

въпроси да бъдем разбрани по време на кампанията от нашите съграждани.Разбира се отговорите не могат да бъдат окончателни,изчерпателни и завършени.Те са във вид на идеи и предложения.Нямаме и правото-морално и политическо-да кажем,че искаме да спечелим местните избори и да сложим точка.Ние сме длъжни и пред своите избиратели и пред обществото на град Ямбол да заявим:”Нашата цел е да спечелим изборите и да осигурим успешно управление’’.

През последните години нито едно управление не успя на микро ниво-това на човека,на семейството.Не формулира  и не проведе политика на  балансира растеж.Предизборните лозунги не бяха преведени на езика на ясни икономически програми и конкретно управленско действие.Всички проблеми се създават от човеци и могат да бъдат решавани от човеци.

Сега въпросът “На чия страна си?” се заменя с фундаменталния”Кой си?”. Жалко,че все още  в нашия град се намират хора,които приемат за качество на личността това,че е в някоя ‘голяма”политическа формация,а ако е  в някоя малка,независимо от опит и знания,си” втора “ръка,незначителен.Но, сега и в бъдеще все повече ще се налага въпроса”Кой си?”

И така, кой е нашият кандидат?Кой е Недялко Лазаров?

Това е един млад човек на 37години.Човек успял за тези гадини да балансира у себе си знания ,възпитание и нюх към новото.Разнопосочен, но не разпилян.Единствен в много отношения в града ни.Примери:

=приемен родител на две /2/деца след терористичния акт на 01.09.2004г. в Беслан;

=от 50хил.кандидати е избран да участва в най-голямото реалити в света”Вип Брадър”;

=в кампанията през 2005г.”Да съхраним българското”е 20-те най-известни личности;

=неговата песен”България в НАТО”е химна за влизането Р.България в Алианса приета лично от ген.Н.Колев;

=участник във филми на реж.Иван Ничев редом със Стефан Данаилов и Тодор Колев;

=спортен мениджър в различни спортове и спечелил десетки медали и купи;

=носител на три статуетки “Блясък”;

Хиляди са организираните и реализирани обществени мероприятия вкл.и с благотворителни цели през последните 10-ет години.

Да спрем до тук.

Разглеждайки кандидатите за кмет и над 850-те кандидати за общ.съветници не можах да видя и да сравня никой с Н.Лазаров. С такъв богат и разнообразен живот.Израз на ниска политическа и гражданска култура е да не оцениш тези качества.

Иначе местни избори- 2011 се отличават с яростен наплив на куцо и сакато да превземе местната власт.Някои вместо да тръгнат към затвора, са тръгнали към кметската власт.Нищо,че голяма част не знаят как функционира Общ.съвет, не познават и не знаят Закона за Местното самоуправление.Предизборната кампания се възприема като Търговска реклама,а не като средство за правене на политика.Няма идеи има сблъсък на много пари.Цепят се партии.Зад гърба на Граждански инициативи се крият безпринципни коалиции .Дяволски прийоми и силна жажда за власт.Ямболския гражданин не е за подценяване.Той вижда алтернативата в Бюлетина 29.

 

Събрал тези мисли инж.Ив,Стефанов-кандидат за Общ.съветник.

/очаквайте продължение/

Местните избори през октомври ще очертаят за пореден път може би най-категорично,редица проблеми в обществения политически живот на нашия град.

Най- лошия начин да правиш кампания е да политиканстваш,с това се занимават повечето така наречени кандидат кметове в продължение на няколко години.Много от тях и досега са на политическата сцена за кандидат кметове и общински съветници поради обстоятелства и много хора не правят разлика между истинската политическа дейност и нейните заместители.

Ние обаче искаме да налагаме стандарти, и следва стриктно да се придържаме към 5 задължителни фази:

1-интигриране на проблемите-Знам какво става

2-Анализ-Знам защо става

3-Ценности-Имам основа за оценка

4-Визия-Знам какво да постигна

5-Мерки-Знам как да го направя

Основния извод, който правим не се отнася само до поредния изборен цикъл,а до състоянието в управление на нашия град,причините които са много по дълбоки и не са от вчера:

-Както отделните хора,семейства и цялото общество е достигнало предела”така повече не може”.Само нищожна малка част са доволни от статуквото, а огромна част искат промяна но не я виждат формулирана ясно и реалистично.

-Политическата система е изчерпана ;

-Няма работещ икономически модел и все още се намираме в икономически хаос.

В резултат на всичко това хората са отчуждени.Натрупвания не са от мандата само на това управление, а и на предишното.Адекватния отговор на толкова натрупани проблеми е да се пристави реалистична и работеща визия за управлението на нашия град.Свикнахме всички до сега да ни внушават колко е важна стабилността на макро ниво и нито един от тях несе погрижи за микро нивото,това на човека,на семейството.Никой не съумя да формулира и проведе политика на балансиран растеж,не бе преведено на езика на ясна икономическа програма и конкретно управленско действие.Тук е мястото е да си припомним една забележителна мисъл на Вили Брандт „Проблеми създадени от човеци,могат да бъдат решавани от човеци”.

Досега посланията бяха подготвени в затворените пространства на партийните централи и органи,дело на един тесен кръг от експерти.Самата технология на изготвянето им не е прозрачна за гражданското общество.Подхода трябва да е друг.

-Широк публичен дебат върху ценностните фундаменти и принципи на управленските стратегия.Да се представят виждания и аргументи на техните носители и защитници.

Днес нямаме право да кажем,че искаме да спечелим изборите за кмет и тук да сложим точка,а искаме да ви кажем,че ние с кандидатите за общински съветници, в листата с номер 29 заявяваме нашата цел „ да спечелим изборите и да осигурим успешно управление“.

В заключение искаме да ви кажем ,че Европейския модел за управление е управление чрез референдуми и ако ние не го осъществим още дълго време ще живеем в джунглата на дивия преходен капитализъм.

Размисли на Пламен Трингов-политолог,

Член на предизборния щаб на кандидата за кмет и общ.съветник Недялко Лазаров

/очаквайте продължение/